Συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για το Μεταναστευτικό, Δημήτρη Αβραμόπουλο, είχε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς.
Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, με τους δύο άνδρες να στέλνουν ισχυρό μήνυμα ενότητας.
Αναλυτικότερα, ο κ. Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Ευρωπαίο Επίτροπο στα νέα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς λέγοντάς του «Καλώς ήρθες σπίτι σου». Ο κ. Αβραμόπουλος, από την πλευρά του, κατά την ξενάγησή του στα νέα γραφεία σχολίασε: «Όσο πιο μακριά από το κέντρο τόσο πιο κοντά στην κοινωνία εγώ περίμενα να είναι γιαπί αλλά έχει αλλάξει πολύ εύχομαι με τον ίδιο ρυθμό να αλλάξει και η Ελλάδα».
«Να σου δώσω Κυριάκο τις ευχές μου για ένα καλό ξεκίνημα. Ο χώρος αυτός να είναι χώρος έμπνευσης και παραγωγής εθνικού και κοινωνικού έργου. Παρά το γεγονός ότι έχω αναστείλει τις εδώ πολιτικές μου δραστηριότητες, δεν παύω να έχω το νου μου και την καρδιά μου στην Ελλάδα. Σε αυτή τη νέα προσπάθεια της παράταξης και του προέδρου, θα είμαι κοντά του.
Δεν λησμονώ ποτέ ότι αυτός είναι ο πολιτικός χώρος από τον οποίο ξεκίνησα. Θα έχουμε την ευκαιρία να τα λέμε, θα είμαι πάντα στη διάθεσή σου γιατί διαπιστώνω από την κουβέντα που κάναμε ότι έχεις συγκροτημένη στρατηγική για την πρόοδο της Ελλάδας», είπε ο κ. Αβραμόπουλος στον κ. Μητσοτάκη.
«Σε καλωσορίζω στο καινούριο σου σπίτι γιατί αν και επίτροπος είσαι στέλεχος της μεγάλης μας παράταξης και αισθανόμαστε χαρά και υπερηφάνεια για τη δράση που αναπτύσσεις σε ένα κρίσιμο και σημαντικό πεδίο για την Ελλάδα και την ΕΕ.
Στη ΝΔ έχουμε ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια για θεσμική ανανέωση, ανοίγουμε το κόμμα σε νέους ανθρώπους προτάσσουμε τη ΝΔ ως τη δύναμη που μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο», απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Η ατζέντα της συζήτησης των δύο ανδρών αφορούσε Στο προσφυγικό με τον Πρόεδρο της ΝΔ να τονίζει σχετικά ότι: «Παρά την πολύ καλή διάθεση της ΝΔ τους τελευταίους εννιά μήνες να διαμορφώσουμε μια εθνική στρατηγική αντιμετώπισης του προσφυγικού λυπάμαι να διαπιστώσω ότι σε ζητήματα που διαφαινόταν ότι υπήρχε συμφωνία με την κυβέρνηση, έξι μήνες μετά τη σύσκεψη στο προεδρικό, πράγματα που συμφωνήθηκαν δεν υλοποιήθηκαν. Οπως ο διαχωρισμός προσφύγων μεταναστών, η δημιουργία προαναχωρησιακών κέντρων, η ανάγκη να υπάρχει κατανομή των μεταναστών σε όλη την επικράτεια, η γρήγορα εκμετάλλευση ευρωπαϊκών πόρων, γιατί και εκεί υπάρχει καθυστέρηση.
Η Ελλάδα παρόλα αυτά παραμένει παράγοντας σταθερότητας αλλά και η ΕΕ πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της αυτό το βάρος».