Μια σκοτεινή υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών στη Μύκονο και την Αθήνα, με εξίσου ερεβώδεις προεκτάσεις, φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Μπαμ στο Ρεπορτάζ».
Tου ΜΙΧ. Ι. ΑΣΗΜΑΚΗ
Περισσότερα από πέντε χρόνια η Αστυνομία παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνομιλίες – Όλη η δικογραφία
Όπως έγινε γνωστό, η Αστυνομία μετά από τουλάχιστον πέντε χρόνια τηλεφωνικών παρακολουθήσεων κατάφερε να συλλάβει από τα μέσα Ιουλίου έως τα μέσα Αυγούστου πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και τον αποκαλούμενο «αρχιτέκτονα των σελέμπριτις», εξάδελφο αυτοδιοικητικού παράγοντα της περιοχής.
Σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε τον Απρίλιο του 2018 αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. από την Υποδιεύθυνση ∆ίωξης Ναρκωτικών Πειραιά, η πρώτη πληροφορία «σχετικά με εγκληματική οργάνωση η οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών» περιήλθε στην υπηρεσία του τον ∆εκέμβριο του 2015. Έκτοτε, ονόματα όπως «Μήτσος», «Κώστας», «Γιάννης», «Τζώνυ», «Αλέκος», «Μάνος», «Παναγιώτης», «Μάκης» κ.τ.λ., μονοπωλούν την ογκώδη έκθεση απομαγνητοφώνησης και καταγραφής συνδιαλέξεων που συντάχθηκε ύστερα από σταδιακή παρακολούθηση των τηλεφώνων τους. Ένας εξ αυτών «ήταν αρκετά φειδωλός και σε πολλές περιπτώσεις παρακινούσε τους άλλους να μιλάνε με τον ίδιο τρόπο» και «χρησιμοποιούσε διάφορες κωδικές λέξεις όταν ήθελε να αναφερθεί σε ναρκωτικά, όπως άρωμα, κοπέλα, αφρός, πρωινό, τραπέζι, βραστό κ.τ.λ.». Μάλιστα, «χαρακτηριστικό των μέτρων προφύλαξης που έπαιρνε ήταν, όπως έλεγε ο ίδιος, ότι έχει συγκεκριμένο πελατολόγιο για να μην τον εντοπίζουν και προτιμούσε να δουλεύει με λίγους και σταθερούς». Επίσης «κατά τη διάρκεια της επιτήρησής του διαπιστώσαμε ότι όντως έκανε ταξίδια σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, αλλά δεν καταφέραμε να εξακριβώσουμε τον σκοπό και το αποτέλεσμα αυτών».
Αγοραπωλησίες
Τούτο διότι η έρευνα γινόταν μόνο με τεχνικά μέσα, γι’ αυτό και στην ένορκη κατάθεση του ο αστυνομικός δεν αναφέρεται πουθενά σε κάποιο αποτέλεσμα από διά ζώσης παρακολούθηση των υπόπτων. Έστω κι έτσι, όμως, ο «Γιάννης» στο διάστημα ∆εκεμβρίου 2015 – Ιουλίου 2016, όταν και συνελήφθη, προέβη σε τουλάχιστον 95 αγοραπωλησίες κοκαΐνης και χασίς και παράλληλα συνομιλούσε με κάποιους από τους συγκατηγορούμενούς του, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Αστυνομία ήξερε από τότε «διευθύνσεις και ονόματα». Άλλος κατηγορούμενος ως συνεργός του πραγματοποίησε 32 τηλεφωνικές……………………………………………………