Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2024

Kορονοϊός: Δεύτερο Νοσοκομείο στην Γουχάν

Δεύτερο νοσοκομείο με 1.600 κλίνες, για ασθενείς με κοροναϊό κατασκευάζεται στη Γουχάν, λίγες μέρες μετά την ανέγερση του πρώτου.

Το Λέισενσχαν ή αλλιώς «το βουνό του θεού του κεραυνού» αναμένεται να παραδοθεί στις 5 Φεβρουαρίου.

Το πρώτο νοσοκομείο, κατασκευάστηκε μέσα σε μόλις οκτώ ημέρες και μάλιστα, θα ξεκινήσει από σήμερα να δέχεται ασθενείς, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το νοσοκομείο Χουοσενσάν,στη Γουχάν («το βουνό του θεού της φωτιάς» στα κινεζικά) διαθέτει 1.000 κλίνες για ασθενείς με επιβεβαιωμένη μόλυνση από τον ιό και σχεδιάστηκε με στόχο να αποσυμφορήσει τα υπόλοιπα νοσοκομεία της πόλης, όπου παρατηρείται έλλειψη κλινών καθώς ο ιός εξαπλώνεται.

Από την επιδημία έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι σήμερα 361 άνθρωποι και έχουν μολυνθεί περισσότεροι από 17.000 στην Κίνα και τουλάχιστον 171 εκτός Κίνας. Στην επαρχία Χουμπέι, όπου βρίσκεται το επίκεντρο το ιού, η Γουχάν, υπάρχουν περισσότερα από 11.000 κρούσματα, όπως μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση.

Η κατασκευή του Χουοσενσάν αντιγράφηκε από ένα νοσοκομείο που είχε κατασκευαστεί στο Πεκίνο το 2003 για την αντιμετώπιση του SARS, (σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο).

Περισσότεροι από 7.500 εργάτες συμμετείχαν στην κατασκευή του, που ξεκίνησε στις 25 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο.

«Η εξάπλωση του νέου κορονοϊού, που αποτελεί μετάλλαξη του SARS και του MERS, έχει όπως είναι φυσικό μεταβάλλει τις θέσεις μας για το πώς μελλοντικά πρέπει να προστατευόμαστε κατά των κορονοϊών. Θεωρώ βέβαιο ότι θα προσανατολιστούμε στην παρασκευή εμβολίου για την προστασία μας από πολλά είδη κορωνοϊών. Αυτό είναι το δίδαγμα. ΄Έχουμε όμως πολύ δρόμο μπροστά μας».

Για τον γερμανό ερευνητή ο χρόνος πιέζει. «Η ελπίδα μας είναι να σταματήσει η διάδοση του ιού με τα δρακόντεια μέσα απομόνωσης. Αλλά δεν πρέπει να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια και να περιμένουμε πώς θα διαμορφωθεί η επιδημιολογική εικόνα», τονίζει και προσθέτει ότι «όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο. Θα συνιστούσα σε κάθε περίπτωση να συνεχιστεί η έρευνα για το εμβόλιο. Και όταν η επιδημία περάσει και εξαφανιστεί ο ιός από τον πληθυσμό, μπορούμε να μειώσουμε τους ρυθμούς. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για καλά επενδυμένα χρήματα και χρόνο».

Πηγή: Cnn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ