Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2024

Ν. Ηλιόπουλος: «Σε συνθήκες υγειονομικής φτώχειας η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωράει την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ»

“Σε προανακριτική επιτροπή θα προχωρήσει η επόμενη βουλή στην οποία θα υπάρχει προοδευτική πλειοψηφία. Εκεί δεν θα μπορέσει να κρυφτεί κανένας”, διεμήνυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον Real FM. Υπενθύμισε τις αποκαλύψεις του `Βήματος` για τα ονόματα των αστυνομικών που αποσπάστηκαν στην ΕΥΠ για να λειτουργούν το Predator, υπογραμμίζοντας πως “αν δεν ζούσαμε στην μπανανία του κ. Μητσοτάκη οι αρχές θα έπρεπε να έχουν κάνει φύλλο και φτερό τα ονόματα των εμπλεκόμενων και τους λογαριασμούς των εμπλεκόμενων εταιρειών”. “Αλλά εδώ με κυβερνητική ευθύνη κρύβονται όλοι με όρους μαφίας”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια είπε: “Θεωρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι είναι υπεράνω του νόμου και παρακολουθούσε χωρίς να μας λέει τους λόγους τον αρχηγό του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος; Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα είχαν δρομολογηθεί πολιτικές εξελίξεις αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο. Είναι ο ίδιος που συντόνιζε το παρακρατικό κέντρο ΕΥΠ και Predator. Η δημοκρατία δεν είναι ζήτημα πολυτελείας για τους πολίτες. Και οι ένοχοι δεν θα μπορούν να κρυφτούν για πολύ ακόμα, θα λογοδοτήσουν”.

Ερωτηθείς για το σχόλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή τη χθεσινή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τόνισε: “Έχουμε κάθε δικαίωμα να αμφισβητούμε κάθε λέξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, από τη στιγμή που όχι μόνο δεν δίνει απαντήσεις, όχι μόνο κρύβεται, αλλά δεν κάνει και το πιο απλό. Ο κ. Μητσοτάκης έχει να κάνει κάτι πάρα πολύ απλό. Να δώσει μια εντολή στην ΑΔΑΕ και τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για να δούμε σε ποιους έχει γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Επιλέγει να μην το κάνει γιατί είναι ένοχος”.

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μετατρέψει τη χώρα σε μπανανία. Σε μια σειρά από περιπτώσεις επέλεξε να μην ενισχύσει τις δημόσιες δομές, με κορυφαίο παράδειγμα το δημόσιο σύστημα υγείας”, τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος σε άλλο σημείο της συζήτησης. Επιπλέον, κατήγγειλε την “πολιτική επιλογή της κυβέρνησης ΝΔ για την ιδιωτικοποίηση του εθνικού συστήματος υγείας, σε μια στιγμή που στη χώρα ο δείκτης των ακάλυπτων υγειονομικών αναγκών πλησιάζει το 30%, κάτι που σημαίνει συνθήκες υγειονομικής φτώχειας”. “Το 2019 όταν παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ο δείκτης ήταν στο 8%”, είπε και προσέθεσε: “Ειδικά μετά από την πανδημία είμαστε η ευρωπαϊκή χώρα με λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους στο ΕΣΥ”.

Σε ερώτηση για το επίδομα των 600 ευρώ σε αστυνομικούς και λιμενικούς που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ο Ν. Ηλιόπουλος επισήμανε ότι “η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αυτή που καταργεί μόνιμα μέτρα για να κάνει τέτοιου είδους έκτακτα προεκλογικά παιχνίδια”. “Το ίδιο είχε κάνει και ο Σαμαράς το 2014 και δεν του πήγε καλά…”, προσέθεσε. Αναφερόμενος σε μόνιμα μέτρα υπενθύμισε τη 13η σύνταξη “ο ΣΥΡΙΖΑ είχε το 2019 επαναφέρει ως μόνιμο μέτρο την ετήσια δαπάνη των 850 εκατ. ευρώ -κάτι που η ΝΔ είχε ψηφίσει ως αντιπολίτευση- για να το καταργήσει ως κυβέρνηση”. “Φέτος συζητάμε τον τέταρτο προϋπολογισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη που δεν υπάρχει αυτή η δαπάνη. Και άρα συνολικά μιλάμε για περικοπές 3,4 δισ. ευρώ στους συνταξιούχους”, τόνισε. “Χρειάζεται να δούμε παρεμβάσεις μόνιμου χαρακτήρα και προτεραιότητα για εμάς είναι οι αυξήσεις στους υγειονομικούς” προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την κατάργηση της αύξησης των επιτοκίων που ελαφρύνει το ελληνικό χρέος και την αποδέσμευση της τελευταίας δόσης που εκκρεμούσε από το 2019, ο Νάσος Ηλιόπουλος απάντησε:

“Αυτό που υλοποιείται το είχε κερδίσει η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας ένα αποθεματικό 37 δισ. ευρώ, το οποίο συνιστά και την άμυνα της ελληνικής οικονομίας. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η τεράστια πλειοψηφία του ελληνικού χρέους είναι κλειδωμένη σε σταθερό επιτόκιο 1% -που και αυτό είναι επιτυχία του προηγούμενου οικονομικού επιτελείου. Η Ελλάδα βγαίνοντας από πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής έκανε την επιλογή να κλειδώσει το χρέος της σε σταθερό επιτόκιο, τότε που η ΝΔ και άλλοι παράγοντες λέγανε να μην ακολουθήσουμε αυτή τη λύση, αλλά να πάμε σε πιστοληπτική γραμμή στήριξης”.

“Ευτυχώς που δεν πήγαμε σε πιστοληπτική γραμμή στήριξης, όπως φώναζε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γιατί σήμερα η χώρα θα είχε χρεοκοπήσει”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης από Τίρανα: Έχει καταγραφεί πρόοδος στο ζήτημα της οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αλβανία

Θ. Πλεύρης: «Έχουμε βγάλει προκήρυξη για 6.000 θέσεις γιατρών»

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ