Ο 66χρονος Βέλγος οικονομικός εισαγγελέας Μισέλ Κλεζ κινήθηκε με απόλυτη μυστικότητα και επαγγελματισμό από τον περασμένο Ιούλιο.
Ιδιαίτερα πεπειραμένος και διατεθειμένος να φθάσει την υπόθεση Qatargate σε βάθος είναι ο 66χρονος Βέλγος οικονομικός εισαγγελέας Μισέλ Κλεζ που ανέλαβε ως επικεφαλής της Ομάδας κατά της Διαφθοράς, OCRC, να βγάλει το φίδι από το λάκκο της διαφθοράς στην ευρωβουλή με πρώτη την Αντιπρόεδρο και ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή.
Όπως φαίνεται ο ίδιος κινήθηκε μεθοδικά από τον περασμένο Ιούλιο ως την Παρασκευή, 9 Δεκέμβρη, οπότε έσκασε στα διεθνή και ελληνικά ΜΜΕ σαν «βόμβα» η υπόθεση χρηματισμού ευρωβουλευτών και παραγόντων του ευρωκοινοβουλίου.
Ο Κλεζ, που διατέλεσε δικηγόρος επί μία 20ετία προτού επιλέξει να αναλάβει αρμοδιότητες εισαγγελέα, φέρεται πως δεν θα περιοριστεί στο ευρωκοινοβούλιο καθώς διερευνά ενδείξεις που οδηγούν και σε σημαντικά στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της βελγικής εφημερίδας Le Soir που αποκάλυψε πρώτη σημαντικές πλευρές της υπόθεσης, οι έρευνες του Κλεζ δεν είχαν καν καταγραφεί στη βάση δεδομένων των βελγικών αστυνομικών αρχών ώστε να μην έχουν πρόσβαση στον καυτό φάκελο της υπόθεσης που πλέον είναι γνωστή ως Qatar–gate παρά μόνον μία μικρή ομάδα ατόμων.
Η βελγική εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά πως όταν οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στις έρευνες αντίκρισαν τις σακούλες με τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τόσο της Εύα Καϊλή, όσο και του πατέρα της, Αλέξανδρο Καϊλή, (που είναι εδώ και πολλά χρόνια σε διάφορα νευραλγικά κυβερνητικά πόστα με τελευταία ιδιότητα εκείνη του Γενικού Διευθυντή Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας) τόνισαν πως τέτοιες εικόνες συναντούν σε σπίτια διακινητών…ναρκωτικών!
Αστυνομικός που μίλησε στη Le Soir χαρακτήρισε «καταλυτικό» τον εντοπισμό της τσάντας με τις δεκάδες χιλιάδες ευρώ στον Αλέξανδρο Καϊλή σημειώνοντας πως έκλαιγαν… «από χαρά» καθώς η εξέλιξη κατέρριπτε τυχόν επιχειρήματα περί «ασυλίας» της αντιπροέδρου του ευρωκοινοβουλίου προκαλώντας τα γνωστά, επακόλουθα καταιγιστικά γεγονότα.
Οι αστυνομικοί που μίλησαν στην βέλγικη εφημερίδα αναφέρθηκαν και στα πολυτελή αντικείμενα που βρέθηκαν στο σπίτι της Καϊλή στις Βρυξέλλες τονίζοντας με νόημα πως «είχαν την υπογραφή» της χώρας που εμπλέκεται στο σκάνδαλο, δηλαδή του Κατάρ…
Βεβαίως, πρωταγωνιστικό ρόλο στο σκάνδαλο Qatargate δεν έχει μόνον η Καϊλή αλλά και ο Ιταλός, πρώην ευρωβουλευτής και πρόεδρος της ΜΚΟ… «Fight Impunity» Αντόνιο Παντζέρι, που θεωρείται πιθανός «εγκέφαλος» της οργάνωσης και στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Αποκάλυψη: “Πάρτι” με ακίνητα στο Άσυλο Ανιάτων – Πόρισμα κόλαφος και κακουργηματικές διώξεις
- Εύα Καϊλή: Η πρώτη αντίδραση μετά τη σύλληψη – Τι δήλωσε ο δικηγόρος της