Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2024

Υπέρταση & junk food: Τι προξενούμε στον οργανισμό μας ακόμα και με μικρή κατανάλωση πρόχειρου φαγητού

Αν και είναι γνωστό ότι το πρόχειρο φαγητό επιβαρύνει το καρδιαγγειακό σύστημα, αρκετοί πιστεύουμε ότι μια… ατασθαλία μια στο τόσο δε θα έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία μας.

Ωστόσο, ερευνητές από τη Σιγκαπούρη υποστηρίζουν το αντίθετο, τονίζοντας ότι ακόμα και ένα πρόχειρο γεύμα τη βδομάδα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο υπέρτασης κατά 6%, γεγονός που οφείλεται στο ότι τα πρόχειρα γεύματα μας φορτώνουν με πολλές θερμίδες, κορεσμένα λιπαρά και αλάτι, τρεις παράγοντες που συμβάλλουν καθοριστικά στην εμφάνιση υπέρτασης.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ακόμα, ότι στην υπό μελέτη ομάδα, νέους ηλικίας 18 έως 40 ετών, τα ποσοστά προ-υπέρτασης (αυξημένη αρτηριακή πίεση λίγο πριν τα παγιωμένα όρια που λαμβάνει υπ” όψιν ο γιατρός για να θεωρηθεί πως το άτομο έχει υπέρταση) ήταν σημαντικά, (περίπου 1 στους 3 συμμετέχοντες).

Σημειώνεται ωστόσο, ότι στο δείγμα που μελετήθηκε, ποσοστό 38% των συμμετεχόντων κατανάλωναν έως και 12 φορές την εβδομάδα πρόχειρο φαγητό.

Πηγή : isotimos.com

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ