Οι περισσότεροι, όταν εγκαταλείπουν τον… μάταιο τούτο κόσμο, αφήνουν ως κληρονομιά τα υπάρχοντά τους στις οικογένειές τους, τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ενώ κάποιοι τα διαθέτουν σε διάφορες φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Ωστόσο, ένα άτεκνο ζευγάρι πλουσίων Ινδών, αποφάσισε να ορίσει κληρονόμο της περιουσίας του έναν… πίθηκο, εξασφαλίζοντας ότι το ζωάκι που τους συντροφεύει τα τελευταία χρόνια θα έχει μια καλή ζωή αν μείνει «ορφανό».
Ο λόγος για τον Μπρατζές Σριβαστάβα και τη σύζυγό του, Σαμπίστα, που, καθώς δεν έχουν παιδιά, θεωρούν τον Τσουνμούν, τον πίθηκό τους, κάτι σαν γιο τους, και για το λόγο αυτό, ίδρυσαν έναν οργανισμό που θα αναλάβει τη φροντίδα του μετά τον θάνατό τους.
«Ο κόσμος θα πει ότι είμαστε τρελοί και μπορεί να μας χλευάσουν. Όμως εμείς ξέρουμε πόσο μετράει για εμάς ο Τσουνμούν», είπε η 45χρονη Σαμπίστα. «Δεν έχουμε παιδιά και ο Τσουνμούν είναι σαν γιος μου. Θέλω να είμαι βέβαιη πως αν πεθάνουμε η ζωή του δεν θα επηρεαστεί και θα συνεχίσει να ζει στις ίδιες συνθήκες».
Όπως εξηγούν ο Μπρατζές και η Σαμπίστα, όταν αποφάσισαν να παντρευτούν εκδιώχθηκαν από τις οικογένειές τους, οι οποίες δεν έδιναν έγκριση για το γάμο τους, και τότε, το 2004 και ενώ ακόμα ήταν φτωχοί, υιοθέτησαν τον Τσουνμούν.
Έκτοτε, πλούτισαν, είναι ιδιοκτήτες του σπιτιού όπου διαμένουν και έχουν κτήματα και αποταμιεύσεις. Η Σαμπίστα είναι επιτυχημένη δικηγόρος και ο 48χρονος σύζυγός της διαθέτει διάφορες επιχειρήσεις, όπως ένα τηλεοπτικό κανάλι και έναν αλευρόμυλο.
Όλες οι εταιρίες του Μπρατζές φέρουν το όνομα του Τσουνμούν, ο οποίος σήμερα είναι περίπου 10 ετών, και θα μπορούσε κάλλιστα να ζήσει περισσότερο από τους θετούς γονείς του, καθώς το προσδόκιμο ζωής του είναι 35-40 χρόνια.
Σημειώνεται ότι ο Τσουνμούν έχει δικό του δωμάτιο με κλιματισμό στο σπίτι του ζεύγους αλλά δε ζει μόνος… Για συντροφιά του έχει την Μπίτι, μια πιθηκίνα που υιοθέτησαν επίσης οι Σριβαστάβα. Και οι δύο λατρεύουν την κινέζικη κουζίνα και τους αρέσει το τσάι και ο χυμός από μάνγκο. Κάθε χρόνο η Σαμπίστα γιορτάζει την «επέτειο γάμου» των δύο πιθήκων και καλεί εκατοντάδες φίλους στη γιορτή.
Μετά τον θάνατο και του Τσουνμούν τα χρήματα που θα απομείνουν στο ίδρυμα θα δοθούν για την προστασία των πιθήκων στην Ινδία.