Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2024

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση Γιακουμάκη

Νέα τροπή πήρε η υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, από τις καταθέσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία των 500 σελίδων που παραδόθηκε στον εισαγγελέα…

Εξωσχολικές επισκέψεις – βασανιστήρια δεχόταν ο 20χρονος σπουδαστής στην εστία της Γαλακτομικής Σχολής Ιωαννίνων, ακόμα και λίγες μέρες πριν από την εξαφάνισή του στις 6 Φεβρουαρίου 2014.

Το γεγονός ότι το άτομο που ανήκει στην ομάδα των βασικών υπόπτων- πρώην φοιτητής της Σχολής – έμπαινε παράνομα όποτε ήθελε στο κτίριο και μάλιστα σε δωμάτια της Εστίας, εγείρει πολλά ερωτήματα για τη φύλαξη και τις ευθύνες της διεύθυνσης.

Ο συγκεκριμένος νεαρός φέρεται μέσα από τα στοιχεία της δικογραφίας να έχει αρκετές περιπτώσεις ρόλο «ενορχηστρωτή» στις επιθέσεις εις βάρος του άτυχου Βαγγέλη.

Οι αστυνομικοί εστίασαν την προσοχή τους στο τελευταίο σκληρό περιστατικό βίας με θύμα τον Γιακουμάκη που έγινε μόλις δύο εβδομάδες πριν από την εξαφάνισή του και συγκεκριμένα στις 25 Ιανουαρίου 2015, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος».

«Ήταν τότε που τέσσερα άτομα τον έδεσαν σε καρέκλα με σχοινιά και άρχισαν να του δίνουν σφαλιάρες και να τον κοροϊδεύουν.

Ο Βαγγέλης φώναξε, αντιστάθηκε και έσκισε κατά λάθος την μπλούζα ενός εκ των βασανιστών του. Τότε ήταν που εκείνος εξοργίστηκε, πήρε τη σχισμένη μπλούζα και την έκανε λουρί στο λαιμό του Βαγγέλη αρχίζοντας να τον σέρνει. Η χλεύη που δέχτηκε το παιδί ήταν απάνθρωπη», λέει αστυνομική πηγή.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας δηλώνει στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» ότι ο Βαγγέλης δεν αυτοκτόνησε αλλά έπεσε θύμα δολοφονίας: «Πιστεύω ότι την ημέρα της εξαφάνισης ή μερικές ημέρες πριν υπήρξε εμπλοκή ατόμου ή ατόμων που ευθύνονται για το θάνατο του παιδιού. Δεν εννοώ ότι τον ώθησαν σε αυτοκτονία αλλά ότι τον δολοφόνησαν . Επίσης, δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος για το πότε το πτώμα του παιδιού πήγε στο νοσοκομείο όπου τελικά εντοπίστηκε».

Ακόμα, ο αρμόδιος ιατροδικαστής εξηγεί πως «Κατηγορηματική διάγνωση ως προς την αιτία και τον τρόπο του θανάτου δεν υπάρχει. Τα ευρήματα, όπως για παράδειγμα το τραύμα στον καρπό, μας προσανατολίζουν προς το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας αλλά δεν μπορούμε επιστημονικά να είμαστε βέβαιοι».

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ