Στο κανάλι Kontra μίλησε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, αναφερόμενος σε μία σειρά θεμάτων, η πλειοψηφία των οποίων σχετίζεται με την πανδημία. Ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί στους εμβολιασμένους πολίτες πως θα πάρουν τη ζωή τους πίσω κάτι που δεν γίνεται να αναιρεθεί, ενώ τόνισε πως αρκετοί πολίτες (σ.σ. εξαιτίας των εκβιαστικών μέτρων, για να μην ξεχνιόμαστε) έχουν αρχίσει και αλλάζουν γνώμη κλείνοντας ραντεβού για την 1η δόση:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ:
- Ένταση στο Πολυτεχνείο – Δεν άφησαν βουλευτές να καταθέσουν στεφάνι
- Κατάθεση “αστραπή” στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας (Φωτορεπορτάζ)
- Εφημερία τρόμου στο Λαϊκό Νοσοκομείο: Πέθανε διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ
«Έχουμε υποσχεθεί στους εμβολισμένους ότι θα πάρουν πίσω τις ζωές τους. Χάνουν άνθρωποι τις ζωές τους. Θα μπορούσαν να τις έχουν σώσει με το εμβόλιο. Βλέπω ότι πολλοί έχουν αρχίσει να αλλάζουν γνώμη. Αυτό είναι μια θετική εξέλιξη. Σε κάθε περίπτωση στις ΜΕΘ 9 στους 10 είναι ανεμβολίαστοι. Αυτό δείχνει πως το εμβόλιο λειτουργεί.
Το κόστος μιας ΜΕΘ είναι 100.000 ευρώ. Το εμβόλιο είναι 12 ευρώ. Οι εμβολιασμένοι φορολογούμενοι πληρώνουν περισσότερα για όσους δεν εμβολιάζονται και νοσούν σοβαρά. Η προστασία όμως είναι για όλους. Δεν είμαστε κυβέρνηση εμβολιασμένων. Θέλουμε να πειστούν όλοι και να κάνουν το εμβόλιο. Από σεβασμό πρέπει να εμβολιαστούν. Για να σώσουν τόσο τις ζωές τους όσο και τις ζωές των άλλων».
Σχολιάζοντας την πρόσφατη απεργία στην εστίαση και τις διαμαρτυρίες των καταστηματαρχών, πρόσθεσε ότι δεν γίνεται επαγγελματίες που θέλουν να τηρούν τα μέτρα να κάνουν τον αστυνόμο στις ίδιες τους τις επιχειρήσεις, προτείνοντας τα όποια πρόστιμα να επιβαρύνουν αποκλειστικά τους…πονηρούς παραβάτες που έρχονται με πλαστά πιστοποιητικά:
«Οι επιχειρηματίες της εστίασης έχουν δίκιο ότι τα πρόστιμα πρέπει να πηγαίνουν στους παραβάτες. Δεν γίνεται αν βρεθεί παραβάτης μετά από έλεγχο να την πληρώνει το μαγαζί και ο ιδιοκτήτης. Ο κ. Γεωργιάδης τους άκουσε και κατέβηκε στη συγκέντρωση που έκαναν» οι επιχειρηματίες της εστίασης και «αυτό τον τιμά
Μιλάμε για μαγαζιά που θέλουν να τηρήσουν τους κανόνες και θέλουν να είναι ανοιχτά. Το πρόστιμο πρέπει να το πληρώσει ο παραβάτης. Δεν γίνεται να δεχτούμε ότι θα χάσουν τα μαγαζιά τη δουλειά τους και οι εργαζόμενοι τα μεροκάματα τους».