Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2024

Οι “συμβουλές” της Bild για να βγούμε από τη κρίση!

Την ιδιαίτερη … αγάπη της έδειξε για ακόμη μια φορά η γερμανική εφημερίδα Bild σχετικά με το πως μπορεί η χώρα μας να βγει από την κρίση.

[quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]Με εκτενές δημοσίευμά της και με έναν τίτλο που μπορεί να χαρακτηριστεί το λιγότερο προκλητική, η Bild μας προτείνει να το “ρίξουμε” στην πορνεία και τα ναρκωτικά![/quote_text]

Αφορμή για το δημοσίευμα αποτέλεσε ο «διευρυμένος τρόπος» υπολογισμού του ΑΕΠ των ευρωπαϊκών χωρών από τις Βρυξέλλες.

«Η οικονομική επίδοση στο σύνολο της ΕΕ αυξάνεται μονομιάς κατά 2,4%, αλλά μόνο στα χαρτιά», παρατηρεί η Bild, εξηγώντας ότι «στο μέλλον… θα υπολογίζονται στην οικονομική στατιστική της ΕΕ και τα έσοδα από εγκλήματα και πορνεία».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «το οικονομικό θαύμα των Βρυξελλών» αποδίδεται σε μια ευρωπαϊκή ρύθμιση που χρονολογείται από τον περασμένο Ιούνιο και η οποία θέλει την πορνεία να συνυπολογίζεται στις παροχές υπηρεσιών που θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στο ΑΕΠ.

«Στις λεγόμενες παραγωγικές δραστηριότητες ανήκουν και οι απάτες», επισημαίνει το γερμανικό ταμπλόιντ και συμπεραίνει: «Όσο πιο πολλούς απατεώνες και ναρκωτικά, όσο πιο πολλή αδήλωτη εργασία και πορνεία διαθέτει ένα κράτος τόσο πιο πλούσιο γίνεται στα χαρτιά».

Στη συνέχεια η γερμανική εφημερίδα εξηγεί τι σημαίνουν αυτές οι εξελίξεις για τις υπερχρεωμένες χώρες: «Στις χώρες της κρίσης, όπως είναι η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία, η νέα οδηγία επιφέρει πλεονεκτήματα, καθώς μειώνεται το ποσοστό του χρέους, το οποίο μετριέται σε ποσοστό επί του ΑΕΠ. Συνέπεια: Όταν αυξάνεται το ΑΕΠ με τον νέο τρόπο μέτρησης, αυτόματα μειώνεται το ποσοστό του χρέους.

Για το θέμα αυτό η εφημερίδα φιλοξενεί και την άποψη του χριστιανοδημοκράτη ευρωβουλευτή Χέρμπερτ Ρόιλ, ο οποίος υποστηρίζει ότι «η νέα εκδοχή των στατιστικών κανόνων συνιστά μια άπαξ τεχνική ρύθμιση. Με αυτήν δεν πρόκειται να αντιμετωπισθεί το τεράστιο δημόσιο χρέος της Ιταλίας και της Ελλάδας, αλλά στην καλύτερη περίπτωση θα προκύψει μια αισθητικού χαρακτήρα μείωσή του».

 

Με πληροφορίες από την Deutsche Welle

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ