Σίγουρα ένα ποτήρι γάλα και ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά σε καθημερινή βάση αποτελούν υγιεινές συνήθειες, ωστόσο μία πρόσφατη έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό «The Journal of Nutrition», δείχνει πως συνδέονται με καθυστερημένη εμμηνόπαυση, που σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για αρκετές απειλητικές για τη ζωή μορφές καρκίνου.
Στο πλαίσιο της μελέτης και για διάστημα δύο δεκαετιών, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το Brigham Women’s Hospital, παρακολούθησαν τα στοιχεία υγείας και εμμηνόπαυσης περισσότερων από 46.000 γυναικών.
Σύμφωνα με όσα προέκυψαν, οι γυναίκες που κατανάλωναν γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, όπως το αποβουτυρωμένο γάλα σε καθημερινή βάση, έφτασαν στην εμμηνόπαυση 3,6 μήνες αργότερα απ’ ό,τι οι γυναίκες που δεν καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα.
Διαβάστε περισσότερα στο isotimos.gr: