Στους 81 ανέρχονται οι θάνατοι από κορωνοϊό στην Ελλάδα καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ακόμη δύο άνθρωποι, ένας 42χρονος και μία 84χρονη, κατέληξαν από τον Covid-19.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ ο 42χρονος από την Πορταριά Χαλκιδικής νοσηλευόταν με κορωνοϊό στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και, κατά πληροφορίες, ήταν παχύσαρκος και έπασχε από δρεπανοκυτταρική αναιμία.
Με ανάρτησή του ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Μανώλης Καρράς εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του άτυχου άνδρα: «Με βαθιά θλίψη αποχαιρετώ σήμερα έναν φίλο και συγχωριανό μου, μα πάνω από όλα έναν νέο άνθρωπο, που έφυγε τόσο νωρίς και τόσο άδικα. Όσοι τον ξέραμε, θα θυμόμαστε για πάντα το χαμόγελό του. Πάλεψε σκληρά αλλά η μάχη με τον κορωνοϊό αποδείχθηκε άνιση».
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2639883622946993&set=a.1388063111462390&type=3
Η 84χρονη νοσηλευόταν εκτός ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό και φέρεται να έπασχε κι εκείνη από υποκείμενο νόσημα.
Κορωνοϊός: 1.755 κρούσματα και 79 θάνατοι μέχρι χθες
Στο τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν μόλις 20 νέα περιστατικά covid-19 ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 1.755 κρούσματα συνολικά στην ελληνική επικράτεια ενώ οι θάνατοι είναι 79 και 90 συνάνθρωποί μας είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.
Από χθες 6/4, ξεκίνησαν να ισχύουν τα επιπλέον μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας και κάθε οικοδομικής εργασίας στη Μύκονο ενώ ταυτόχρονα σήμερα έληξε η πολυήμερη καραντίνα στα χωριά Δραγασιά και Δαμασκηνιά.
Από την αρχή της εφαρμογής των μέτρων υπήρξαν 21.308 παραβάσεις πολιτών και 359 παραβάσεις καταστηματαρχών
Επίσης υπήρξαν μεμονωμένες παραβιάσεις του νόμου από ιερείς-φανατικούς όπως τους κατονόμασε ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς που αντιμετωπίστηκαν με την δέουσα αυστηρότητα. Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως κάνεις ούτε στην εκκλησία δεν είναι υπεράνω του νόμου.
Για τα 30 ιδιωτικά σκάφη αναψυχής που κατέπλευσαν στη χώρα μας ενώ είχαν ήδη ληφθεί μέτρα απαγόρευσης στα τέλη Μαρτίου, για την ασφάλεια των πληρωμάτων τα σκάφη αυτά μεταφέρθηκαν λόγω της κακοκαιρίας στην Μαρίνα Λαυρίου όπου τα πληρώματα παραμένουν σε παρακολούθηση ενώ έχουν επιβληθεί όλες οι ποινικές κυρώσεις.
Τσιόδρας: Βάλαμε φρένο στο πρώτο κύμα του κορωνοϊού
Με την επίπεδοποίηση της καμπύλης να είναι πλέον φανερή και από την μείωση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού ο καθηγητής παθολογίας λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας επισημαίνει πως δεν μιλάμε για κορύφωση της επιδημίας αφού καταφέραμε και βάλαμε φρένο στο πρώτο κύμα του Covid-19.
Όπως λέει ο καθηγητής είναι πλέον φανερό ότι τα μέτρα που πάρθηκαν ήταν σωστά πάρθηκαν έγκαιρα και πλέον αποδίδουν αλλά παρόλα αυτά ο Απρίλιος εξακολουθεί να είναι πολύ κρίσιμος μήνας και αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε!
Από τη μεριά του ο υφυπουργός διαχείρισης κρίσεων και πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τονίζει πως τώρα είναι η ώρα να δείξουμε κουράγιο να μην ανατραπεί εικόνα να μην πάει στράφι η προσπάθεια που έχουμε κάνει όλοι μας επισημαίνοντας ξανά και ξανά πως αυτός ο Απρίλιος θα είναι διαφορετικός δεν θα πάμε στα χωριά μας δεν θα σουβλίσουμε αρνί στην ύπαιθρο δεν θα πάμε στις εκκλησίες μας δεν θα δούμε τους αγαπημένους μας συγγενείς.
Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας θυμίζει ότι σε αυτήν την πανδημία τους νόμους τους βάζει ο κορωνοϊός και όχι εμείς και πως σε πολλές χώρες ο κορωνοϊός κατάφερε να γεμίσει τα νοσοκομεία σαν να ήταν πόλεμος.
Ο πόλεμος αυτός είναι ακόμα σε εξέλιξη ο πόλεμος αυτός για την Ελλάδα δεν έχει τελειώσει και παρότι μέσα σε μία Ευρώπη που πολλές χώρες ακολούθησαν άλλη τραγική πορεια, είμαστε ίσως η μόνη χώρα που κατάφερε να βάλει φρένο στο πρώτο επιδημικό κύμα, ο πόλεμος συνεχίζεται, καμιά χαλάρωση των μέτρων καμία χαλάρωση της εγρήγορσης και της επαγρύπνησης δεν επιτρέπεται αν θέλουμε να τον κερδίσουμε.
Τέλος σε ό,τι αφορά το γιατί κάποιοι άνθρωποι φαίνεται να unknown πιο βαριά από αυτόν τον κορωνοϊό ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε σε ένα εξέλιξη μελέτες που προσπαθούν να δώσουν απάντηση εστιάζοντας πιθανότατα σε γονιδιακές μεταβολές των υποδοχέων πάνω στα κύτταρα μας που είναι η πόρτα μέσα απ’την οποία ο ίδιος μπαίνει στον οργανισμό. Αλλά και σε κάποιες ουσίες που υπάρχουν στους πνεύμονες είναι οι λεγόμενες επιφανειοδραστικές ουσίες Και είναι ουσίες που κάνουν τον πνεύμονα να συσπάται σαν σφουγγάρι και να καθαρίζει καλύτερα ή όχι τόσο καλά μετά από κάποια λοίμωξη.
Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιό