Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2024

Μιλούν μαθητές που διακρίθηκαν στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με Lego

Καινοτομία, έρευνα, μοναδικότητα και έμπνευση είναι τα στοιχεία εκείνα που διακρίνουν τις κατασκευές των ομάδων που συμμετείχαν και ξεχώρισαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας για παιδιά «First Lego League» που διοργάνωσε το φιλεκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό σωματείο eduACT- “Δράση για την Εκπαίδευση”. Οι μαθητές μάλιστα συναντήθηκαν χθες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνάντησης, υπογράμμισε ότι η Τεχνολογία αποτελεί ένα από τα «ευγενέστερα» επιτεύγματα του Πνεύματος. Υποδεχόμενος τους νεαρούς φιλοξενούμενούς του, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στις γενικές αρχές οι οποίες πρέπει να τους καθοδηγούν και να τους στηρίζουν σε αυτή την τόσο αξιέπαινη πορεία τους που, επιπλέον, εκπροσωπεί ένα γνήσιο πρότυπο Αριστείας.

Τα μέλη των ομάδων κατάφεραν και ξεχώρισαν όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο αλλά και σε διεθνές.

Οι The Inventors και οι Next Generation Kids (NGK) από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων αντίστοιχα , είναι οι δύο ελληνικές ομάδες που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με Lego (World Festival της FIRST LEGO League), που πραγματοποιήθηκε στο Χιούστον των ΗΠΑ, μεταξύ 17 και 20 Απριλίου κατακτώντας δύο κύπελλα και μία εξαιρετική διάκριση.

Οι The Inventors από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας κατάφεραν να κατακτήσουν το πρώτο βραβείο για την καλύτερη έρευνα με ένα πρότζεκτ που εστίαζε στην εκγύμναση των αστροναυτών στο διάστημα. Στο διάστημα ο άνθρωπος καλείται να ζήσει σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας, οι όποιες προκαλούν πολλά προβλήματα υγείας στο ανθρωπινό σώμα. Οι μύες αδυνατίζουν/ατροφούν γιατί δεν χρειάζεται να ασκήσουν μεγάλες δυνάμεις στην κίνησή τους όπως επίσης τα οστά αδυνατίζουν γιατί δεν έχουν φορτίο να στηρίξουν. «Για την επίλυση αυτών των προβλημάτων αποφασίσαμε να κατασκευάσουμε τον ΔΙΑ, τον Διαστημικό Ιστό Αράχνης. Πρόκειται για ένα ευέλικτο σύστημα εκγύμνασης των αστροναυτών που αποτελείται από λάστιχα γυμναστικής διαφορετικής έντασης και πλαισιώνεται με το κατάλληλο ασκησιολόγιο διαμορφωμένο από ειδικούς», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Δανάη μαθήτρια Πέμπτης Δημοτικού.

 

Πηγή: ΑΜΕ ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ