Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2024

Νέα Έρευνα : Αυτό το «Κοκτέιλ» εμβολίων προτείνουν οι επιστήμονες για την υψηλή αποτελεσματικότητα του

Έρευνα Covid-19: Μείγμα με πρώτη δόση AstraZeneca και δεύτερη δόση Pfizer φαίνεται να στέλνει τα επίπεδα αντισωμάτων στα ύψη.Ένα «κοκτέιλ» εμβολιασμού για Covid-19, με πρώτη δόση AstraZeneca και δεύτερη με Pfizer ενίσχυε τα επίπεδα των εξουδετερωτικών αντισωμάτων έξι φορές πιο πολύ σε σχέση με δύο δόσεις AstraZeneca, όπως έδειξε έρευνα από τη Νότια Κορέα. Όπως γράφει το Reuters, η έρευνα περιελάμβανε 499 υγειονομικούς- 100 με ανάμεικτες δόσεις, 200 με δύο δόσεις Pfizer/ BioNTech και οι υπόλοιποι με δύο δόσεις AstraZeneca.

Μητσοτάκης από Ρέθυμνο: Σπεύστε όλοι να εμβολιαστείτε, δεν υπάρχουν παρενέργειες

Όλες έδειξαν εξουδετερωτικά αντισώματα, που εμποδίζουν τον ιό να εισέρχεται στα κύτταρα και να αναπαράγεται, και το αποτέλεσμα του ανάμεικτου εμβολιασμού έδειξε παρόμοιες ποσότητες εξουδετερωτικών αντισωμάτων από την ομάδα που έλαβε δύο δόσεις Pfizer.

Βρετανική έρευνα τον προηγούμενο μήνα έδειξε παρόμοια αποτελέσματα- Μία δόση AstraZeneca που ακολουθήθηκε από Pfizer απέδωσε τις καλύτερες αντιδράσεις Τ- κυττάρων, και υψηλότερη αντίδραση αντισωμάτων από ό,τι Pfizer που ακολουθείται από AstraZeneca.

Η νοτιοκορεατική έρευνα επίσης ανέλυσε την εξουδετερωτικη΄δραστηριότητα απέναντι σε παραλλαγές ειδικού ενδιαφέροντος, ανέφερε η κορεατική KDCA (Korea Disease Control and Prevention Agency).

Καμία από τις ομάδες δεν έδειξε μειωμένη εξουδετερωτική δραστηριότητα απέναντι στην παραλλαγή Άλφα, μα το επίπεδο μειωνόταν 2,5 με 6 φορές απέναντι στις Βήτα, Γάμμα και Δέλτα.

Μας προστατεύουν τα εμβόλια Pfizer, Moderna και Astra Zeneca;

Μετάλλαξη Δέλτα και εμβόλια: Διαβάστε για τα νέα δεδομένα που προκύπτουν.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν προκύψει νέες πληροφορίες σχετικά με τα όσα ισχύουν γύρω από την μετάλλαξη Δέλτα, καθώς και για το πόσο μας προστατεύουν τα εμβόλια. Αυτά τα δεδομένα έχουν προκύψει από μια έρευνα από τον Καναδά, βάσει της οποίας τα εμβόλια της Pfizer, Moderna και το AstraZeneca προσφέρουν υψηλή προστασία έναντι των συμπτωματικών ασθενειών που προκαλούνται από τη μετάλλαξη Δέλτα.

Σοκ: Πέθανε ξαφνικά 35χρονος λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό του με Pfizer (βίντεο)

Μόνο μία δόση των εμβολίων BioNTech / Pfizer, Moderna ή Oxford / AstraZeneca προσφέρει υψηλότερη προστασία από συμπτωματικές ασθένειες που προκαλούνται από την παραλλαγή Δέλτα από ό, τι έχουν δείξει προηγούμενες μελέτες, ανέφερε μια καναδική μελέτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη μελέτη έγινε σε πραγματικές συνθήκες ανακοινώθηκε από την AstraZeneca την Παρασκευή, αλλά δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στις 16 Ιουλίου. Ουσιαστικά προβαίνει σε σύγκριση σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων BioNTech / Pfizer, Moderna και Oxford / AstraZeneca με διάφορες παραλλαγές που προκαλούν ανησυχία. Οι συγγραφείς διαπίστωσαν ότι ακόμη και μία δόση από τα τρία εμβόλια παρέχει «σημαντική προστασία έναντι συμπτωματικών λοιμώξεων και σοβαρών».

 

 

Μετάλλαξη Δέλτα: Σενάριο για δεύτερη δόση όσοι έκαναν το εμβόλιο Johnson

Συγκεκριμένα, η προστασία έναντι της μετάλλαξης Δέλτα, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, με μία μόνο δόση ήταν:

  • 56% για το εμβόλιο Pfizer
  • 72% για το εμβόλιο Moderna
  • 67% για το εμβόλιο AstraZeneca
  • Τα ευρήματα έρχονται σε αντίθεση με τα αποτελέσματα μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στο New England Journal of Medicine.

Όσον αφορά την πιο σοβαρή ασθένεια που οδηγεί σε νοσηλεία ή θάνατο, η καναδική μελέτη έδειξε ότι μία δόση των εμβολίων ήταν αποτελεσματική:

  • Pfizer: 78%
  • Moderna: 96%
  • AstraZeneca: 88%

Σύμφωνα με το Politico, η μελέτη που έγινε υπό πραγματικές συνθήκες και δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομότιμους (peer review), ανακοινώθηκε από την AstraZeneca το Σάββατο, αλλά δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στις 16 Ιουλίου. Συγκρίνει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων των εταιρειών Pfizer, Moderna και AstraZeneca, με διάφορες μεταλλάξεις που προκαλούν ανησυχία. Οι συγγραφείς διαπίστωσαν ότι ακόμη και μία δόση από τα τρία αυτά εμβόλια παρέχει «σημαντική προστασία έναντι συμπτωματικών λοιμώξεων και σοβαρών συνεπειών».

Από εκεί και πέρα, οι Καθηγητές της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευστάθιος Καστρίτης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) ανέφεραν:

«Τα εμβόλια έναντι του κορονοϊού δεν μπορούν να αλλάξουν τα γονίδιά μας και δεν μένουν στο σώμα μας για περισσότερο από μερικές ημέρες», αναφέρουν. Αφορμή για την εν λόγω τοποθέτηση είναι οι αναρτήσεις που γίνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναφέρουν, δίχως επιστημονικά επιχειρήματα ότι «δεν είναι πραγματικά εμβόλια, και αλλάζουν κάπως τα γονίδια μας ή εισάγονται στο DNA των κυττάρων μας».

Είναι αρκετά συχνό, αναφέρουν οι δύο Καθηγητές, ειδικά στα μέσα κοινωνικά δικτύωσης να αναφέρεται ότι «αυτά τα εμβόλια είναι ένα είδος γονιδιακής θεραπείας, και αν και εν μέρει αυτό δεν είναι εντελώς λανθασμένο, παραλείπονται ορισμένες σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο δράσης των εμβολίων: δεν μπορούν να αλλάξουν τα γονίδιά μας και δεν μένουν στο σώμα μας για περισσότερο από μερικές ημέρες».

Επισημαίνουν ότι υπάρχουν πολλές διαστρεβλώσεις σχετικά με τον μηχανισμό δράσης από άτομα και οργανώσεις που δεν έχουν σχέση με την επιστήμη ή δεν έχουν σχετικές γνώσεις και ονομάζουν τα εμβόλια ως «γονιδιακή θεραπεία».

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ