Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2024

Η Ιωάννα (του Αλιάγα) επιστρέφει στην δισκογραφία

ΓαλλίαΗ ζωή για την Ιωάννα Βλάχου δεν τα έφερε εύκολα. Αλλά εκείνη με το κερκυραίικο πείσμα της δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Όταν η κόρη της χρειάστηκε να κάνει μεταμόσχευση μυελού των οστών, λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε αναγκάστηκε να φύγει στη Γαλλία για να σώσει το παιδί της. Τα παράτησε όλα, άφησε στην άκρη τη ζωή της και τα όνειρα για μια καριέρα στο τραγούδι, με τη βελούδινη φωνή της.

Συνέντευξη στην ΑΝΝΑ ΤΣΙΑΛΤΑ

Νέο δυναμικό ξεκίνημα στην Ελλάδα μετά την επιστροφή της από το Παρίσι και την περιπέτεια με την υγεία της κόρης της

Βρέθηκε να ζει στο Παρίσι, λόγω συγκυριών για χρόνια. Εκεί γνώρισε και τον Νίκο Αλιάγα, τον άνθρωπο Νίκο που δεν αρνείται να βοηθά όπως μπορεί, όποιον έχει ανάγκη. Πριν λίγους μήνες επέστρεψε στην Ελλάδα για συνεχίσει τη ζωή της από εκεί που την άφησε και κάνει το πρώτο βήμα της δισκογραφικής της δουλειάς. Όλα αυτά που δεν ειπώθηκαν ποτέ, οι λέξεις, οι σκέψεις, τα μύχια όνειρα γράφτηκαν στα τραγούδια της και σε μια συνέντευξη ζωής.

Πώς αποφάσισες να φύγεις στο εξωτερικό;

Οι συνθήκες της ζωής αποφάσισαν για μένα, καθώς η κόρη μου είχε σοβαρό πρόβλημα με την υγεία της και χρειαζόταν μεταμόσχευση μυελού των οστών. Το καλύτερο ιατρικό κέντρο για εκείνη ήταν στη Γαλλία. Το Hopital Sant Louis a Paris της χάρισε ξανά το δώρο της ζωής.
Για καλή μας τύχη βρέθηκε δότης εκεί. Στη Γαλλία πήγα για μία εβδομάδα και έμεινα πέντε χρόνια. Πέντε χρονιά με ανάμεικτα συναισθήματα. Ήταν δύσκολα μα και ευχάριστα μαζί.
Μόλις ολοκληρώθηκε ο ιατρικός κύκλος (με μεγάλη επιτυχία) αποφασίσαμε να επιστρέψουμε.

Τι είναι αυτό που έχει καθορίσει τη ζωή σου μέσα σε όλα αυτά που πέρασες;

Οι δυσκολίες της ζωής με έκαναν πολύ πεισματάρα. Να θέλω να επιστρέψω γρήγορα στην κανονικότητα και να μην τα βάζω κάτω στα δύσκολα.

Μίλα μας για τη ζωή σου στη Γαλλία.

Οι κανόνες είναι εντελώς διαφορετικοί από την Ελλάδα. Με δυσκόλεψε πολύ η γλώσσα στην αρχή, καθώς δεν μιλούσα γαλλικά. Πήγα σε σχολείο για ενήλικες, έμαθα τη γλώσσα και άρχισα να βαδίζω με τους κανόνες της χώρας αυτής που πραγματικά μου άρεσαν κιόλας, γιατί υπήρχε μία τάξη. Εμένα μου αρέσει αυτό και στη ζωή μου . Έμαθα να οδηγώ εκεί, σε μία χώρα που οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. ∆ούλεψα εκεί. Η κόρη μου επέμενε να επιστρέψουμε στην Ελλάδα.

Πώς είναι να είσαι γυναίκα μόνη στο εξωτερικό και να προσπαθείς.

∆εν είναι και τόσο εύκολο, όχι όμως και ακατόρθωτο. ∆υσκολεύτηκα πολύ στο επαγγελματικό κομμάτι. ∆εν γνώριζα κανέναν μουσικό εκεί. Γι’ αυτό και αναγκάστηκα να κάνω άλλες δουλειές στην αρχή.

Πώς βίωσες όλο αυτό που έγινε με το παιδί σου, σε έκανε ακόμα πιο δυνατή;

Βεβαίως και με έκανε πιο δυνατή. Πιστεύω πια ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο στη ζωή μας. Σαν μητέρα δεν άφησα ποτέ τον εαυτό μου να στεναχωρηθεί και να κλάψει μπροστά στο παιδί. Ζορίστηκα πολύ αλλά ήμουν πάντα με χαμόγελο και με τα μάτια και τα αυτιά ανοιχτά. Όλα ήταν καινούργια για μένα.

Πώς αντιμετώπισες τις δύσκολες καταστάσεις; Τι συμβουλές θα έδινες στους ανθρώπους που περνάνε τα ίδια;

Αντιμετώπισα τους φόβους μου με γνώσεις. Έψαξα, έμαθα, ρώτησα. Οι συμβουλές που θα δώσω σε οποιοδήποτε άνθρωπο που έρθει αντιμέτωπος με μία αρρώστια είναι να εμπιστευτεί τους γιατρούς, να ακολουθεί τη θεραπεία, να έχει πίστη και καλή θέληση. Και φυσικά ενημέρωση. Και σίγουρα όλα θα πάνε καλά.

Η επιστροφή σου στην Ελλάδα σε φόβισε;

Ποτέ δεν με φόβισε η επιστροφή στην πατρίδα. Ημουν σίγουρη ότι θα ανοίξει πάλι την αγκαλιά της για μένα, και ότι το νέο μου ξεκίνημα θα είναι δυναμικό.

Πώς διαχειρίζεσαι όλο αυτό που ζούμε με την πανδημία;

Το διαχειρίζομαι με ψυχραιμία, δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση και πρέπει όλοι να προστατέψουμε πρώτα την υγεία μας. Θα αναγκαστούμε να βάλουμε νέους κανόνες στη ζωή μας και να διαχειριζόμαστε τα πράγματα αλλιώς.

Μίλησέ μου για την πρόσφατη δισκογραφική δουλειά σου.

Τον Σεπτέμβριο του 2020 κυκλοφόρησαν «Τα κρυμμένα» με δέκα ολοκαίνουργια τραγούδια. ∆ουλέψαμε με πολλή αγάπη τα τελευταία δύο χρόνια. Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Μετρονόμος». Τους στίχους υπογράφει ο Τριαντάφυλλος Η. Κωτόπουλος, τη μουσική η Όλγα Κουτσούκαλη και ο Κωνσταντίνος Κατωμέρης. Την ενορχήστρωση έκανε ο Σπύρος Παγιάτης. Η δουλειά αυτή βγήκε με μεγάλο κόπο λόγω κορωνοϊού. Ελπίζω να αγαπήσει ο κόσμος τα τραγούδια μας, όπως τα αγαπήσαμε και εμείς.

Τι θα ήθελες να ευχηθείς;

θέλω να ευχηθώ να περάσουμε γρήγορα από αυτή τη δοκιμασία, να έχουμε υγεία και υπομονή.

Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΙΑΓΑ

 ΓαλλίαΚατά την παραμονή της στο Παρίσι, η Ιωάννα Βλάχου γνώρισε και τον Νίκο Αλιαγα (φωτό πάνω), για τον οποίο και μιλά με τα καλύτερα λόγια. «Τον Νίκο τον γνώρισα τυχαία ένα βράδυ στο ελληνικό cabaret ‘‘Όλυμπος’’ όπου τραγουδούσα. Μόλις είχε τελειώσει το show που έκανε στη γαλλική τηλεόραση. Του άρεσε πάντα να ξεκουράζεται πίνοντας ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και ακούγοντας ελληνική μουσική. Άρχισε να σιγοτραγουδά το πρόγραμμά μου και όταν έμαθε ότι είχα έρθει από Ελλάδα, ήθελε να μάθει περισσότερα για μένα και τη διαμονή μου στη Γαλλία. Είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος. Έλληνας πάνω απ’ όλα, έχει μία μοναδική προσωπικότητα και αναγνωρισιμότητα στη Γαλλία που δεν μπορείτε να το καταλάβετε όσοι ζείτε στην Ελλάδα. Όσες φορές του ζήτησα κάτι, ποτέ δεν το αρνήθηκε. Η αγάπη του για τα παιδιά τον έκανε να μην αρνείται κάθε πρόταση φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Δεν θέλω να πω παραπάνω γιατί ξέρω ότι αυτά τα κάνει με την καρδιά του και όχι για να καταγραφούν κάπου, κάποτε».

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόλιν Φερθ: «Είναι σωστό να υποδύομαι gay ρόλους;»

Το μήνυμα της Βικτώριας Καρύδα για τα δύο χρόνια από την δολοφονία του άνδρα της

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ