Η Φλωρεντία αναβιώνει ένα παμπάλαιο αναγεννησιακό σύστημα παράδοσης φαγητού για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Όταν η πανούκλα κατέστρεψε την ιταλική πόλη το 1600, το φαγητό δινόταν στους ανθρώπους μέσα από μικρές τρύπες στους τοίχους των ταβερνών για να σταματήσουν τη μετάδοση.
Σήμερα, ως μέρος των περιορισμών COVID-19, μερικές από αυτές τις ίδιες τρύπες χρησιμοποιούνται ξανά για την πώληση τροφίμων και ποτών με ασφάλεια.
Ονομάζονται “buchette” (μικρές τρύπες) και βοηθούν τα μπαρ και τα εστιατόρια να επιβιώσουν εν μέσω της οικονομικής ύφεσης που επέφερε ο κορωνοϊός, προκαλώντας πτώση κατά 80% στον κύκλο εργασιών της Φλωρεντίας.
Η Silvana Vivoli, ιδιοκτήτης ενός μπαρ στη Φλωρεντία, δήλωσε ότι το φαινόμενο “buchette” επέτρεψε στους ανθρώπους να ανακαλύψουν εκ νέου την ευχαρίστηση να βγαίνουν και να συναντούν άλλους ανθρώπους εκτός της άμεσης οικογένειάς τους, καθώς και τη χαρά αυτού του νέου, κάτι που αποτελεί ένα “εκπληκτικό βήμα πίσω εγκαίρως”.
Ο Matteo Faglia, πρόεδρος της ένωσης Buchette del Vino (Little Wine Holes) δήλωσε πώς ο μηχανισμός χρησιμοποιήθηκε πριν από αιώνες. «Οι άνθρωποι έπαιρναν ένα μπουκάλι κρασί ή ένα ποτήρι κρασί, και όταν έπρεπε να πληρώσουν υπήρχε ένα μικρό μπολ με λίγο ξύδι, όπου έβαζαν μέσα τα νομίσματά τους για απολύμανση, Εκείνη την εποχή, ήταν το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε κανείς να κάνει για την καταπολέμηση της πανούκλας ».
Πηγή: Euronews