Η Αγγελική Παππά, η οποία ειδικεύεται στη διδασκαλία της αγγλικής ως ξένης γλώσσας σε μαθητές με δυσλεξία και μαθησιακές ιδιαιτερότητες, επελέγει μαζί με 49 ακόμη εκπαιδευτικούς ανάμεσα σε χιλιάδες άλλους από 148 χώρες του κόσμου. (Δείτε τη λίστα εδώ)
Στην ιστοσελίδα της 40χρονης καθηγήτριας διαβάζουμε: «Η Αγγελική Παππά είναι καθηγήτρια αγγλικών – ειδική παιδαγωγός, µε εξειδικευ- µένες µεταπτυχιακές σπουδές στη διαφοροποιηµένη διδασκαλία και την ειδική αγωγή στην ξένη γλώσσα. Είναι ιδρύτρια, υπεύθυνη σπουδών και εκπαιδεύτρια καθηγητών ξένων γλωσσών στο “i love dyslexia”(ILD), τον πρώτο και µοναδι- κό διεθνώς απόλυτα εξειδικευµένο χώρο βιωµατικής και ολιστικής εκµάθησης αγγλικών για µαθητές µε δυσλεξία και ειδικές µαθησιακές ανάγκες. Επίσης, εί- ναι ερευνήτρια και εκπαιδεύτρια εκπαιδευτικών σε διεθνή projects στο πανεπι- στήµιο Folkuniversitetet στην Uppsala της Σουηδίας. Έχει εργαστεί ως SENCO σε ελληνικό ιδιωτικό εκπαιδευτήριο IB και είναι επιστηµονικός συνεργάτης του Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών και του Παν/µίου Θεσσαλίας, διδάσκο- ντας και συγγράφοντας ακαδηµαϊκά και εκπαιδευτικά εγχειρίδια. Συνεργάζεται µε πληθώρα φορέων (πανελλήνια οµοσπονδία γονέων µαθητών µε δυσλεξία, ΠΕΚ, σχολικοί σύµβουλοι, Υπουργείο Παιδείας κ.α.) και είναι καλεσµένη σε πολυάριθ- µες εισηγήσεις στο κοµµάτι της ειδικής αγωγής σε όλη τη χώρα.
Επιπροσθέτως, συµµετέχει ως εκπρόσωπος της χώρας σε ευρωπαϊκά χρηµατοδοτούµενα διεθνή προγράµµατα στην καινοτοµία στην παιδεία µε την ιδιότητα της εκπαιδεύτριας και ερευνήτριας. Τέλος, έχει λάβει τιµητικές διακρίσεις από διάφορους φορείς και τα Υπουργεία Παιδείας και Ανάπτυξης για το σύνολο της καινοτόµας εκπαιδευτικής της συνεισφοράς στη χώρα µας. Όραµα και έργο της είναι η ποιοτική, ολιστική παιδεία για όλους, µέσα από προγράµµατα, που καλλιεργούν προσωπικές, κοινωνικές και ψυχονοητικές δεξιότητες ζωής για ανθρώπους ικανούς να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του 21ου αιώνα».
Η Αγγελική Παππά δήλωσε στο Ethnos.gr για την επιτυχία της: «Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα, η ανύψωση της σημαίας της Παιδείας μας σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν αποτελεί απλά επιθυμία αλλά καθήκον. Είναι η υλοποίηση του προσωπικού μου οράματος για μια Ελλάδα δυνατή στη θέση που της αξίζει. Η επόμενη ημέρα θα με βρει πιο μαχητική από ποτέ στην προαγωγή της ενάρετης παιδείας για τη χώρα μας και τον κόσμο όλο. Η Παιδεία είναι η λύση στην πολιτισμική και οικονομική κρίση που βιώνουμε. Εύχομαι απο καρδιάς η σημαντική αυτή παγκόσμια διάκριση να μας βρει όλους μαζί στο όραμα για μια Ελλαδα του φωτός».
Το βραβείο Global Teacher Prize θα δοθεί φέτος για δεύτερη χρονιά αλλά ήδη έχει χαρακτηριστεί ως το «Νόμπελ της Διδασκαλίας». Eίναι το μεγαλύτερο στο είδος του και συνοδεύεται από χρηματικό βραβείο 1 εκατομμυρίου δολαρίων.
Ανάμεσα στις χώρες που εκπροσωπούνται είναι η Παλαιστίνη, το Πακιστάν, η Ινδία, η Κολομβία και άλλες. Ο νικητής θα ανακοινωθεί τον Μάρτιο του 2016 σε ειδική εκδήλωση στο Ντουμπάι.