Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024

Η “γενοκτονία των ανασφάλιστων” πρωτοσέλιδο στη Huffington Post

Όπως εγκαίρως σας είχε ενημερώσει το e-reportaz,(διαβάστε εδώ), αντικείμενο δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος, της δημοσιογράφου Jullian Tomlin, αποτέλεσαν τα στοιχεία για την “γενοκτονία των ανασφάλιστων” στο χώρο της υγείας.

Το άρθρο στην «The Huffington Post»

julie (1)«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, πολλοί Έλληνες έχουν αναπτύξει την αίσθηση πως ζουν μια φάρσα». Έτσι ξεκινά το μακροσκελές άρθρο στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα «The Huffington Post», στο οποίο η δημοσιογράφος Jullian Tomlin, περιγράφει και σχολιάζει την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας, με αφορμή το… “Success story” που επικαλείται η ελληνική κυβέρνηση.

Ακόμη, η δημοσιογράφος σχολιάζει τις αντιδράσεις που συνάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στο Imperial College του Λονδίνου, που όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο, “πήγε να «γιορτάσει» την ελληνική επιτυχία, «σύμφωνα με τη γραμμή της ελληνικής κυβέρνησης, να παρουσιάζει την οικονομία ως “success story”».

 

 

Η “σύγκρουση” Άδωνι Γεωργιάδη- περιοδικού «Lancet»

LANCΑκόμη, στο άρθρο επισημαίνεται και η “μεγάλη απόσταση” που υπάρχει ανάμεσα στις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για το τι συμβαίνει στο χώρο της υγείας και του επιστημονικού περιοδικού «Lancet».
«Ως υπουργός Υγείας, ο κ. Γεωργιάδης προΐσταται σε έναν τομέα υγείας που λαμβάνει το μικρότερο ποσοστό από όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, και οι συνέπειες του γεγονότος αυτού είναι ορατές: Σημαντική αύξηση μολυσματικών ασθενειών, και του HIV αλλά και της ελονοσίας, οι ανασφάλιστοι φτάνουν τις 800.000, όλο και περισσότεροι ηλικιωμένοι δεν έχουν πρόσβαση στις υποδομές υγείας που κλείνουν, οι Γιατροί του Κόσμου αναγκάστηκαν να αυξήσουν τις δομές τους για να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση, μπήκε εισιτήριο στα νοσοκομεία, το ποσοστό που πληρώνουν οι ασφαλισμένοι για φάρμακα και συνταγογράφηση αυξήθηκε, ενώ το ποσοστό των θνησιγενών γεννήσεων αυξήθηκε 21% από το 2008 έως το 2011, γεγονός που επίσης αποδίδεται στην περιορισμένη πρόσβαση σε κατάλληλες δομές υγείας».

 

Αυτοκτονίες και κοινωνικές απώλειες

Επιπλέον, η αρθρογράφος “υπογραμμίζει” πως «οι Έλληνες έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη, ενώ ο αριθμός των αυτοκτονικών έχει αυξηθεί 45% από το 2007 έως το 2011».

«Το κοινωνικό κόστος της περικοπής του κράτους πρόνοιας τον τελευταίο καιρό έχει βαρύνει κυρίως τους απλούς Έλληνες πολίτες, ενώ την ίδια ώρα οι πολιτικοί αρνούνται πως όντως υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και μάλιστα θεωρούν κάθε αντίδραση δυσφήμιση», καταλήγει το άρθρο της ηλεκτρονικής εφημερίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ