Ενδιαφέρουσα ήταν και την περασμένη εβδομάδα η παραπολιτική… σκηνή.
Σας παραθέτουμε τα παρασκήνια που φιλοξένησε η εφημερίδα ΜΠΑΜ την Κυριακή.
Ο ευρών αµΕιφθήσεται
↔
Ποιος είναι ο πιο ευνοημένος από το πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ του υπουργείου Εργασίας πριν μπουν τα πλαφόν; Ο ευρών αμειφθήσεται με δελτία καθημερινού λιβανίσματος. Βέβαια, τα λιβανίσματα μάλλον τυχαία δεν είναι, καθώς έχουν πέσει και τα σχετικά τηλέφωνα από τον… νομικό του Μαξίμου. Βέβαια, τα δελτία έχουν και άλλους θιασώτες που μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου και ειδικά ενός που τυγχάνει υψηλής προστασίας από κυρία με ισχύ. Έτσι εξηγούνται τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που πρόκανε να πάρει από το ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με εικονικές δηλώσεις μισθών χωρίς ποτέ να γίνει έλεγχος.
«Μεταξεταστέα» η Κεραµέως
Δεν πάει καθόλου καλά στις μετρήσεις η Κεραμέως που έχει την τάση να τα βλέπει όλα υπέροχα με την τηλεκπαίδευση. Αυτά βλέπουν στο Μαξίμου και το ξανασκέφτονται, βλέποντας το κλίμα που διαμορφώνεται στους γονείς αλλά και τη μεγάλη κόντρα που έχει ξεσπάσει με τους συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς που ελέγχονται από φίλιες της Νέας Δημοκρατίας δυνάμεις. Η μεγάλη μάχη θα δοθεί με την επιμονή της Κεραμέως να κάνει προαγωγικές μόνο και μόνο για να τρέξει η τράπεζα θεμάτων στην Α’ Λυκείου και ας γνωρίζει ότι η τηλεκπαίδευση έχει αφήσει τους μαθητές πολύ πίσω.
«Βόµβα» του Γιάνη στη Βουλή
Βόμβα πέταξε ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στη Βουλή, καθώς υποστήριξε ότι πήγαν να τον φάνε ζωντανό, γιατί ως υπουργός Οικονομικών, είχε προτείνει να ζητείται ΑΦΜ για όποιον παίζει. «Πόσοι από σας στον ΣΥΡΙΖΑ, ξέρετε τι έκανε ο κ. Δραγασάκης αρχικά πίσω από τις πλάτες μου και στη συνέχεια φανερά, λειτουργώντας υπέρ της τσεχικής μαφίας στον ΟΠΑΠ», είπε. Το θέμα, όμως, είναι ότι άφησε όπως πάντα τη συζήτηση στη μέση με αποτέλεσμα να γεννάται το ερώτημα τι ακριβώς επιδιώκει. Βέβαια, αν ο κ. Βαρουφάκης ήθελε να μιλήσει σοβαρά για τον ΟΠΑΠ καλό θα ήταν να ασχοληθεί με τα κέρδη των νικητών που δεν εισπράττονται. Να αναζητήσει πού και πώς πάνε και για την ακρίβεια αν αποδίδονται και πως στο ελληνικό δημόσιο.
Ελεγχος στον ΕΔΟΕΑΠ από Γενικό Λογιστήριο
Πληροφορούμαστε ότι μπήκε έλεγχος από το Γενικό Λογιστήριο στον ΕΔΟΕΑΠ και ο οποίος αφορά στην περίοδο 2005 έως 2013 όπου πρόεδροι ήταν δύο γνωστά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Κιάος νυν μέλος του ΕΣΡ και η Ελένη Σπανοπούλου που έχει και μια δικαστική εκκρεμότητα κακουργηματικού χαρακτήρα για απιστία σε βάρος του ασφαλιστικού ταμείου των δημοσιογράφων. Η έναρξη του ελέγχου κινητοποίησε τα αντανακλαστικά του ΣΥΡΙΖΑίου προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ Σταύρου Καπάκου που διαμαρτύρεται μαζί με την υποτίθεται φιλοκυβερνητική πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, με την οποία συνδιοικούν την ΕΣΗΕΑ, ότι θίγεται ο ιδιωτικός χαρακτήρας του Ταμείου με απόφαση που ελήφθη στα τέλη του 2019 αλλά δεν την είχαν πάρει είδηση. Βέβαια, τέτοια απόφαση που προβλέπει ότι μπορεί να κάνει ελέγχους το Γενικό Λογιστήριο υπήρχε και το 2013 αλλά δεν αμφισβητήθηκε ο ιδιωτικός χαρακτήρας του ΕΔΟΕΑΠ. Γιατί στην πραγματικότητα φωνάζουν; Πρώτον, γιατί η Eurostat με δική τους ευθύνη θεωρεί τον ΕΔΟΕΑΠ φορέα Γενικής Κυβέρνησης και δεύτερον και το κυριότερο πιέζονται από την Ελένη Σπανοπούλου με την οποία συνεργάστηκαν στις προηγούμενες εκλογές της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ και της… χρωστούν. Γιατί πιέζονται; Προφανώς και ανησυχεί για τα αποτελέσματα του ελέγχου…
Μπερδεµένος ο Αλέξης
Τα έχει μπερδέψει ο Αλέξης Τσίπρας ολίγον τι με την Πειραιώς ή θέλει να τα μπερδεύει όταν αναφέρεται στο γεγονός ότι η Τράπεζα δεν πλήρωσε το CoCos και αυτό μετατράπηκε σε μετοχές. Γιατί πολύ απλά αν το πλήρωνε τότε θα ακολουθούσαν ανυπολόγιστες συνέπειες. Ξέχασε επίσης να πει ότι η τελευταία ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας έγινε επί των ημερών του και ότι αυτός έβαλε τον Χρήστο Μεγάλου, του οποίου σήμερα η διοίκηση έκανε την πρόταση που έκανε για την αύξηση κεφαλαίου. Βέβαια, ο Μεγάλου ήταν καλός όταν υπήρχαν διαρροές για τη Μαρέβα με τη ΝΔ τότε να είναι έξαλλη, αλλά να τα ξεχνά την επόμενη των εκλογών…
Χρήµα µε ουρά…
↔
Μόνο όσοι γιατροί είχαν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ μπήκαν στη λίστα της επιλογής για επιστράτευση. Οι υπόλοιποι που επιλέγουν ή λόγω μεγάλης πελατείας ούτε κωδικό δεν έχουν για να γράφουν φάρμακα στον ΕΟΠΥΥ απλώς συνεχίζουν να αναζητούνται. Γιατί άραγε; Δεν δόθηκαν από τον Πατούλη οι λίστες;
∆εν έχουν ούτε κωδικό
↔
Μοιράζει χρήμα ο Σιγάλας στο υπουργείο Εργασίας κατά το δοκούν και φυσικά εν γνώσει του Κωστή Χατζηδάκη. Ο τρόπος διανομής όμως έχει αρχίσει να προκαλεί γκρίνιες και το ζήτημα έχει φτάσει στο Μαξίμου. Μένει τώρα να φανούν οι παρενέργειες.
Όπως δημοσιεύτηκε στη «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί