Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024

«Μάχιμοι» ένστολοι προστασίας (μόνο) γκλαμουράτων VIP

Πέρασαν εννέα μήνες, όση και η περίοδος κύησης για μια γυναίκα, αλλά η Ελληνική Αστυνομία, επίσης γένους θηλυκού, δεν κατάφερε να βγάλει από τα «σπλάχνα» της τους 2.500 αστυνομικούς που είχαν οι λεγόμενοι VIP και να τους διαθέσει στους απλούς πολίτες που στενάζουν καθημερινά από την εγκληματικότητα.

Του ΦΩΤΗ ΑΝΔΡΕΟΥ


Ενώ οι πολίτες βιώνουν καθημερινά την απόλυτη εγκατάλειψη, και με την εγκληματικότητα, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, να χτυπάει «κόκκινο»!


Ο «πρόεδρος του μαιευτηρίου» ήταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε δώσει την εντολή από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης τον περασμένο Σεπτέμβριο. Οι «μαιευτήρες» ήταν οι τρεις υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, οι Νότης Μηταράκης, Γιάννης Οικονόμου και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Για «βοηθούς» τους είχαν δύο αρχηγούς της Ελληνικής Αστυνομίας, τον αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο και τον νυν αρχηγό Δημήτρη Μάλλιο. Οι μήνες πέρασαν και ήρθε η ώρα του… τοκετού. Τι έγινε, όμως, όταν ξεκίνησαν οι «ωδίνες»; Η «γέννα» τελείωσε, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν «χαρμόσυνο».

Σύμφωνα με επίσημη απάντηση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, 1.800 αστυνομικοί μετακινήθηκαν από τη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων & Ευπαθών Στόχων προς τις λεγόμενες «μάχιμες» υπηρεσίες της Αστυνομίας, όπως είναι η Άμεση Δράση, η Τροχαία, τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφαλείας. Βέβαια, οι επιτελείς της Κατεχάκη «σφυρίζουν αδιάφορα» στο ερώτημα για συγκεκριμένο αριθμό που μετακινήθηκε προς τις υπηρεσίες. Όπως γίνεται κατανοητό, δεν μπορεί να μη γνωρίζουν πού έδωσαν εντολή να πάνε οι αστυνομικοί.

Υπηρεσίες

Επίσης, για να επιτευχθεί ο στόχος των 2.500 αστυνομικών, σύμφωνα με την εξαγγελία και την εντολή του πρωθυπουργού, υπολείπονται ακόμα 700 άτομα, ένας αριθμός διόλου ευκαταφρόνητος. Μέχρι, λοιπόν, η αρμόδια υπηρεσία του Αρχηγείου της Αστυνομίας να δώσει απαντήσεις, έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς διανεμήθηκαν οι 1.800 αστυνομικοί. Αρκετοί φαίνεται να πήγαν στη λεγόμενη «εμφανή αστυνόμευση», όπως στην Άμεση Δράση και την Τροχαία.
Εκεί όπου όμως αντί για αστυνομικούς έχουν κάνει κατάληψη «νυχτερίδες και αράχνες» είναι τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφαλείας. Στις υπηρεσίες, δηλαδή, που θα ασχοληθούν με την κλοπή σε έναν δρόμο, με την αρπαγή μιας τσάντας, τη διάρρηξη σε ένα σπίτι ή τη ληστεία σε μια συνοικιακή επιχείρηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πολύπαθη Δυτική Αττική, με 15 Τμήματα Ασφαλείας, τις νυχτερινές ώρες μόνο του Περιστερίου και των Αχαρνών μένουν ανοιχτά. Όλα τα υπόλοιπα βάζουν λουκέτο λόγω έλλειψης προσωπικού. Επίσης, στο κέντρο της Αθήνας, όπου υπάρχουν 19 Τμήματα, μόνο εκείνο της Ομόνοιας λειτουργεί το βράδυ, και αυτό μετά χιλίων κόπων και υπηρεσιακών βασάνων. Την ίδια ώρα, τα περιπολικά και οι ομάδες ΔΙΑΣ που περιπολούν και κάνουν προσαγωγές και συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα, τους πηγαίνουν στα… άδεια κουφάρια και ξεκινούν οι διαδικασίες με το πρώτο φως της ημέρας! Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις που οι αξιωματικοί υπηρεσίας μετατρέπονται σε αστυνομικούς-ορχήστρα προκειμένου να προλάβουν να κάνουν όλες τις διαδικασίες, και βέβαια βάσει του νόμου, που δεν καταλαβαίνει από έλλειψη προσωπικού.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», μόλις πριν από λίγες ημέρες σε ένα από τα πιο κεντρικά Αστυνομικά Τμήματα του κέντρου της Αθήνας ένας αστυνομικός προστέθηκε στο δυναμικό, αλλά όπως αποδείχτηκε ήταν για… λίγες εμφανίσεις. Ο εν λόγω αστυνομικός, τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεσή μας, ήταν έως πρότινος στη φύλαξη ενός «υψηλού» προσώπου. Όμως φαίνεται ότι η υπηρεσία στο συγκεκριμένο τμήμα ήταν δύσκολη και το φυλασσόμενο πρόσωπο δεν μπορούσε να νιώσει… ασφάλεια χωρίς τον συγκεκριμένο αστυνομικό (!). Έτσι, παρότι ο αστυνομικός θα έκανε τη βάρδιά του το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, πήρε φύλλο πορείας για το πρόσωπο στο οποίο ήταν όλο το προηγούμενο διάστημα. Πληροφορίες που έλεγαν ότι θα πήγαινε για να… ξεκουράσει τους άλλους δύο αστυνομικούς που υπηρετούσαν στον VIP… δεν επιβεβαιώθηκαν. Άλλωστε, για περίπου 2,5 μήνες που διήρκεσε η μετακίνησή του έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να τα βγάλουν πέρα.

Ενώ όλα αυτά τα τραγελαφικά συμβαίνουν στην πρωτεύουσα, και από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επαίρονται για τη μετακίνηση από τους VIP στην προστασία των πολιτών, στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν περιοχές που βλέπουν περιπολικό με το κιάλι.

Αποσπάσεις

Ο αναπληρωτής ταμίας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Σφελινιώτης, μιλώντας στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη. Ο ίδιος είναι αστυνομικός που υπηρετεί στην ομάδα ΖΗΤΑ της Άμεσης Δράσης.

«Μετά τις αποσπάσεις συναδέλφων που είχαμε στην Τροχαία και στις νεοϊδρυόμενες ΟΠΚΕ, παρατηρείται πλέον από τα 16 Τμήματα Ασφαλείας που είχε η Θεσσαλονίκη, να βγάζουν περιπολικά ασφαλείας μόνο τα 4 και πολλές φορές ούτε και αυτά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται τεράστιο κενό στην αστυνόμευση του πολίτη και πολλές φορές ακόμα και εμείς οι αστυνομικοί που κινούμαστε έξω, χρειαζόμαστε συνδρομή, αλλά αργεί πάρα πολύ να έρθει περιπολικό, διότι πολύ απλά δεν υπάρχει στην περιοχή».

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΕΔΗΝ: Στηρίζει με στάση εργασίας την κινητοποίηση των τραυματιοφορέων στις 4 Ιουλίου – Διαδηλώνει στη ΔΕΘ στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου

Εξιτήριο για τον 15χρονο που τον ξυλοκόπησε άγρια ο πατέρας του – Θα μείνει με την μητέρα του

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ