Η πλειοψηφία των γερμανικών εφημερίδων σχολιάζουν τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ελλάδα.
Η Frankfurter Rundschau επιγράφει το ρεπορτάζ της με τον τίτλο «Οι νεοναζί αυξάνουν τη δύναμή τους στις δημοτικές εκλογές». Ωστόσο η εφημερίδα παρατηρεί: «Μια σαφής εικόνα της δύναμης των κομμάτων στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν υπάρχει. Σε πολλές περιπτώσεις οι υποψήφιοι έθεσαν υποψηφιότητα έχοντας τη στήριξη περισσότερων κομμάτων. Στις δημοτικές εκλογές οι προσωπικότητες μετρούν περισσότερο από όσο τα κόμματα».
Και λίγο παρακάτω η εφημερίδα γράφει: «Ο πρωθυπουργός Σαμαράς παραμένει υπό πίεση μετά τον πρώτο γύρο. Θα πρέπει να κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις μέχρι τις ευρωεκλογές. Μια νίκη της ριζοσπαστικής αριστεράς θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ύπαρξη της κυβέρνησής του, η οποία ούτως ή άλλως διαθέτει μια ισχνή πλειοψηφία 152 εκ των συνολικά 300 εδρών. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας δεν έχει χάσει την ελπίδα ότι μπορεί να μετατρέψει τις ευρωεκλογές σε ένα δημοψήφισμα κατά της λιτότητας».
«Η επαρχία δεν εμπιστεύεται αρκετά τον ΣΥΡΙΖΑ» είναι ο τίτλος της αυστριακής εφημερίδας Die Presse, η οποία σημειώνει πως στις αυτοδιοικητικές εκλογές τα κόμματα της συγκυβέρνησης προηγήθηκαν και πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επιτυχία μόνο στην Αττική ενώ μπροστά βρίσκεται και η Χρυσή Αυγή. Η εφημερίδα καταλήγει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να στηρίξει σοβαρά το αίτημά του για νέες εκλογές εξαιτίας στα εκλογικά αποτελέσματα. Οι συντηρητικοί και οι σοσιαλιστές παραμένουν ισχυροί στην ελληνική πολιτική σκηνή – παρά τις απώλειες σε εθνικό επίπεδο. Κίνδυνος για τον κυβερνητικό συνασπισμό ελλοχεύει όμως στις ευρωεκλογές του ερχόμενου Σαββατοκύριακου. Νέες δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ πέντε τοις εκατό».
Στο βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά, για τους νεοφασίστες στην Ελλάδα και τη Χρυσή Αυγή αναφέρεται η Süddeutsche Zeitung. Το βιβλίο κυκλοφόρησε στα γερμανικά από τις εκδόσεις Laika στις αρχές του χρόνου. Η εφημερίδα παρατηρεί: «Όποιος έχει διαβάσει το διαφωτιστικό βιβλίο του έλληνα δημοσιογράφου Δημήτρη Ψαρρά για τη Χρυσή Αυγή, καταλαβαίνει πως αυτό το μαύρο φάντασμα δεν είναι μόνο ένα φαινόμενο καταστροφής. Η βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση στην Ελλάδα εκσφενδόνισε τη Χρυσή Αυγή το 2012 στο κοινοβούλιο, όπου οι 18 βουλευτές της γίνονταν αντιληπτοί κυρίως μέσα από το σαματά που έκαναν».
Και λίγο παρακάτω η εφημερίδα αναφέρει: «Ο Ψαρράς καθιστά υπεύθυνο και το σινάφι του – τα ΜΜΕ – για την άνοδο της Χρυσής Αυγής. Υπό την έννοια πως βανδαλισμοί και ακρότητες φέρνουν ποσοστά».