Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024

Κορωνοϊός: Φρίκη στην Ινδία – Δεκάδες πτώματα ξεβράστηκαν στις όχθες του Γάγγη(βίντεο σοκ)

Δεκάδες πτώματα ανθρώπων,πιθανών θυμάτων κορωνοϊού, ξεβράστηκαν στις όχθες του ποταμού Γάγγη, στη βόρεια Ινδία, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Η πανδημία μαίνεται στην Ινδία, υπερχειλίζοντας τις υγειονομικές εγκαταστάσεις, τα κρεματόρια και τα νεκροταφεία.

Ένας τοπικός αξιωματούχος, ο Άσοκ Κουμάρ, περιέγραψε πως περίπου 40 πτώματα ξεβράστηκαν στη συνοικία Μπουχάρ, κοντά στα σύνορα της Μπιχάρ με την Ούταρ Πραντές, δύο από τις φτωχότερες πολιτείες της Ινδίας.

«Διατάξαμε τους αρμόδιους φορείς να ασχοληθούν με τα πτώματα, είτε να τα θάψουν είτε να τα κάψουν», είπε ο Κουμάρ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ορισμένα ινδικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο αριθμός των πτωμάτων θα μπορούσε να φθάσει τα 100.

Οι ίδιες πηγές επικαλούνται άλλους αξιωματούχους, οι οποίοι αναφέρουν πως οι σοροί ενδεχομένως βρίσκονταν αρκετές ημέρες στον ποταμό.

Κάτοικοι είπαν στο AFP πως πιστεύουν ότι τα πτώματα πετάχτηκαν στο νερό, διότι τα κρεματόρια έχουν υπερχειλίσει ή επειδή οι συγγενείς των θυμάτων δεν μπορούσαν να πληρώσουν το κόστος για την καύση των νεκρών.

Το βίντεο περιέχει εικόνες σοκ 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 


«Είναι πραγματικά σοκαριστικό για εμάς», είπε ένας κάτοικος, ο Καμεσγουάρ Πάντεϊ

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, περίπου 4.000 άνθρωποι πεθαίνουν αυτή τη στιγμή καθημερινά από την Covid-19 στην Ινδία, όπου το σύνολο των θανάτων από τον νέο κορονοϊό αγγίζει τους 250.000.

Ειδικοί κρίνουν ότι οι αριθμοί αυτοί είναι μικρότεροι της πραγματικότητας, επικαλούμενοι, κυρίως, δεδομένα από τα κρεματόρια.

Τα θύματα που δεν έχουν καταμετρηθεί είναι πολλά τώρα, που η επιδημική έξαρση έχει επεκταθεί εκτός των μεγάλων πόλεων, στις αγροτικές περιοχές όπου τα νοσοκομεία είναι σπάνια.

Ανησυχεί ο ΠΟΥ για την ινδική μετάλλαξη
Η παραλλαγή του νέου κορονοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, η B.1.617, χαρακτηρίζεται «ανησυχητική», ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κυρίως επειδή είναι πιο μεταδοτική.

«Υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η B.1.617 είναι πιο μεταδοτική» αλλά επίσης και στοιχεία που αφήνουν να εννοηθεί ότι η παραλλαγή αυτή παρουσιάζει σε κάποιο βαθμό ανεκτικότητα απέναντι στα εμβόλια, ανέφερε η Δρ Μαρία Βαν Κέρκοβ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Κατά συνέπεια, την κατηγοριοποιούμε ως στέλεχος ανησυχίας», πρόσθεσε η Βαν Κέρκοβ, η επικεφαλής της τεχνικής ομάδας αντιμετώπισης της Covid-19 του ΠΟΥ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ