Τι θα λέγατε για κεφτεδάκια στον φούρνο χωρίς τηγάνι;
Τα κεφτεδάκια αποτελούν ένα από τα πιο «μαμαδίσια» φαγητά, που λατρεύουμε ακόμη να τρώμε. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στα τραγανά κεφτεδάκια που έβγαιναν από το τηγάνι και έδιναν στον ουρανίσκο την αίσθηση αυτού που ονομάζουμε comfort food. Αρκετά χρόνια μετά και τα κεφτεδάκια παραμένουν μεγάλη λιχουδιά, αφού μέσα τους μπορούμε να συμπυκνώσουμε γεύσεις γνωστές κι αγαπημένες.
Τι θα λέγατε αν μπορούσατε να απολαύσετε τα πεντανόστιμα κεφτεδάκια χωρίς να τα τηγανίσετε, αποφεύγοντας όλα τα λιπαρά και τα «κακά» που ακολουθούν το τηγάνισμα; Κεφτεδάκια στον φούρνο σαν τηγανιτά. Τραγανά έξω, αφράτα και νόστιμα από μέσα. Θα σας θυμίσουν τα παιδικά σας χρόνια!
Υλικά:
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1/2 κιλό χοιρινό κιμά
5-6 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
2 αυγά
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ματσάκι μαϊντανό
λίγο δυόσμο
μισό σφηνάκι ούζο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
5 κουτ/σούπας ελαιόλαδο
λίγο ξύδι
Εκτέλεση:
Μουσκέψτε και στη συνέχεια στραγγίξτε το ψωμάκι.Βάλτε όλα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώστε για λίγα λεπτά. Αν θέλετε αφήστε για μισή ώρα το μείγμα στο ψυγείο και μόλις το βγάλετε πλάστε τα κεφτεδάκια. Στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τοποθετήστε τα κεφτεδάκια με μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ή περισσότερο ανάλογα με το μέγεθος που έχετε πλάσει τα κεφτεδάκια σας.
ΜΙΑΜ!