Είναι γνωστό ότι οι χώρες σαν την Ιαπωνία είναι γνωστές για τις καινοτομίες τους και ειδικά στον τομέα της τεχνολογίας. Όμως έκανε τη διαφορά! Σε μια νέα μόδα που επικρατεί, βγήκαν τα «Παγωτά Καινοτομίας» και προσφέρουν στον πελάτη να δοκιμάσει παγωτό με γεύσεις που ούτε καν τις..φανταζόταν!
Στις χώρες του δυτικού κόσμου με τις γκουρμέ κουζίνες, μπορεί κανείς να βρει «εξεζητημένα» παγωτά, παγωτό μέλι με μπαλσάμικο φράουλας, καραμέλα με μανιτάρι με κόκκινο κρασί και διάφορους άλλους συνδυασμούς, που όμως μοιάζουν με αυτό που λέμε «επιδόρπιο».
Όταν μιλάμε για καινοτομία στη γεύση όμως, φαίνεται πως οι Ιάπωνες, πάνε το παγωτό ένα βήμα – τεράστιο βήμα – παραπέρα: χταπόδι με τη σάλτσα σόγιας, αυγό βραστό, ωμό κρέας αλόγου, ψητή μελιτζάνα, κοτόπουλο φτερούγα, και παγωτό γαρίδα είναι μερικές μόνο από τις παγωμένες «απολαύσεις» που γίνονται μόδα στην ιαπωνική πρωτεύουσα.