«Από αύριο πρέπει να παρέμβουν δεκαπέντε εισαγγελείς, εισαγγελείς, εισαγγελείς Διαφθοράς και εισαγγελείς ξεπλύματος μαύρου χρήματος να πάρουν τους φακέλους και να αρχίσουν τις διώξεις», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, περιγράφοντας την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τις δανειοδοτήσεις των μμε και των κομμάτων, ως «την πλέον επιτυχή».
«Περιμένω να το κάνουν», ανέφερε ο κ. Καμμένος, επισημαίνοντας πως αυτό που εξέτασε η εξεταστική επιτροπή είναι η αλήθεια της Μεταπολίτευσης από το 1996 μέχρι το 2014, και το πώς επίσημα, μέσω επιχορηγήσεων και απλήρωτων δανείων, δόθηκαν στα δύο μεγάλα κόμματα 1,3 δισ. ευρώ. Όπως προσέθεσε, «αν βάλει κανείς τις διαφημίσεις, τα «μαύρα» του ΚΕΕΛΠΝΟ, της Αγροτικής Τράπεζας και τα «μαύρα» της Ζίμενς θα μιλάμε για πολλά δισ. που οδηγήθηκαν σε μέσα ενημέρωσης»: Στα μμε, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, όχι για την ενημέρωση του λαού, αλλά ως μέσα ελέγχου του πολιτικού παιχνιδιού, για εκτέλεση αντιπάλων, για χειραγώγηση της κοινής γνώμης, για συγκάλυψη σκανδάλων και τελικώς για να οδηγηθεί η Ελλάδα στην χρεοκοπία και κάποιοι να κατασχέσουν τον πλούτο των Ελλήνων. «Πρέπει να μάθουμε πού πήγε τόσο άφθονο χρήμα. Δεν τελειώσαμε εδώ» τόνισε.
Ο κ. Καμμένος επισήμανε ως το δεύτερο σημαντικό εύρημα της εξεταστικής επιτροπής, αυτό που ειπώθηκε κατά την εξέταση του κ. Στουρνάρα: ότι ουσιαστικά επανέρχεται προς διερεύνηση το «πόρισμα Καλούδη». Το πόρισμα εκείνο, όπως σημείωσε ο κ. Καμμένος, παραδόθηκε στις 15 Μαρτίου του 2013 ? και υπό την αναμονή της έγκρισης για την άσκηση κακουργηματικών διώξεων μέχρι τον Απρίλιο, εισήχθη τροπολογία με την οποία απαλλάσσονταν των ευθυνών τους όσοι τραπεζικοί υπέγραψαν τις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων με μοναδική εγγύηση τις μελλοντικές επιχορηγήσεις.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, σημείωσε ότι η συγκεκριμένη τροπολογία είναι το σημείο όπου ο κ. Σαμαράς μετέτρεψε την ΝΔ, σε υπερασπιστή του ΠΑΣΟΚ – «είναι η στιγμή που τα κάνουν πλακάκια, κι όταν ο εισαγγελέας Καλούδης τους έπιασε με την γίδα στην πλάτη, ήρθαν και ψήφισαν την τροπολογία». Απευθυνόμενος δε, προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, ζήτησε να εξετασθούν οι νομικές παράμετροι της υπόθεσης και να ξεκινήσουν οι διώξεις που αφορούν το πόρισμα Καλούδη.
Το τρίτο θέμα της επιτροπής που ανέδειξε ο κ. Καμμένος, αφορά σε ποινικές ευθύνες με βάση τα όσα κατέθεσαν μάρτυρες και συγκεκριμένα, ο εκδότης των “Παραπολιτικών”, Γ. Κουρτάκης, ο οποίος είχε υποστηρίξει υποστήριξε ότι άνοιξε την εφημερίδα με χρήματα από την δουλειά του. «Αν μου βρείτε έναν που να έβαλε στην άκρη 1,4 εκ. ευρώ από την δουλειά του να μου το πείτε» ανέφερε ο κ. Καμμένος. Επίσης, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έκανε αναφορά στα ευρήματα του πορίσματος για το δάνειο της εφημερίδας, και είπε ότι πρέπει να παρέμβουν οι εισαγγελείς Διαφθοράς και Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος. Επίσης ο κ. Καμμένος είπε πως ιδιοκτήτης εφημερίδας και συνεταίρος του κ. Κουρτάκη, είναι βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση του Noor-1, κι έπαιρνε χρήματα για διαφήμιση από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Στο σημείο αυτό, απευθύνθηκε προς τον πρωθυπουργό λέγοντας πως «αν δεν τα διερευνηθούν όλα αυτά, θα έχουμε εμείς ευθύνες ως κυβέρνηση».
Εξάλλου, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι συνεχίζεται το «μπούλινγκ» εναντίον πολιτικών προσώπων και αναφέρθηκε στο θέμα της δικαστικής αναμέτρησης που εξελίσσεται ανάμεσα στον ίδιο και τον εκδότη και τον διευθυντή των «Παραπολιτικών».
«Τα ίδια έκανε και το συγκρότημα του κ. Ψυχάρη. Σκότωσε τον πατέρα μου, τον κρέμασε στα μανταλάκια» προσέθεσε και ζήτησε «να ανοίξει το πόθεν έσχες του δημοσιογράφου των Νέων, Γ. Παπαχρήστου», αλλά και «να δούμε τι γίνεται με τον σημερινό διευθυντή των Νέων». «Ως πότε θα αφήνουμε τα 45αρια να εκτελούν την Δημοκρατία;» διερωτήθηκε, για καταλήξει ότι «τελικώς την πληρώνουν έντιμοι δημοσιογράφοι».