Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2025

Καμμένος εναντίον Σόιμπλε: Είχε εμπλακεί σε υπόθεση δωροδοκίας και κουνά το δάχτυλο στην Ελλάδα

Δριμύτατη επίθεση, με βαριές αιχμές και χωρίς ίχνος διπλωματίας, εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος εναντίον του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Και το πλέον ενδιαφέρον είναι ότι επέλεξε να εξαπολύσει αυτήν την επίθεση, μιλώντας στην … Bild, την πιο κίτρινη εφημερίδα της Γερμανίας, που έχει κατεξακολούθηση αναπαράγει αρνητικά στερεότυπα για την Ελλάδα.

Ο Υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, κατηγόρησε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πως δηλητηριάζει τις σχέσεις των λαών της Ελλάδας και της Γερμανίας και πως «δεν έχει πάντα δίκιο να κάνει κριτική για τη διαφθορά στην Ελλάδα, γιατί αφενός έχει κι ο ίδιος εμπλακεί σε υπόθεση υπεξαίρεσης και αφετέρου, η Γερμανία δεν έχει εκδόσει τον Χριστοφοράκο».

[ Πάνος Καμμένος: «Δεν υπάρχει πρόβλημα ανάμεσα στους λαούς, αλλά ανάμεσα στις κυβερνήσεις. Η γερμανική κυβέρνηση ανακατεύεται σε πράγματα που δεν την αφορούν. Παραβιάζει τη συμφωνία μη εμπλοκής της στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών. Πώς γίνεται ο Γερμανός πρέσβης να έχει πιέσει τον ΣΥΡΙΖΑ να μην κάνει μαζί μας κυβέρνηση; H Deutche Bank συνέταξε έγγραφο ενάντια στο σχηματισμό κυβέρνησης με το κόμμα μου. Έχω την αίσθηση ότι η γερμανική κυβέρνηση και κάποιοι άλλοι θέλουν να μας διώξουν από την ευρωζώνη».

Δημοσιογράφος: Εννοείτε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε;

Καμμένος: «Δεν καταλαβαίνω γιατί κάθε ημέρα κάνει νέες δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας. Είναι σαν ψυχολογικός πόλεμος και ο Σόιμπλε δηλητηριάζει τις σχέσεις των δύο χωρών. Δεν έχω πρόβλημα που ο κ. Σόιμπλε δεν συμπαθεί εμένα και τον κ. Βαρουφάκη. Αλλά και οι δύο εκλεχθήκαμε από τον ελληνικό λαό και μιλάμε εκ μέρους τους. Αυτή είναι η Δημοκρατία και πρέπει να τη σεβαστεί. Ο κ. Σόιμπλε τώρα έχει να κάνει μαζί μας. Και όλη η κριτική για τη διαφθορά στην Ελλάδα από τη Γερμανία και τον κ. Σόιμπλε δεν είναι πάντα σωστή».

Δημοσιογράφος: Τι εννοείτε;

Καμμένος: «Εμείς οι Έλληνες θυμόμαστε καλά ότι ο κ. Σόιμπλε έπρεπε να εγκαταλείψει τη θέση του ως ηγέτης κόμματος γιατί είχε εμπλακεί σε υπόθεση δωροδοκίας. Αλλά σήμερα είναι υπουργός Οικονομικών. Όσο για τη διαφθορά, είναι σαν την αγάπη ή το ταγκό, πάντα χρειάζεται δύο. Για παράδειγμα, γιατί προστατεύονται από τη γερμανική κυβέρνηση CEO της Siemens που ενεπλάκησαν σε υποθέσεις διαφθοράς; Γιατί πάντα πρέπει να πληρώνουν πρόστιμα εκατομμυρίων για διαφθορά μόνο στη Γερμανία οι γερμανικές εταιρείες, αλλά όχι εδώ στην Ελλάδα; Υπάρχουν πολλά παραδείγματα γερμανικών εταιρειών που έχουν εμπλακεί σε διαφθορά, αλλά δεν ακούγεται τίποτα. Αν ζητάμε ονόματα ή στήριξη, δεν υπάρχει βοήθεια». ]

Ο Πάνος Καμμένος εξέφρασε την εκτίμηση πως εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, η Ιταλία και η Ισπανία θα είναι οι επόμενες που θα φύγουν.

«Εάν η Ελλάδα εκραγεί, η Ισπανία και η Ιταλία θα ακολουθήσουν και κατόπιν σε ένα βαθμό, η Γερμανία. Πρέπει, επομένως, να βρούμε μία λύση εντός της ευρωζώνης, ωστόσο η λύση αυτή δε μπορεί να είναι οι Έλληνες να πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν» υποστήριξε, σύμφωνα με τα αποσπάσματα της συνέντευξης που έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο Ρόιτερς.

Ο Έλληνας υπουργός επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης αλλά «ένα κούρεμα όπως ακριβώς έλαβε η Γερμανία το 1953 στη σύνοδο του Λονδίνου».

Ο Πάνος Καμμένος σχολίασε και το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων σε αυτή τη συνέντευξη, υπογραμμίζοντας ότι «ο χρυσός που οι ναζί μετέφεραν στο Βερολίνο από την Αθήνα αξίζει πολλά χρήματα. Εμείς αναμένουμε να αποζημιωθούμε από αυτό, όπως επίσης και από το αναγκαστικό δάνειο και την καταστροφή των αρχαιολογικών μνημείων».

Ο Έλληνας υπουργός υπονόησε επίσης, σύμφωνα με το Reuters, ότι η Ελλάδα θα σταματήσει να υποδέχεται πρόσφυγες στην περίπτωση που «εκδιωχθεί» από την ευρωζώνη.

«Τότε οι συμφωνίες δεν θα έχουν καμία αξία, δεν θα υπάρχουν συνθήκες, τίποτα. Δεν θα είμαστε πια υποχρεωμένοι να δεχόμαστε πρόσφυγες ως χώρα υποδοχής. Οιοσδήποτε θέλει να μας οδηγήσει εκτός ευρωζώνης θα πρέπει να το γνωρίζει αυτό».

Ο ίδιος εξάλλου υποστήριξε ότι η Ελλάδα χάνει πολλά χρήματα εξαιτίας των κυρώσεων που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία για την ουκρανική κρίση και προσέθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να αποζημιωθεί από την Ε.Ε.

«Ειδάλλως εμείς δε μπορούμε και δεν θέλουμε να συμμετέχουμε σε κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, που το μόνο που κάνουν είναι να πλήττουν την οικονομία μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ