Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2024

Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ / Σήμερα η ψηφοφορία για το σχέδιο πολιτικής απόφασης – Όσα έγιναν χθες

Συνεχίζεται σήμερα λίγο μετά τις 11:00 η διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ η οποία ολοκληρώνεται το απόγευμα με την ψηφοφορία για το Σχέδιο Πολιτικής Απόφασης. Η πρώτη ημέρα της διήμερης συνεδρίασης ολοκληρώθηκε με ένταση καθώς το μεσημέρι του Σαββάτου αποχώρησαν από την αίθουσα οι ομάδες της «Ομπρέλας», της Έφης Αχτσιόγλου και του Διονύση Τεμπονέρα.

Η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη

Κάλεσμα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να πάρει άμεσα και καθαρή απόφαση για τα τέσσερα υπό διαγραφή στελέχη απηύθυνε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την ομιλία του. «Εξασφαλίστε στον ΣΥΡΙΖΑ την ίασή του από τα πρόσωπα που τον πληγώνουν και τον μικραίνουν. Καταδικάστε τη συμπεριφορά τους στην πράξη. Πάρτε απόφαση άμεσα και καθαρά!» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε μία ομιλία με αρκετή ένταση και διακοπές από στελέχη του κόμματος.

«Δεν χρειάζονται μεγάλοι φάκελοι – όλα σε δημόσια θέα. Διαφορετικά, δεν έχω άλλη επιλογή από το να ζητήσω από τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσουν.  Και μπορώ πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα να το κάνω με αίτημα του 15% των μελών. Θεσμικά, για σοβαρό θέμα λειτουργίας του κόμματος, όπως προβλέπει ρητά το καταστατικό» υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ: 

Στη Μπαμ που κυκλοφορεί: Οι μάσκες έπεσαν! Η αδίστακτη επίθεση Πισπιρίγκου και του ιθύνοντος νου της κατά του εκδότη της “Μ”


 

«Η σημερινή μέρα λοιπόν είναι η μέρα της παραδοχής. Η αποχώρηση των υπό διαγραφή στελεχών, δεν είναι η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά η αρχή της ενότητας. Η ενότητα αρχίζει τώρα. Μία ενότητα από την οποία δεν περισσεύει κανείς» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Να μιλάμε για τα εσωτερικά μας, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αλωνίζει με τοποθέτηση προϊόντος ΣΥΡΙΖΑ στα κανάλια. Αυτό ήθελαν. Αυτό τελειώνει σήμερα. Μια για πάντα. Τέλος η κομματίλα και η καμαρίλα» είπε σε άλλο σημείο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Σας το λέω και δεσμεύομαι. Είναι η τελευταία φορά όσο θα είμαι πρόεδρος, που τα εσωκομματικά απασχολούν τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Η τελευταία φορά!

Ένας που λέει ότι το κόμμα είναι «επιθεώρηση», και παραμένει στο κόμμα. Ένας που λέει ότι «η ολιγαρχία και η διαπλοκή εγκαταστάθηκαν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ», και παραμένει στο κόμμα. Ένας που λέει ότι ο νέος πρόεδρος «δεν ήρθε, τον φέρανε», ότι είναι Μπέπε Γκρίλο και Τραμπ, και παραμένει στο κόμμα. Ένας που λέει ότι θα κάνει νέο κόμμα, ανακοινώνει και τίτλο του νέου κόμματος στα κανάλια, και παραμένει στο κόμμα. Ένας που συνδέει αυθαίρετα το κόμμα με το σκοτεινό διαδίκτυο, και παραμένει στο κόμμα» τόνισε σε άλλο σημείο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης απευθυνόμενος στην Κεντρική Επιτροπή είπε: «Είστε το τιμόνι του κόμματος. Βαρέθηκα να ακούω αναλύσεις για το αν οι διαγραφές πρέπει να συζητηθούν, αν μπορεί να συζητηθούν, αν είναι ώρα να συζητηθούν – κι όλα αυτά τη στιγμή που το κόμμα στερεύει από ανάσες.

Εξασφαλίστε στον ΣΥΡΙΖΑ την ίασή του από τα πρόσωπα που τον πληγώνουν και τον μικραίνουν. Καταδικάστε τη συμπεριφορά τους στην πράξη. Πάρτε απόφαση άμεσακαι καθαρά! Όπως λειτουργούν οι ζωντανοί πολιτικοί οργανισμοί και όχι οι ξεχασμένοι από τον χρόνο. Ιδού η Ρόδος. Πάρτε απόφαση για έναν ΣΥΡΙΖΑ που θα σέβεται τον εαυτό του και τους ψηφοφόρους του. Λύση τώρα!

Σας καλώ να δώσουμε απάντηση, όχι ευχή. Σας καλώ να εκφράσουμε θέση, όχι επιθυμία. Με μία μεγάλη, ηχηρή πλειοψηφία, που δε θα αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Θέση ότι αυτά τα άτομα που έχουν πει αυτές τις ύβρεις δεν φέρουν την ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και δεν μπορεί να εκπροσωπούν το κόμμα. Και αυτή η θέση να είναι ξεκάθαρη προς την Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία οφείλει να συνεδριάσει και να αποφασίσει μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας για όλες τις υποθέσεις.

Δεν χρειάζονται μεγάλοι φάκελοι – όλα σε δημόσια θέα. Διαφορετικά, δεν έχω άλλη επιλογή από το να ζητήσω από τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσουν. Και μπορώ πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα να το κάνω με αίτημα του 15% των μελών. Θεσμικά, για σοβαρό θέμα λειτουργίας του κόμματος, όπως προβλέπει ρητά το καταστατικό. Όχι για τη στοχοποίηση προσώπων ή τάσεων. Αλλά για να αποφανθεί η βάση μας, αν υβριστικές πολιτικές συμπεριφορές από στελέχη του κόμματος εναντίον του κόμματος, γίνονται ανεκτές ή όχι από τα χιλιάδες μέλη μας που καθημερινά σηκώνουν στις πλάτες τους ανιδιοτελώς τον ΣΥΡΙΖΑ και που θέλουν το κόμμα να φύγει προς τα μπρος».

Το χρονικό των αποχωρήσεων από τη συνεδρίαση

Περίπου στις 16:00 αποχώρησαν από την αίθουσα Ομπρέλα, 6+6 και τάση Τεμπονέρα, ενώ λίγο νωρίτερα πρόταση μομφής στο προεδρείο κατέθεσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Συγκεκριμένα, αρχικά ανέβηκαν στο βήμα Έφη Αχτσιόγλου και Διονύσης Τεμπονέρας που ζήτησαν να καταψηφιστεί η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για δημοψήφισμα, ενώ ο προεδρεύων Παναγιώτης Ρήγας πρότεινε οι ψηφοφορίες να διεξαχθούν στο τέλος.

«Προσπαθήσαμε να τους πείσουμε ότι πρέπει να συζητηθεί γιατί δεν μπορεί να γίνει συζήτηση υπό αυτούς τους όρους. Το προεδρείο με πλειοψηφία  4-3 δεν δέχτηκε να μπει η πρότασή μας στη ψηφοφορία μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στους δημοσιογράφους και συμπλήρωσε: «Άρα θα συνεχίσει να υπάρχει σκιά πάνω από τους συντρόφους, πάνω από την Κεντρική Επιτροπή ότι μπορεί να αναιρεθεί οποιαδήποτε απόφαση. Η δικιά μου ομάδα αποχώρησε, όπως και η ομάδα της Έφης και του Διονύση».

Ειδικότερα, ανέφερε: «Σήμερα μετά από την ομιλία του προέδρου και των δύο γραμματειών, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Διονύσης Τεμπονέρας κι εγώ κάναμε μια διαδικαστική πρόταση να συζητηθεί πρώτα, προ ημερησίας διάταξη το θέμα που έβαλε ο πρόεδρος χθες για το δημοψήφισμα. Είπαμε ότι δεν είναι εύκολο να γίνει συζήτηση κάτω από τη σκιά ότι μπορεί να γίνει δημοψήφισμα, ότι δηλαδή μπορεί να αναιρεθεί η ίδια η Κεντρική Επιτροπή, ό,τι απόφαση κι αν πάρει, να πάει ο πρόεδρος στη βάση, η βάση μέσα σε πολλά εισαγωγικά.

Προσπαθήσαμε να τους πείσουμε ότι αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα, ότι πρέπει να συζητηθεί, γιατί δεν μπορεί να γίνει συζήτηση κάτω από αυτούς τους όρους. Το προεδρείο με πλειοψηφία 4 – 3 δεν δέχθηκε καν να μπει η πρότασή μας στην ψηφοφορία, δηλαδή το προεδρείο αποφάσισε όλα αυτά θα γίνουν στο τέλος, άρα θα συνεχίσει να υπάρχει σκιά πάνω από τους συντρόφους, θα συνεχίσει να υπάρχει σκιά πάνω από την Κεντρική Επιτροπή, ότι μπορεί να αναιρεθεί όπου απόφαση παρθεί, γιατί μπορεί να την βραχυκυκλώσει και πηγαίνοντας στα μέλη του κόμματος και άρα, αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε. Η δική μου ομάδα έχει αποχωρήσει και από ό,τι ξέρω, αλλά πρέπει να ρωτήσετε και τους ίδιους, έχει αποχωρήσει και η ομάδα της Έφης και η ομάδα του Διονύση. Σας ευχαριστώ πολύ».

«Έθεσα την ανάγκη στο σώμα να ξεκαθαριστεί άμεσα το ζήτημα. Το προεδρείο αρνήθηκε να γίνει το ξεκαθάρισμα στην αρχή» σημείωσε από την πλευρά της η Έφη Αχτσιόγλου. «Αποχωρούμε από αυτή τη διαδικασία που είναι άνευ αντικειμένου. Τίποτα περισσότερο» συμπλήρωσε όταν ρωτήθηκε αν ανοίγει η πόρτα εξόδου από το κόμμα.

Συγκεκριμένα, δήλωσε τα εξής στους δημοσιογράφους: «Σήμερα έθεσα ένα ζήτημα υπαρξιακό για τον ΣΥΡΙΖΑ -Π Σ. Αφορά το διάγγελμα που απηύθυνε χθες ο πρόεδρος του κόμματος ότι θα πρέπει να διενεργηθεί δημοψήφισμα με θέμα τη διαγραφή μελών του κόμματος. Πρόκειται για μία πρόταση κατά τη γνώμη μου βαθιά αντιδημοκρατική, αντικαταστατική σε κάθε περίπτωση, προσβλητική για τη λειτουργία του κόμματος ενώ είναι και άκρως διχαστική για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Έθεσα στο σώμα την ανάγκη να ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα άμεσα. Είπα ότι η συνεδρίαση της ΚΕ είναι άνευ αντικειμένου γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο διάγγελμα είπε ότι θα προχωρήσει στο δημοψήφισμα ανεξαρτήτος του τι θα πει η ΚΕ. Είναι υπαρξιακό ζήτημα και για εμάς και για την ίδια τη συλλογική μας λειτουργία. Το προεδρείο αρνήθηκε να γίνει το ξεκαθάρισμα του ζητήματος στην αρχή. Σήμερα, η δημοκρατική λειτουργία του οργάνου καταπατήθηκε βάναυσα. Δεν είχε νόημα η παραμονή μας στην συνεδρίαση. Δεν πρόκειται για ζήτημα διαδικαστικό, αλλά υπαρξιακό. Σήμερα, αποχωρούμε από αυτή τη διαδικασία που είναι άνευ αντικειμένου, τίποτα παραπάνω».

«Ζητήσαμε την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης πρότασης ή να τεθεί το θέμα στην κρίση του ανώτατου οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κεντρική Επιτροπή. Στο σημείο που αυτό δεν έγινε δεκτό, δεν μπορούμε με την παρουσία να νομιμοποιήσουμε τη διαδικασία είπε ο Διονύσης Τεμπονέρας και ανέφερε ότι θα συνεδριάσουν το επόμενο διάστημα για να λάβουν τις αποφάσεις τους».

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και παραπομπή σε δημοψήφισμα της διαγραφής των τεσσάρων συντρόφων, είναι μια πρόταση αντικαταστατική, είναι μια πρόταση βαθιά διχαστική, είναι μια πρόταση αντιδημοκρατική.

Υπό την έννοια αυτή, ζητήσαμε την άμεση ανάκλαση της συγκεκριμένης πρότασης ή να τεθεί το θέμα στην κρίση του ανώτατου οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ, της Κεντρικής Επιτροπής. Στο σημείο που αυτό δεν έγινε δεκτό, δεν μπορούμε με την παρουσία μας να νομιμοποιήσουμε τη διαδικασία. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεδριάσουμε μέσα στο επόμενο διάστημα και θα λάβουμε τις αποφάσεις μας. Είναι όλα ανοιχτά».

Παράλληλα ο Διονύσης Τεμπονέρας έδωσε στη δημοσιότητα την ομιλία που θα εκφωνούσε αν δεν αποχωρούσε.

Σωκράτης Φάμελλος: Να περιμένουμε να τελειώσει η δεύτερη μέρα και να έχουμε ένα πολιτικό κείμενο

Για την μεγάλη ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απέναντι στην ελληνική κοινωνία να δώσει απαντήσεις μίλησε ο Σωκράτης Φάμελλος, με φόντο την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει η δεύτερη μέρα και να έχουμε ένα πολιτικό κείμενο». «Όσο εμείς συζητάμε για τα εσωτερικά μας προβλήματα, η ζωή της γίνεται χειρότερη. Και η δημοκρατία μας και η οικονομία μας κι αυτό είναι ευθύνη του κ. Μητσοτάκη. Άρα εμείς έχουμε μια μεγάλη ευθύνη απέναντι στην ελληνική κοινωνία να δώσουμε πολιτικές απαντήσεις», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Αυτό δεν μπορεί να γίνει με τοξικότητα ή με προσωπικούς όρους», σχολίασε Σωκράτης Φάμελλος.

Διότι, «πηγαίνοντας προς το συνέδριο οι απόψεις και οι αποφάσεις πρέπει να είναι πολιτικές, το έχει ανάγκη η κοινωνία», δήλωσε ο κ. Φάμελλος, «έχει ανάγκη να ζει καλύτερα. Αυτό σημαίνει πρόοδος και σε αυτή την αγωνία εμείς θα ανταποκριθούμε. Όχι με διαδικαστικές συζητήσεις, με πραγματικές πολιτικές αποφάσεις που είναι πως θα ζει ο Έλληνας και η Ελληνίδα καλύτερα».

Η δήλωσή του

Η πρώτη μέρα της Κ.Ε. ολοκληρώθηκε με ένα μεγάλο ερώτημα: ποια είναι η προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ και της ελληνικής κοινωνίας. Εκφράζεται μέσα στη συζήτηση μας μια πολύ μεγάλη αγωνία, που είναι αποτέλεσμα της ήττας των εκλογών και της αποχώρησης του Αλέξη Τσίπρα. Καταλαβαίνουμε και την αγωνία της ελληνικής κοινωνίας, διότι όσο εμείς συζητάμε για τα εσωτερικά μας προβλήματα, η ζωή της γίνεται χειρότερη. Και η δημοκρατία μας και η οικονομία μας κι αυτό είναι ευθύνη του κ. Μητσοτάκη. Άρα εμείς έχουμε μια μεγάλη ευθύνη απέναντι στην ελληνική κοινωνία να δώσουμε πολιτικές απαντήσεις. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με τοξικότητα ή με προσωπικούς όρους, πρέπει να προτείνουμε την επόμενη μέρα στην ελληνική κοινωνία με βάση μια καθαρή πρόταση, για να έχουν καλύτερα οι πολίτες κι αυτό είναι μια ουσιαστική πολιτική συζήτηση δεν είναι μια διαδικαστική συζήτηση. Δεν μπορεί δηλαδή να απαντηθεί με συζητήσεις επί της διαδικασίας, γι αυτό και πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει η δεύτερη μέρα και να έχουμε ένα πολιτικό κείμενο. Διότι πηγαίνοντας προς το συνέδριο οι απόψεις και οι αποφάσεις πρέπει να είναι πολιτικές, το έχει ανάγκη η κοινωνία. Έχει ανάγκη να ζει καλύτερα. Αυτό σημαίνει πρόοδος και σε αυτή την αγωνία εμείς θα ανταποκριθούμε. Όχι με διαδικαστικές συζήτησεις, με πραγματικές πολιτικές αποφάσεις που είναι πως θα ζει ο Έλληνας και η Ελληνίδα καλύτερα.

Νίκος Παππάς: «Έκκληση να κρατηθούν χαμηλοί οι τόνοι»

Μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις έστειλε ο Νίκος Παππάς κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε έκκληση να πέσουν οι τόνοι, κατήγγειλε «αφοριστική και άθλια» κριτική σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ σημείωσε ότι κανένας δεν πήρε εντολή κατεδάφισης. Όπως είπε ο Νίκος Παππάς, «στην προσπάθεια κατεδάφισης θα αντισταθεί το στελεχικό δυναμικό και η βάση».

«Δυστυχώς η τεράστια συμμετοχή μοιάζει τόσο μακριά. Διότι ενώ υπάρχουν προϋποθέσεις πολιτικής φθοράς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως φάνηκε στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, εμείς δεν ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του κόσμου. Τα γεγονότα που ακολούθησαν σόκαραν» ανέφερε ο Νίκος Παππάς και συνέχισε:

«Δεν έχει υπάρξει προηγούμενο μιας τόσο έντονης και τόσο βιαστικής αμφισβήτησης όχι απλά του προσώπου, αλλά και της διαδικασίας και της ύπαρξης του κόμματος. Τα περί ομιλίας ΣΕΒ, είναι καταφανώς πρόφαση. Η κατεδαφιστική, αφοριστική και άθλια σε πολλές περιπτώσεις κριτική προηγήθηκε της ομιλίας στο ΣΕΒ.

Πότε πρόλαβε να γίνει το κόμμα μας Πεπε Γκρίλο και Τράμπ; Είμαστε το κόμμα που έστησε η διαπλοκή για να μοιράσει το ταμείο ανάκαμψης; Τίποτα από αυτά δεν ισχύει και είναι προσβλητικά».

Ο Νίκος Παππάς είπε ότι είναι βέβαιος «πως γνωρίζει και ο ίδιος ο πρόεδρος ότι δεν πήρε λευκή επιταγή. Πήρε εντολή να ηγηθεί. Πρέπει να του ασκήσει κανείς κριτική; Πρέπει. Μέσα στα όργανα. Και πρέπει να συγκροτηθεί πολιτικό κέντρο με τουλάχιστον εβδομαδιαία λειτουργία, το οποίο και θα υλοποιήσει τον απαιτητικό οδικό χάρτη της εξωστρέφειας μέχρι τις ευρωεκλογές.

Ταυτόχρονα όμως και αυτό πρέπει να είναι καθαρό. Κανένας δεν πήρε εντολή κατεδάφισης. Στην προσπάθεια κατεδάφισης θα αντισταθεί το στελεχικό δυναμικό και η βάση».

«Θεωρώ ότι αυτοί αφορισμοί, οι χαρακτηρισμοί, οι ανοίκειες επιθέσεις και οι προαναγγελίες για νέο πολιτικό σχηματισμό είναι απολύτως ασύμβατες με την έννοια του μέλους, την εκπροσώπηση του κόμματος στα ΜΜΕ και βεβαίως τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια» σημείωσε ο Νίκος Παππάς.

«Υπάρχει και μία πτυχή της δημόσιας αντιπαράθεσης η οποία πιστεύω συμπυκνώνει την ουσία της στρατηγικής διαφωνίας. Αυτή αφορά την πορεία μετασχηματισμού του κόμματος σε μία ευρεία αριστερή προοδευτική δημοκρατική παράταξη από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο, με διαδικασίες συμμετοχής και όχι με δομές που καταστέλλουν τη συλλογική βούληση των μελών. Εκεί βρίσκεται η μεγάλη διαφωνία. Εκεί εδράζεται και η σφοδρή κριτική που εξαπολύεται τις τελευταίες μέρες απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα» τόνισε και συμπλήρωσε:

«Κάνω έκκληση να κρατηθούν χαμηλοί οι τόνοι. Διότι ο πολιτικός χρόνος είναι πυκνός και η συγκυρία θα μας φέρει μπροστά στην ευθύνη να συζητήσουμε με ανθρώπους που αυτή τη στιγμή δεν είναι μαζί μας ή και με συντρόφους και συντρόφισσες που διάλεξαν άλλο δρόμο».

 Όλγα Γεροβασίλη: «Είναι τρικ να μετατρέπεις τα διαδικαστικά θέματα σε πολιτικά»

Ότι είναι τρικ η μετατροπή των διαδικαστικών θεμάτων σε πολιτικά δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την αποχώρηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, της Έφης Αχτσιόγλου, του Διονύση Τεμπονέρα.

«Τα διαδικαστικά μπορεί εύκολα κάνεις να τα μετατρέπει σε πολιτικά αλλά αυτό είναι συχνά ένα τρικ», δήλωσε συγκεκριμένα, αναφερόμενη στο ζήτημα που τέθηκε επί του δημοψηφίσματος για τις διαγραφές στελεχών του κόμματος.

Ταυτόχρονα, εξέφρασε ότι η θέση της είναι πως «αυτό δεν είναι ένα διαδικαστικό ζήτημα, είναι πολιτικό και και αυτό το νόημα έχει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής μέχρι αύριο».

Η ίδια κάλεσε τους συντρόφους και τις συντρόφισσές της «να μιλήσουμε ειλικρινά να πούμε ό,τι έχουμε να πούμε». Ξεκαθάρισε, δε, ότι η θέση της σε σχέση με τη δήλωση περί δημοψήφισματος του Στέφανου Κασσελάκη «είναι γνωστή». «Τη διαφωνία μου την έχω διατυπώσει, το θεωρώ θεσμικά λάθος και ζητάμε να αποσυρθεί κάθε τέτοια σκέψη», εξήγησε.

«Ωστόσο μπορούμε να συζητάμε ήρεμα και απλά χωρίς κόλπα και ειλικρινά μεταξύ μας», συμπλήρωσε η ίδια, ενώ σχολιάζοντας την αποχώρηση των στελεχών από την διαδικασία, είπε πως «απ’ότι κατάλαβα, αποχώρησαν από την διαδικασία για διαδικαστικούς λόγους. Πολιτικούς λόγους δεν έχω ακούσει».

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ