- «Η δικαστηριακή αλήθεια δεν μπορεί να συγκρούεται προς το αυτονόητο, γιατί τότε δικάζεται το κυρός της δικαιοσύνης»
- «Αν ο Ανδρέας Γεωργίου είναι ένοχος, αν πράγματι είπε ψέματα, αν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (για το έλλειμμα) ήταν ανακριβή, δεν θα είχαμε πάρει τα δάνεια»
- «Αν πράγματι ο κ. Γεωργίου είπε ψέματα, θα ήμασταν πλούσιοι, θα παίρναμε λεφτά που μας περίσσευαν… Τότε να γυρίσουμε αμέσως πίσω τα 320 δισεκ. ευρώ να τελειώνουμε»
«Θεωρητικά δεν υπάρχει τέλος στην υπόθεση Γεωργίου…» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο συνήγορος του κ. Γεωργίου Γιώργος Στεφανάκης την επομένη της άσκησης αναίρεσης της απαλλαγής του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.
«Αν ο Ανδρέας Γεωργίου είναι ένοχος, αν πράγματι είπε ψέματα, αν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (για το έλλειμμα) ήταν ανακριβή, δεν θα είχαμε πάρει τα δάνεια» επισήμανε ο Γιώργος Στεφανάκης.
«Αν πράγματι ο κ. Γεωργίου είπε ψέματα, θα ήμασταν πλούσιοι, θα παίρναμε λεφτά που μας περίσσευαν… Τότε να γυρίσουμε αμέσως πίσω τα 320 δισεκ. ευρώ να τελειώνουμε» δήλωσε σκωπτικά ο δικηγόρος.
«Η δικαστηριακή αλήθεια δεν μπορεί να συγκρούεται προς το αυτονόητο, γιατί τότε δικάζεται το κυρός της δικαιοσύνης. Υπάρχουν 320 δισεκ. να τα δωσουμε πίσω; Είμαστε η πλουσιότερη χώρα της υδρογείου;» διερωτήθηκε.
«Και το καλύτερο ρολόι του κόσμου αν το ξεκινήσεις τώρα να δείχνει μεσάνυχτα θα δείξει ποτέ τη σωστή ώρα;» είπε ακόμα ο κ. Στεφανάκης, υπενθυμίζοντας ότι και «ο υπουργός Οικονομικών για να πάρει τη δόση διαπραγματευόταν για την απόφαση της Δικαιοσύνης. «Όταν το λάθος είναι διαρκές ο κίνδυνος πολλαπλασιάζεται» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «δεν θα είναι κολακευτικό για τη χώρα να παραβιάζουμε ό,τι είναι αυτονόητο».
Στο μεταξύ, ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτης, πέρασε το απόγευμα στη Βουλή διάταξη με την οποία προβλέπεται ότι η ΕΛΣΤΑΤ υποχρεούται να αναλάβει όλα τα νομικά και δικαστικά έξοδα για τα πρώην μέλη της τα οποία αντιμετωπίζουν διώξεις, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να “μαλακώσει” τις όποιες αντιδράσεις θα προέκυπταν από την Κομισιόν.
Πρόκειται για το άρθρο 45 του νομοσχεδίου με τίτλο «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/881 και άλλες διατάξεις».
Σημειώνεται ότι οι θεσμοί είχαν θέσει ως προαπαιτούμενο ενόψει τους κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης το θέμα κάλυψης των δικαστικών εξόδων στελεχών της Στατιστικής Υπηρεσίας που ενεπλάκησαν σε δικαστικές καταστάσεις, «φωτογραφίζοντας» ουσιαστικά τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ.
Άλλωστε, σε σημερινή παρέμβασή της μέσω του εκπροσώπου της, Μαργαρίτη Σχοινά, η Κομισιόν παρέπεμψε στις δηλώσεις που είχαν κάνει για το θέμα τρεις επίτροποι, ο Π. Μοσκοβισί, Μ. Τίσεν και Β. Ντομπρόφσκις, οι οποίοι είχαν τονίσει πως για την Κομισιόν και την Eurostat «είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι τα στοιχεία της ελληνικής κυβέρνησης το 2010-2015 είναι απολύτως αξιόπιστα και με ακριβή τρόπο αναφέρθηκαν στην Eurostat»!