Τον προσωπικό του… χάκερ μπορεί να «νοικιάσει» πλέον ο καθένας, για να κάνει όλα όσα ονειρευόταν μέσω διαδικτύου, αλλά δεν μπορούσε! Οι υπηρεσίες ποικίλλουν, ανάλογα με τα «θέλω» του πελάτη, και μπορούν να ξεκινήσουν από μια διαδικτυακή παρακολούθηση, και να φτάσουν σε ένα… οργανωμένο σχέδιο εκδίκησης!
Όπως αναφέρουν οι New York Times, πλέον, υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που πληρώνουν από 500 έως 2.000 δολάρια για τέτοιες υποθέσεις, οι οποίες μετατρέπουν τους χάκερ σε ένα είδος ιδιωτικού ντετέκτιβ, προσλαμβάνοντάς τους επ’ αμοιβή.
Έτσι, αν έχετε συνδυάσει τους χάκερς με τις μυστικές υπηρεσίες ή τις οργανωμένες εγκληματικές συμμορίες, καιρός να αλλάξετε γνώμη, καθώς ο «σημερινός χάκερ» μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αν και συνήθως παράνομα, και για το όφελος του απλού πολίτη!
Μάλιστα, μια νέα ιστοσελίδα, η Hacker’s List που «άνοιξε» στις αρχές Νοεμβρίου πέρυσι, έχει ως αντικείμενο ακριβώς να φέρει σε επαφή τους χάκερς με υποψήφιους πελάτες, οι οποίοι θέλουν να «κατεβάσουν» μια ανεπιθύμητη φωτογραφία τους από ένα δικτυακό τόπο ή να «τρυπώσουν» στις βάσεις δεδομένων κάποιας ανταγωνίστριας εταιρίας (ή ίσως και αυτής όπου οι ίδιοι εργάζονται) για να κλέψουν το πελατολόγιό της!
Στους περίπου τρεις μήνες λειτουργίας του Hacker’s List, πάνω από 800 προτάσεις για «δουλειές» έχουν προταθεί στους περίπου 40 χάκερ που συνεργάζονται με την ιστοσελίδα, οι οποίοι μετά συναγωνίζονται μεταξύ τους ποιος θα πάρει τη δουλειά, ρίχνοντας τις τιμές για να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί. Στη διαδικασία, φυσικά, τηρείται πλήρης ανωνυμία.
Οι τιμές για τις υπηρεσίες ενός χάκερ ξεκινούν από τα 100 δολάρια (περίπου 80 ευρώ) και φθάνουν τα 5.000 δολάρια (4.000 ευρώ). Οι υποψήφιοι πελάτες προέρχονται από όλο τον κόσμο και μερικοί ζητάνε πράγματα, όπως ο χάκερ να τους βρει ένα χαμένο κωδικό πρόσβασης (password), ή να αλλάξει τους βαθμούς τους στο ψηφιακό αρχείο της σχολής τους.
Αν και το Hacker’s List που δραστηριοποιείται από το Κολοράντο των ΗΠΑ αλλά η νομική έδρα του βρίσκεται στη Νέα Ζηλανδία, ισχυρίζεται ότι κινείται στα όρια της νομιμότητας, χωρίς να την παραβιάζει, διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για το κατά πόσο συμφωνούν με αυτή την άποψη οι Αρχές, αλλά και οι ίδιοι οι 3 ιδρυτές της ιστοσελίδας, οι οποίοι έχουν αποφύγει να αποκαλύψουν τα πραγματικά τους ονόματα.