Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024

Η μάχη του Γιώργου Τράγκα με τον κορονοϊό: «Ήθελε να κάνει το εμβόλιο – Δεν ήταν αντιεμβολιαστής»

Όποιος σας πει κάτι άλλο, δε λέει την αλήθεια, δήλωσε στενός του συνεργάτης

Για τη μάχη του Γιώργου Τράγκα με τον κορονοϊό μίλησε ο στενός του συνεργάτης, Πάρις Κουρτζίδης, αποκαλύπτοντας ότι ο δημοσιογράφος ήθελε να εμβολιαστεί.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Πέθανε ο Γιώργος Τράγκας – η ανακοίνωση του νοσοκομείου – Ποιος ήταν ο δημοσιογράφος

«Ο Γιώργος Τράγκας ήθελε να εμβολιαστεί κι έδινε μάχη με τον εαυτό του, με την ψυχολογία του, με τις φοβίες του, γιατί ήξερε ότι, όπως και να ‘χει, όσο καλό ή κακό εμβόλιο και αν είναι, σε έναν βαθμό θα τον προστατεύσει. Όποιος σας πει κάτι άλλο, δε λέει την αλήθεια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε στον ΣΚΑΪ, ο εκλιπών δεν εμβολιάστηκε γιατί είχε κάποια αλλεργία και του είχε δημιουργηθεί φοβία.

Ερωτηθείς σχετικά με το πολιτικό κίνημα «Ελεύθεροι Άνθρωποι» που είχε ιδρύσει και την αντιεμβολιαστική του δράση, ο κ. Κουρτζίδης τόνισε ότι ο Γιώργος Τράγκας δεν ήταν αντιεμβολιαστής και ποτέ δεν είπε σε κάποιον να μην κάνει το εμβόλιο.

«Ανησυχούσε για το τί είδους εμβόλιο είναι, αλλά δεν έλεγε επουδενί να μην το κάνει κάποιος. Έλεγε να το κάνει με τη βούλησή του», κατέληξε.

 

Ποιος ήταν

Ο Γιώργος Τράγκας (Αθήνα, 30 Ιουλίου 1949 – Αθήνα 14 Δεκεμβρίου 2021) ήταν Έλληνας δημοσιογράφος, ιδιοκτήτης μέσων ενημέρωσης και παρουσιαστής εκπομπών στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Θεωρείται εκφραστής του λαϊκισμού, ενώ στο παρελθόν έχει δεχθεί κριτική για ρατσιστικά και αντισημιτικά σχόλια μέσω των εκπομπών του, αλλά και για προώθηση ακροδεξιών αντιλήψεων και υποψηφίων της Χρυσής Αυγής.

Γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1949, στο Μεταξουργείο. Ο πατέρας του εργαζόταν ως γυναικολόγος. Ξεκίνησε να αρθρογραφεί σε τοπικά μέσα από μικρή ηλικία και εργάσθηκε στο περιοδικό Εικόνες της Ελένης Βλάχου, ενώ συνέχισε να εργάζεται στις αθλητικές σελίδες της Μεσημβρινής καλύπτοντας ποδοσφαιρικούς αγώνες. Βασικός σταθμός στην πορεία του ήταν η εφημερίδα Βραδυνή, στην οποία και εργάστηκε επί σειρά ετών. Υπήρξε και αστυνομικός ρεπόρτερ επί σειρά ετών, πριν ασχοληθεί με το πολιτικό ρεπορτάζ.[8] Εκτός από δημοσιογράφος, στο χώρο του τύπου έχει διατελέσει και εκδότης των εντύπων «Χώρα», «Crash» και «Ανεξαρτησία».

Σε τηλεοπτικό επίπεδο παρουσίαζε στον παλιό ΣΚΑΪ (νυν Alpha) τις εκπομπές Χωρίς Αναισθητικό και Viva, η οποία μεταφέρθηκε στον ΑΝΤ1, στον καινούργιο ΣΚΑΪ τον Ελεύθερο Σκοπευτή και άλλες εκπομπές. Συμμετείχε επίσης σε κεντρικά δελτία ειδήσεων διάφορων τηλεοπτικών σταθμών (κυρίως του Alter, του Extra Channel, του Action 24, του Νέου Epsilon TV και του παλαιού Epsilon TV (σήμερα Open Beyond)), ως πολιτικός σχολιαστής.

Ο Τράγκας έγινε γνωστός από περιστατικό που συνέβη το 1988, όταν όντας ανταποκριτής του Ελεύθερου Τύπου στο νοσοκομείο Χέρφιλντ του Λονδίνου, πραγματοποιούσε ρεπορτάζ όταν νοσηλευόταν ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου. Στις ανταποκρίσεις του παρουσίαζε την κατάσταση της υγείας του Παπανδρέου ως πολύ χειρότερη σε σχέση με τα επίσημα ιατρικά ανακοινωθέντα του νοσοκομείου και τους ανταποκριτές των υπόλοιπων εφημερίδων. Επίσης σχολίαζε δηκτικά την ερωτική σχέση του πρωθυπουργού με την αεροσυνοδό Δήμητρα Λιάνη. Αυτό δημιούργησε εντάσεις στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, με αποτέλεσμα ο ιδιαίτερος γραμματέας του, Μιχάλης Ζιάγκας, αρχικά να επιτεθεί σωματικά με γροθιές στον Τράγκα και στη συνέχεια να τον κυνηγήσει στους κήπους του νοσοκομείου.

Στο ραδιόφωνο διατηρεί εκπομπή στον αυτοδιαχειριζόμενο Ελλάδα 94.3 ενώ παράλληλα έστησε, μαζί με το περιοδικό Crash που εκδίδει, τον ιντερνετικό σταθμό Crash Radio. Παλαιότερα είχε εκπομπή στα Παραπολιτικά 90.1 FM και για μία επταετία, στον Real FM 97.8. Η εκπομπή που έχει στον Crash Radio μεταδίδεται και τηλεοπτικά μέσω του περιφερειακού σταθμού Δίον TV στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ προηγουμένως, η ίδια εκπομπή μεταδιδόταν από το Euro TV (επίσης στην Κεντρική Μακεδονία), ενώ είχε εκπομπή και σε άλλα περιφερειακά κανάλια της Κεντρικής Μακεδονίας, στην Βεργίνα TV και στο Νέο Epsilon Θεσσαλονίκης.[18]

Κριτική και ζητήματα με τη δικαιοσύνη

Οι εκπομπές του έχουν κατά καιρούς δεχθεί έντονη κριτική για ακροδεξιό και νεοναζιστικό περιεχόμενο, λόγω προώθησης υποψηφίων της Χρυσής Αυγής ή παρουσίαση ακραίων αντιλήψεων.

Στο παρελθόν ως εκδότης της εφημερίδας «Χώρα» εισέπραττε το 6% της κρατικής διαφήμισης (άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ) ενώ εκπροσωπούσε μόνο το 0,3% της κυκλοφορίας του ημερησίου Τύπου, γεγονός για το οποίο έχει επικριθεί ο ίδιος και η κυβέρνηση Καραμανλή.

Τον Οκτώβριο του 2012, το όνομα του περιλαμβανόταν στην λίστα Λαγκάρντ και στην συνέχεια παραδέχθηκε και ο ίδιος πως είχε βγάλει χρήματα στο εξωτερικό.[24] Αντίστοιχα, το 2016 βρέθηκαν υπεράκτιες εταιρίες στο όνομα του σύμφωνα με δημοσιεύματα για τη πολύκροτη υπόθεση των Εγγράφων του Παναμά.

Έχει βρεθεί στο επίκεντρο επιπλήξεων από φορείς των Ελληνικών μέσων ενημέρωσης, κυρίως με πρόστιμα που έχουν ξεπεράσει τις 100.000 ευρώ για προσβλητικές ή μη ηθικές πρακτικές. Τον Φεβρουάριο του 2012 του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, διότι αποκάλεσε την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Το Μάιο του 2014 σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες. Από έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψαν περιουσιακά στοιχεία του, ύψους άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία φέρεται να μην είχαν δηλωθεί νόμιμα.

Υγεία

Την 1η Δεκεμβρίου 2021, γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ότι νοσεί από κορωνοϊό. Εισήχθη στο νοσοκομείο «Σωτηρία» στις 4 Δεκεμβρίου, και διεσωληνώθη στις 10 Δεκεμβρίου, κατάσταση στην οποία παραμένει έως αυτήν την στιγμή. Κατά την διάρκεια της νοσηλείας του, ο Τράγκας υπέστη καρδιακό επεισόδιο και υπεβλήθη σε τοποθέτηση στεντ.

Κίνημα Ελεύθεροι Άνθρωποι

Τον Φεβρουάριο του 2021, ο Γιώργος Τράγκας ανακοίνωσε την ίδρυση πολιτικού κόμματος με την επωνυμία «Ελεύθεροι Άνθρωποι». Σκοπός του, όπως υποστήριξε, είναι να διασφαλιστεί η δημοκρατία, η καταπολέμηση της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης που προέκυψε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Στο κόμμα συμμετέχουν ως συνιδρυτές ο πρώην βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος.

Τους επόμενους μήνες, τη συμπόρευση τους με τους Ελεύθερους Ανθρώπους ανακοίνωσαν το Μέτωπο Νίκης της Ραχήλ Μακρή, το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο του Δημήτρη Καζάκη, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά, η Ελληνική Πολιτική Συνείδηση, το Κόμμα Δανειοληπτών-Ταυτότητα Κεντρώων, το Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα, το κόμμα Δημοκρατικά Ενωμένων Πολιτών, το Κόμμα Ελλήνων Δανειοληπτών, καθώς και μεμονωμένοι πρώην βουλευτές και πολιτευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., της Νέας Δημοκρατίας, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και της Ελληνικής Λύσης.

Ωστόσο, κατά τους επόμενους μήνες σημειώθηκαν αποχωρήσεις από το σχηματισμό με κυριότερες αυτές του Νίκου Νικολόπουλου και του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, της Ραχήλ Μακρή, του Νίκου Καραχάλιου και των σχηματισμών Ε.ΠΑ.Μ., ΔΗ.Κ.ΚΙ. και Κ.ΕΛ.ΔΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ