Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2024

Μακαρονοσαλάτα με αυγά και τόνο…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Και να μου πείτε ότι δεν είναι πρόβλημα το «τι θα μαγειρέψω σήμερα», δεν θα σας πιστέψω…

Είναι και μεγάλο…

Σήμερα λοιπόν, είπα να φτιάξουμε κάτι πολύ εύκολο και γρήγορο, που μπορεί να υποκαταστήσει θαυμάσια το μεσημεριανό μας γεύμα…

Ας την φτιάξουμε λοιπόν την μακαρονοσαλάτα μας….

Θα χρειαστούμε, πέννες η πολύχρωμες βίδες, μισό πακέτο περίπου, αυγά βραστά,μια κονσέρβα τόνο στο νερό, λίγη κάπαρη και τριμμένο καρότο.

Για την σάλτσα, σως την λένε οι σεφ, θα χρειαστούμε, στραγγιστό γιαούρτι, μαγιονέζα, μουστάρδα και λίγο ξύδι.

Βάζουμε το νερό να βράσει με αλάτι, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια μας και  τα βράζουμε μέχρι να γίνουν al dente είπαμε να κρατάνε…

Τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε με νερό της βρύσης, γιατί δεν πρέπει να καίνε όταν θα ρίξουμε τα υπόλοιπα υλικά και την σως…

Βάζουμε σ ένα βαθύ μπολ τα μακαρόνια και τα αλατοπιπερώνουμε.

Σ ένα άλλο βάζουμε το γιαούρτι, ενάμιση  κεσεδάκι είναι αρκετό, την μαγιονέζα, ας πούμε μισό κεσεδάκι απ το γιαούρτι, λίγη μουστάρδα, εσείς κανονίζετε ανάλογα με το πόσο έντονη γεύση θέλετε, λίγο ξύδι, με το μάτι … λίγο… και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν.

Καθαρίζετε τα αυγά, τα κόβετε στα τέσσερα και τα βάζετε στο μπολ με τα μακαρόνια, μετά ανοίγετε τον τόνο, αδειάζετε το νερό του, τον σκορπίζετε από πάνω, βάζετε λίγο ακόμη πιπέρι και την κάπαρη.

Αυγά, εσείς κανονίζετε πόσα θα βάλετε, συνήθως βάζουμε δυο…

Αδειάζετε τώρα από πάνω την σως και ανακατεύετε πολύ απαλά, να ενσωματωθούν όλα χωρίς να τα λειώσουμε, εξάλλου το al dente,  έχει κι εδώ το νόημά του…

Η τελική πινελιά είναι το τριμμένο καρότο…

Αυτό ήταν…

Σημείωση: Μπορείτε να τα διατηρήσετε στο ψυγείο αρκετές μέρες, όσο παγώνουν τόσο καλύτερα είναι…

Επίσης, αντί για τόνο, μπορείτε να βάλετε κομμάτια κοτόπουλου η και γαλοπούλα καπνιστή, είναι εξίσου νόστιμο!!

 

ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ 2

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ