Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024

Νοσοκομείο Βόλου: Δεν υπάρχει ΜΕΘ για 30χρονο διανομέα με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά από τροχαίο

Νοσοκομείο Βόλου: Τραγική παραμένει η κατάσταση στο νοσοκομείο Βόλου. Σύμφωνα με το ethnos.gr στην εφημερία αναλογεί ένας γιατρός για 110 ασθενείς καθώς δύο από τους πέντε συνολικά παθολόγους βγήκαν εκτός μάχης. Είκοσι έξι ασθενείς μεταφέρθηκαν ήδη σε ιδιωτικές κλινικές και η επιχείρηση αποσυμφόρησης του νοσοκομείου θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες. Πέντε ακόμη νεκροί από κοροναϊό προστέθηκαν το τελευταίο 24ωρο στον μακρύ απολογισμό θυμάτων από covid στο νοσοκομείο του Βόλου.

Μάλιστα ένας διασωληνόμενος με κοροναϊό βρίσκεται εκτός ΜΕΘ ενώ κρεβάτι ΜΕΘ δεν υπάρχει και για έναν 30χρονο διανομέα με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά από σοβαρό τροχαίο που είχε το βράδυ της Τετάρτης στο Βόλο. Συνολικά από την αρχή της πανδημίας η Μαγνησία σύμφωνα με τα στοιχεία του νοσοκομείου μετρά 381 νεκρούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: Αθώος, λόγω αμφιβολιών, ο 36χρονος για τη δολοφονία του μπάτλερ

Πέραμα: Οριστικοποιήθηκε ποιος ήταν οδηγός του Ι.Χ. στην φονική καταδίωξη

 

«Δεν έχει ούτε έναν πνευμονολόγο το νοσοκομείο και περνάμε πανδημία με μεγάλη επιθετικότητα. Το νοσοκομείο είναι υπό κατάρρευση. Έχει κλείσει. Η κατάσταση παραμένει δραματική. Ρώτησα την ίδια την υπουργό που ήρθε προχθές αν μπορεί μόνο ένας γιατρός να ανταποκριθεί δίπλα σε 110 ασθενείς και μου απάντησε όχι. Υπάρχει ελπίδα να γίνουν όλοι καλά με έναν γιατρό; Η απάντηση είναι όχι. Είναι μεγάλο πρόβλημα η υποστελέχωση. Δεν ακουστήκαμε. Θα μπορούσαν να γίνουν πολλά» δήλωσε στο ethnos.gr o κ. πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Νίκος Χαυτούρας. Όπως εξήγησε ο ίδιος το νοσοκομείο είχε βάλει ταβάνι προ πανδημίας για νοσηλεία 70 ασθενών-αν και ήταν πολύ δύσκολος στόχος- και τώρα οι ασθενείς είναι 110.

Ζήτημα, ωστόσο, προκύπτει και όταν τα περιστατικά είναι βαριά με αποτέλεσμα πολλοί να μην είναι μετακινήσιμοι. Την ίδια ώρα πρόβλημα προκύπτει λόγω του μεγάλου όγκου ασθενών, με τις εγκαταστάσεις οξυγόνου να μην επαρκούν, χτυπώντας ο συναγερμός το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. «Το νοσοκομείο και οι εγκαταστάσεις του δεν αντέχουν. Είναι σχεδιασμένες για άλλα δεδομένα και δεν μπορούν να παρέχουν οξυγόνο σε όλους αυτούς τους ασθενείς με αποτέλεσμα να έχει κλατάρει το οξυγόνο. Δεν μπορούν οι ασθενείς να θεραπευθούν κάτω από αυτές τις συνθήκες» πρόσθεσε ο κ. Χαυτούρας.

Η εικόνα των εισαγωγών τις τελευταίες μέρες είναι καλύτερη καθώς από τις 17 που είχαν φτάσει σε μια εφημερία, αυτές ακολουθούν πτωτική πορεία και την Τετάρτη έπεσαν στις 5. Στο μεταξύ, σήμερα αναμένονται μετακινήσεις γιατρών στο νοσοκομείο του Βόλου καθώς αυτές έχουν ήδη υπογραφεί και αναμένονται μία παθολόγος και ένας πνευμονολόγος από Κ.Υ. Βόλου, καθώς και η ενίσχυση με ιδιώτες γιατρούς. Σημειώνεται ότι για τη διασπορά του ιού της πανδημίας σε κλινική μη covid η Εισαγγελία του Βόλου έχει διατάξει προκαταρκτική έρευνα, ώστε να διαπιστωθούν αν και ποιοι έχουν την ευθύνη της διασποράς.

Κατέληξε 22χρονος στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου”

Ένας 22χρονος που νοσηλευόταν με κορονοϊό, κατέληξε, στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ο 22χρονος δεν είχε κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ενώ είχε υποκείμενα νοσήματα. Νοσηλευόταν σε κλινική του νοσοκομείου με παροχή οξυγόνου, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και κατέληξε χθες από επιπλοκές. Στη ΜΕΘ του “Παπαγεωργίου” η πίεση παραμένει, καθώς είναι πλήρεις και οι 18 κλίνες και σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ3, τρεις διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

 

Καταγγελία-φωτιά Βασιλακόπουλου: «Δημιουργήθηκαν ΜΕΘ χωρίς προδιαγραφές και πέθανε κόσμος!»  

Τώρα φταίνε οι υποστελεχωμένες μονάδες. Σε μία απρόσμενη καταγγελία προχώρησε νωρίτερα ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ είπε με νόημα «Δημιουργήθηκαν κλίνες ΜΕΘ χωρίς προδιαγραφές και είχαμε υψηλή θνητότητα»  ο κ. Βασιλακόπουλος, σε μία χρονική περίοδο που τα νοσοκομεία ασφυκτιούν, οι ΜΕΘ είναι γεμάτες και ο αριθμός των θανάτων έχει αλματώδη ρυθμό. Ο καθηγητής πνευμονολογίας ανέφερε ότι στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας είχαν δημιουργηθεί κλίνες ΜΕΘ χωρίς προδιαγραφές, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η θνητότητα, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το νοσοκομείο «Λαϊκό».

«Όλες οι κλίνες εντατικής θεραπείας που υπάρχουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο λειτουργούν πλήρως. Πέρυσι την άνοιξη μέσα στην κλινική COVID του νοσοκομείου δημιουργήθηκαν εκτάκτως κάποιες κλίνες. Αυτές στελεχώθηκαν, λειτούργησαν για λίγο ως κλίνες ΜΕΘ, δεν υπήρχε καν πεπιεσμένος αέρας. Υπήρχε μόνο οξυγόνο και χρειαζόταν ειδικοί αναπνευστήρες που να συμπιέζουν το οξυγόνο», τόνισε και συνέχισε αναφέροντας ότι:

«Δημιουργήθηκαν λοιπόν πέντε κλίνες εκ των ενόντων. Όταν λειτούργησε αυτή η μονάδα, λειτούργησε με μέτρια αποτελέσματα. Οι κλίνες που λέει ο κ. Γιαννάκος ότι αναπτύχθηκαν στο προηγούμενο κύμα δεν είναι πραγματικές κλίνες. Αναπτύχθηκαν στο Λαϊκό και έπειτα έπαψαν να λειτουργούν. Δημιουργήθηκε ένα τμήμα δεν είχε και την καλύτερη επιτυχία, αν δείτε τα ποσοστά θνητότητας θα καταλάβετε, δεν μπορώ να πω περισσότερα. Δεν είναι δυνατόν να ανοίξουν 5.000 ΜΕΘ επειδή ο κόσμος δεν εμβολιάζεται».

Τώρα φταίνε οι υποστελεχωμένες μονάδες!

«Ζητήστε επίσημα στοιχεία για πόσους μπήκαν σε αυτή την εντατική των 5 κρεβατιών και για πόσους βγήκαν. Δεν μπορούμε να πετύχουμε καλά αποτελέσματα όταν δεν έχουμε πλήρως στελεχωμένη μονάδα. Λειτούργησε εκ των ενόντων, όπως λειτούργησαν και άλλες μονάδες στην Ελλάδα. Το να παίρνουμε χειρουργικές κλίνες και να τις μετατρέπουμε σε κλίνες ΜΕΘ γιατί έχουν αναπνευστήρες, πιστέψτε με είναι λύση ανάγκης σε ένα πόλεμο και δεν θα πετύχουμε στάνταρ θνητότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ