Δεκαεπτά γλύπτες από το San Francisco και δώδεκα γλύπτες από την Αθήνα συνομιλούν με τα έργα τους, που λειτουργούν ως γλώσσα, που αποκαλύπτει τους κοινούς τόπους και τους κοινούς κώδικες.
Η Kati Casida, καλλιτέχνης και επιμελήτρια της ομάδας του San Francisco αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η έκθεση αυτή μπορεί να δώσει κάποιες ενδείξεις ως προς το τι προκαλεί ανησυχία σε όλους μας ως καλλιτέχνες σε έναν κόσμο που να αντανακλά περισσότερο αναταραχή παρά σταθερότητα…Λαμβάνοντας υπόψη την πλούσια Ελληνική παράδοση της αρχαίας τέχνης και της αρχιτεκτονικής, θεωρήσαμε ότι μια ομαδική έκθεση με Αθηναίους γλύπτες θα ήταν μια σημαντική άσκηση για τη διεθνή συνεργασία και την κατανόηση, την επέκταση των οριζόντων μας και την εκτίμησή μας για σπουδαίο πολιτισμό στην άλλη άκρη του κόσμου»
Ο Peter Selz, Ομ. Καθηγητής στο University of California, Berkeley σχολιάζει για την έκθεση: “Η Γλυπτική από τη φύση της είναι μεταμορφική: ο γλύπτης μετασχηματίζει την οργανική ύλη, όπως πέτρα, ξύλο, πηλό, χαλκό σε αντικείμενα συμβολικής σημασίας”.
Το ταξίδι είναι πάντα διαφορετικό απ’ ότι το περιμένεις. Το απρόοπτο θα εισβάλλει ακόμα και στο πιο τακτικό σημειωματάριο. (Μαρία Καραχρήστου, επιμέλεια ελληνικού κειμένου),
Οι επιμελητές της ελληνικής ομάδας, Μιχάλης Αρφαράς και Κορνήλιος Γραμμένος, στρώνουν το χαλί της υποδοχής: