Πόδια βατράχου σε αλεύρι σκουληκιών. Αυτό θα μπορούσε να είναι το επόμενο «master-chef» πιάτο στις ευρωπαϊκές κουζίνες, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εγκρίνει την κατανάλωση σκουληκιού αλεύρου στις 27 χώρες – μέλη.
Σύμφωνα με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το συγκεκριμένο είδος σκουληκιού θα χρησιμοποιείται ως πηγή πρωτεΐνης σε μπισκότα, ζυμαρικά ή φουρνιστά προϊόντα.
Απώτερος στόχος είναι η προώθηση εναλλακτικών και φιλικότερων προς το περιβάλλον πηγών πρωτεΐνης, σε μια προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης κρέατος στη Γηραιά Ήπειρο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατανάλωση σκουληκιών αλεύρου ήδη είναι αρκετά δημοφιλής σε μια σειρά χωρών του κόσμου, και ιδίως στην Ασία.
Πρόσφατη έρευνα, μάλιστα, κατέδειξε ότι η αγορά βρώσιμων εντόμων θα μπορούσε να φθάσει τα 4,6 δισ. δολάρια έως το 2027.
Μετά τα σκουλήκια αλεύρου, στην «σειρά» για έγκριση από τις ευρωπαϊκές αρχές είναι ακόμη 11 έντομα, τα οποία περιμένουν τον έλεγχο ασφαλείας της Κομισιόν.