Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2024

Mπατόν σαλέ με παρμεζάνα και μαυροσούσαμο

Αυτά τα νόστιμα και τραγανά αλμυρά μπαστουνάκια είναι από τα καλύτερα συνοδευτικά για το κρασί και ταιριάζουν πολύ σε ένα πλατό τυριών.

Υλικά

  • 250γρ. αλεύρι
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας μαυροσούσαμο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 125γρ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 1 κρόκο αβγού
  • 2 ασπράδια αβγών
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 1½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη ρίγανη και το μαυροσούσαμο.

Βήμα 2

Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και χτυπάτε με τους γάντζους ή το φτερό να αφρατέψει. Προσθέτετε τον κρόκο αβγού και αφού ενσωματωθεί ξεκινάτε να ρίχνετε σταδιακά το μίγμα αλευριού εναλλάξ με το γάλα, χτυπώντας συνεχώς, μέχρι να πάρετε ένα ενιαίο μίγμα.

Βήμα 3

Σταματάτε το μίξερ, προσθέτετε ½ φλιτζάνι παρμεζάνα και ανακατεύετε με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί στο μίγμα. Αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βήμα 4

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθετε μπαστουνάκια που πρώτα βουτάτε σε 2 ασπράδια αβγών χτυπημένα με ελάχιστο νερό και μετά τα κυλάτε πάνω στην υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα για να κολλήσει.

Βήμα 5

Αραδιάζετε τα μπαστουνάκια στο ταψάκι και τα ψήνετε στον φούρνο για 30 λεπτά. Τα βγάζετε από το φούρνο και αφού κρυώσουν τα ξαναψήνετε για 15 λεπτά στους 130 βαθμούς να γίνουν τραγανά.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ