Μόνο «solutions», δηλαδή λύσεις, δεν έδωσε η εταιρεία Infosolutions στην οποία ανατέθηκε η ηλεκτρονική μηχανογραφική υποστήριξη των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας το 2015. Ο Θανάσης Κλωνάρης , νεαρός επιχειρηματίας, γόνος εύπορης οικογένειας των νοτίων προαστίων της Αθήνας, με προτίμηση στα ακριβά και γρήγορα αυτοκίνητα, ως βασικός υπεύθυνος της εταιρείας, μαζί με τη συνέταιρο και πρώην σύντροφό του Ελενα Τυρμάκη, έγιναν διάσημοι μέσα σε λίγα λεπτά ως «το δίδυμο που τίναξε στον αέρα τη Νέα Δημοκρατία». Ετσι τώρα σχεδόν 3,5 χρόνια μετά το φιάσκο διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ το Νοέμβριο του 2015, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα προσέλθει στις 4 Απριλίου του 2019 στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, διεκδικώντας περισσότερα από 2.000.000 ευρώ ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη, αλλά και την καταβολή 100.000 ευρώ ως ενεργοποίηση της σχετικής ποινικής ρήτρας, που φέρεται να υπήρχε στη σύμβαση με την εταιρία Infosolutions.
Ως αμοιβή της εταιρίας για την οργάνωση και διεξαγωγή των εκλογών είχε ορισθεί το ποσό των 144.456 ευρώ, εφόσον δεν υπήρχε επαναληπτική εκλογή, ενώ στην περίπτωση που απαιτούνταν δεύτερος γύρος στις 29 Νοεμβρίου 2015 -όπως είχε ορισθεί στη σύμβαση-, η Infosolutions θα λάμβανε επιπλέον 20.910 ευρώ.
Σύμφωνα με όσα επικαλείται η ΝΔ στην αγωγή της, από τα χρήματα αυτά, περίπου 15.000 ευρώ αντιστοιχούσαν στην αγορά 1.900 καρτών SIM, οι οποίες περιήλθαν στην κυριότητα του κόμματος, χωρίς όμως η εταιρία να έχει εκδώσει νόμιμο παραστατικό, ενώ περίπου 7.000 ευρώ αντιστοιχούσε στην αγορά το 1.900 tablets που απαιτήθηκαν για την διαδικασία.
Η προκαταβολή που δόθηκε στην εταιρία ανήλθε στις 60.000 ευρώ.
Αίνιγμα
Το πώς μια μικρή εταιρεία πληροφορικής, χωρίς καν επαρκή στελέχωση, με ελάχιστα έργα στο ενεργητικό της και άρα μικρή εμπειρία, ανέλαβε ένα τόσο σημαντικό και τέτοιου μεγέθους έργο όπως οι προεδρικές εκλογές της Ν.Δ. συνιστά ένα αίνιγμα.
Όμως, οι πολιτικές παρενέργειες της πλήρους ανικανότητας του κ. Κλωνάρη και των συνεργατών του να επιλύσουν εκείνη την εποχή εγκαίρως τα τεχνικά προβλήματα και να θέσουν σε λειτουργία το όλο δίκτυο της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της Ν.Δ. είναι τεράστιες.
Το σκηνικό μάλιστα έγινε ακόμη πιο σκοτεινό και βρώμικο όταν οι υποψήφιοι πρόεδροι και κυρίως ο επικεφαλής της Πολιτικής Επιτροπής και της ΚΕΦΕ της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος έφτασαν στο σημείο να υπαινίσσονται εσκεμμένη δολιοφθορά στις εκλογές της 22ας Νοεμβριου του 2015.
Πώς την επέλεξαν
Εκείνη την εποχή ο κ. Παπαμιμίκος αποσύρθηκε από την προεδρία της ΚΕΦΕ και προσπάθησε να υπερασπιστεί τον εαυτό του επισημαίνοντας ότι ο ίδιος δεν θα μπορούσε να παρέμβει στη διαδικασία ανάθεσης του έργου σε κάποια από τις επτά εταιρείες πληροφορικής που εξεδήλωσαν σχετικό ενδιαφέρον.
Την Infosolutions (Αθανάσιος Κλωνάρης – Ελένη Τυρμάκη Ο.Ε.) επέλεξαν δύο επιτροπές της Νέας Δημοκρατίας, μία τεχνική και μία υπεύθυνη για τις προμήθειες.
Ετσι, πάντα κατά τον κ. Παπαμιμίκο, οι υποτιθέμενες σχέσεις του κ. Κλωνάρη με το περιβάλλον του πρώην προέδρου και πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά δεν θα μπορούσαν να έχουν διαδραματίσει απολύτως κανέναν ρόλο.
Η εταιρεία-φάντασμα
Οπως ήταν φυσικό, αμέσως μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου ο κ. Κλωνάρης και η κυρία Τυρμάκη έγιναν περιζήτητοι – αλλά και εξίσου άφαντοι.
Μπορεί βέβαια ο κ. Κλωνάρης να εμφανίστηκε για λίγο προκειμένου να αναλάβει εκ μέρους της Infosolutions την ευθύνη για τη ματαίωση της εκλογικής διαδικασίας και ασφαλώς να δηλώσει ότι επιστρέφει την προκαταβολή της αμοιβής που είχε ήδη εισπράξει, κατόπιν όμως εξαφανίστηκε.
«Δεν πρόκειται να σας πει τι έγινε με τις εκλογές της Ν.Δ., ούτε σε μένα λέει», ελεγε τότε στους δημοσιογράφους ο πατέρας του κ. Κλωνάρη.
Εξαφανισμένη όμως είναι και η κυρία Τυρμάκη, η οποία αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση για το θέμα σε όσους συγγενείς ή στενούς φίλους τη ρωτούν σχετικά.
Ως έδρα της εταιρείας έχει δηλωθεί η διεύθυνση Αγίου Νικολάου 48 στη Γλυφάδα.
Στη θέση της ομως το 2015 λειτουργούσε ένα γραφείο για φοροτεχνικές, λογιστικές κ.λπ. υπηρεσίες, οπότε είτε η συγκεκριμένη διεύθυνση δεν ίσχυσε ποτέ, είτε το ζεύγος Κλωνάρη – Τυρμάκη αποφάσισε να εξαφανίσει κάθε επαγγελματικό αλλά και προσωπικό ίχνος μετά το φιάσκο με τις εκλογές της Ν.Δ.
Η κυρία Τυρμάκη, η οποία το 2015 δήλωνε στη σελίδα της στο Facebook «μάνατζερ της Infosolutions», έσπευσε να αφαιρέσει την επαγγελματική της ιδιότητα.
Οσο για τον κ. Κλωνάρη, κατέβασε κι αυτός όλους τους λογαριασμούς του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σε αυτό τον τομέα τουλάχιστον τα δύο πολυσυζητημένα πρόσωπα έδειξαν ότι μπορούν να δράσουν τάχιστα και αποτελεσματικά.
Εκαναν, δηλαδή, ό,τι ακριβώς απέτυχαν να πράξουν κατά τη διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου στη Ν.Δ., προξενώντας ανυπολόγιστη ζημιά στην εικόνα της παράταξης.
Ο κ. Κλωνάρης στα 41 του χρόνια κατοικεί στο πατρικό του, σε πολυτελή μονοκατοικία χτισμένη σε μια αριστοκρατική συνοικία της Βούλας, όπου το είδος των σταθμευμένων οχημάτων δείχνει και την οικονομική επιφάνεια των κατοίκων: Porsche, Mercedes, BMW.
Τα σπορ αυτοκίνητα άλλωστε είναι η προτίμηση του κ. Κλωνάρη, γι’ αυτό και στο γκαράζ της οικογενειακής κατοικίας του υπάρχουν Porsche, Mini Cooper και Alfa Romeo, όλα σε άριστη κατάσταση.
Ο «κύριος Infosolutions»
Ο Θανάσης («Νάσος» για τους φίλους του) Κλωνάρης μεγάλωσε μαζί με τον αδελφό και την αδελφή του στο περιβάλλον των ανέσεων που εξασφάλιζαν με τα εισοδήματά τους ο διακεκριμένος ιατρός πατέρας του και η συμβολαιογράφος μητέρα του.
Η τελευταία μάλιστα έχει αναλάβει όλες τις συμβολαιογραφικές πράξεις των εταιρειών που έχει κατά καιρούς ιδρύσει ο κ. Κλωνάρης.
Ο «κύριος Infosolutions» έχει κάνει σπουδές προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενώ στη σχολή γνώρισε τον έρωτα στο πρόσωπο της Ελενας Τυρμάκη.
Για κάποιο διάστημα μάλιστα οι δυο τους εργάστηκαν μαζί σε μεγάλη εταιρεία πληροφορικής.
Το 2003, σε ηλικία 29 ετών, ο κ. Κλωνάρης αποφάσισε να ανοίξει τα φτερά του και μαζί με δύο φίλους του ίδρυσαν μια τηλεπικοινωνιακή και εμπορική εταιρεία με τον διακριτικό τίτλο Infinity ΕΠΕ.
Η έδρα της ήταν μέσα σε ένα εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας, σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από το συμβολαιογραφικό γραφείο της μητέρας του, η οποία και ανέλαβε να συντάξει όλες τις απαραίτητες πράξεις για τη σύσταση της Infinity.
Η εταιρεία έκλεισε το 2013, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο κ. Κλωνάρης είχε δηλώσει αρκετές ακόμη διευθύνσεις – αν και κανείς από τους γείτονες δεν κατάφερε να θυμηθεί ότι υπήρξε ποτέ κάποια εταιρεία Infinity.
Από την άλλη πλευρά, η κυρία Τυρμάκη το 2006 ίδρυσε την εταιρεία Infolearning Services με αντικείμενο τη διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων.
Στο σημείο όπου θα έπρεπε να βρίσκεται η εταιρεία, σήμερα υπάρχει σχολή μαγειρικής για παιδιά η οποία ειδικεύεται σε εκπαιδευτικά προγράμματα μαγειρικής και διατροφικής αγωγής. Η δημιουργία της Infolearning θα πρέπει να συνέπεσε με τη στιγμή που το ζευγάρι αποφάσισε να ακολουθήσει χωριστούς δρόμους μετά από πολλά χρόνια σοβαρής σχέσης.
Αντίθετα, στην επαγγελματική ζωή η συμπόρευση συνεχίστηκε κανονικά, προφανώς για το καλό της επιχείρησης.
Από το 2004, όπως μαρτυρά και η επωνυμία, έχουν την ομόρρυθμη εταιρεία «Αθανάσιος Κλωνάρης – Ελένη Τυρμάκη» με τον διακριτικό τίτλο Infosolutions και δραστηριότητα την τεχνική υποστήριξη και τεχνολογίες της πληροφορίας.
Πηγή : www.mononews.gr