Γράφουν οι Πέτρος Κουσουλός και Βαγγέλης Τριάντης
Μία περίεργη καταγγελία η οποία έφτασε μέχρι το γραφείο του ανακριτή και στην οποία φέρονται να εμπλέκονται μεταξύ άλλων ένας εκ των σωματοφυλάκων του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα και ένας αστυνομικός ο οποίος φέρεται να ανήκει στην φρουρά της ανακρίτριας Ιωάννας Κλάπα, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ereportaz.gr.
Τρεις αστυνομικοί και ένας 35χρονος ιδιώτης από την Παιανία καταδικασμένος για ναρκωτικά φέρονται να εμπλέκονται σε αυτή την περίεργη υπόθεση, όπου μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή οι εμπλεκόμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Όπως κατήγγειλε στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, ο 35χρονος οι τρεις άνδρες φέρονται να συνέλαβαν και να κατακράτησαν παράνομα τον ίδιο, επειδή ακριβώς τους χρωστούσε 3.000 ευρώ τα οποία είχε πάρει με απατηλό τρόπο από έναν από τους δύο αρχιφύλακες.
Η ιστορία έχει ως εξής. Σύμφωνα πάντα με τα όσα κατήγγειλε ο 35χρονος, πριν από δύο μήνες περίπου και ενώ εκκρεμούσε σε βάρος του δικαστήριο για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, θέλησε με κάποιο τρόπο να βγάλει χρήματα για τα έξοδα της δίκης και την αμοιβή του δικηγόρου. Για το λόγο αυτό απευθύνθηκε στον Ι.Π. ιδιοκτήτη σχολής πολεμικών τεχνών στην Παιανία ο οποίος φέρεται να προσφέρει υπηρεσίες φύλαξης στον δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα.
Εκεί, όπως αναφέρει προφασίστηκε ότι διαθέτει έναν γνωστό που εργάζεται στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” ο οποίος θα μπορούσε να μεσολαβήσει για να ταξιδέψουν αλλοδαποί σε χώρες του εξωτερικού. Επρόκειτο για αλλοδαπούς οι οποίοι διαμένουν στην Ελλάδα χωρίς άδεια διαμονής. Η αμοιβή του «υποτιθέμενου γνωστού» θα ήταν 1.500 ευρώ το κεφάλι, για κάθε αλλοδαπό.
Δύο μέρες μετά ο Ι.Π. φέρεται να κάλεσε στο τηλέφωνο τον αστυνομικό Π.Α., για τον οποίο φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ότι «είναι μέσα σε όλα και έχουμε κάνει πολλές δουλειές μαζί και κατά το παρελθόν έχει μεταφέρει ναρκωτικά με το αυτοκίνητό του». Την επόμενη μέρα ο 35χρονος συναντήθηκε με τον Π.Α. στο Σύνταγμα. Έπειτα από λίγο ήρθε στο σημείο και ένας άλλος αστυνομικός ο Θ.Α. οποίος φέρεται να υπηρετούσε στο τμήμα Αλλοδαπών, ενώ φέρεται να υπηρετεί και στην προσωπική φρουρά της ανακρίτριας Ιωάννας Κλάπα.
Σύμφωνα με τον 35χρονο ο αστυνομικός θα φρόντιζε να βρει αλλοδαπούς που ήθελαν να φύγουν στο εξωτερικό και ο 35χρονος θα φρόντιζε μέσω του γνωστού του να τους φυγαδεύσει. Ο εργαζόμενος στο αεροδρόμιο θα ελάμβανε για αυτή τη δουλειά περί τα 1.500 ευρώ ανά αλλοδαπό, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα υποτίθεται ότι θα τα μοιράζονταν, οι δύο αστυνομικοί και ο 35χρονος.
Η συνάντηση στο αεροδρόμιο
Την επόμενη μέρα ο Π.Α. φέρεται να κάλεσε στο κινητό του τηλέφωνο τον 35χρονο και να του σύστησε ένα άτομο συριακής καταγωγής. Το άτομο αυτό θα ήταν υπεύθυνο στο να βρει άτομα κουρδικής καταγωγής που θα θελαν να φύγουν στο εξωτερικό.
Ο 35χρονος φέρεται να μίλησε με το συγκεκριμένο άτομο, το οποίο ανέφερε ότι είχε δύο άτομα που ήθελαν να φύγουν στο εξωτερικό. Ο 35χρονος ενημερώθηκε από ταξιδιωτικό γραφείο ότι υπήρχε διαθέσιμη πτήση για Σουηδία στις 9/06/2014. Την ίδια μέρα συναντήθηκε με το συγκεκριμένο άτομο καθώς επίσης και οι δύο αλλοδαποί που επρόκειτο να ταξιδέψουν.
Στο σημείο έφτασε και ο Π.Α. ο οποίος έδωσε στον 35χρονο 3.000 ευρώ για την αμοιβή του υποτιθέμενου γνωστού. Ο 35χρονος πήρε τα χρήματα και εξαφανίστηκε. Επειδή, όπως καταγγέλλει αντιλήφθηκε ότι θα τον έψαχναν άρχισε να κοιμάται σε διάφορα σημεία.
Στις 12/06/2014 ο Ι.Π. μαζί με δύο αστυνομικούς επισκέφτηκαν το σπίτι του και είπαν στην μητέρα του 35χρονου το τι ακριβώς είχε συμβεί.
Η παράνομη σύλληψη και τα βασανιστήρια
Λίγες μέρες μετά και συγκεκριμένα στις 3/07/2014, ο 35χρονος μετέβη μαζί με τον πατέρα και την αδερφή του στην Παιανία προκειμένου να δώσει το παρόν στο αστυνομικό τμήμα. Όπως άλλωστε όφειλε να κάνει με βάση τη δικαστική απόφαση.
Στο τμήμα εμφανίστηκε ο αστυνόμος Β΄Κ.Λ. Ο αξιωματικός έδωσε εντολή να κλείσουν τον 35χρονο στο κρατητήριο με τη δικαιολογία ότι συνηθίζεται πλέον να γίνεται η εξακρίβωση κατ’ αυτόν τον τρόπο.
Λίγο μετά ο 35χρονος αφέθη ελεύθερος. Με το που έφτασε στο ισόγειο του κτιρίου αντίκρισε τον Π.Α. μαζί με το συνάδελφό του που φέρεται να υπηρετούσε στο Τμήμα Αλλοδαπών. Οι δύο αστυνομικοί, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες ακινητοποίησαν τον 35χρονο και του πέρασαν χειροπέδες. Βγαίνοντας από το αστυνομικό τμήμα, αντίκρισαν τον Ι.Π. Έβαλαν τον 45χρονο στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου και αναχώρησαν αμέσως για ερημική τοποθεσία μεταξύ Καρελά και Κορωπίου.
Κατά τη διάρκεια της διαδρομής ο 35χρονος φέρεται να χτυπήθηκε στο πρόσωπο με τον αγκώνα από τον Π.Α., ο οποίος είπε στον 35χρονο «αν δεν φέρεις τα λεφτά κάθε μέρα θα σου κόβω ή θα σου σπάω ένα δάχτυλο». Οι απειλές και οι ξυλοδαρμοί συνεχίστηκαν. Κάποια στιγμή ο Ι.Π. είπε στον Π.Α. να σταματήσει διότι αν τον σκότωνε δεν θα έπαιρνε ποτέ τα λεφτά του. «Αν δεν μου δώσεις τα λεφτά θα σου φυτέψω ναρκωτικά», φέρεται να ήταν η απειλή του Π.Α. προς τον 35χρονο.
Η τρομοκρατία όμως σύμφωνα με τις καταγγελίες φέρεται να συνεχίστηκε. Ο Π.Α. αφαίρεσε από τον 35χρονο όλα τα έγγραφα που είχε πάνω του (διαβατήριο και ταυτότητες). Τελικά, έπειτα από λίγο επιβίβασαν τον 35χρονο και τον άφησαν στην Παιανία.
O δικηγόρος Στάθης Καρυδομάτης
Τι δηλώνει ο δικηγόρος του Ι.Π.
Το ereportaz.gr επικοινώνησε με τον δικηγόρο του ιδιοκτήτη της σχολής πολεμικών τεχνών, Στάθη Καρυδομάτη ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά «κατά τη διάρκεια της ανακρίσεως η κα ανακρίτρια πείσθηκε για το έωλο των κατηγοριών, καθώς απεδείχθη ότι ο καταγγέλλων είναι άτομο του κοινού ποινικού δικαίου, με 4 κακουργηματικές υποθέσεις σε βάρος του, ενώ έχει φτάσει μέχρι το σημείο να σκηνοθετήσει την απαγωγή του για να εκμαιεύσει χρήματα από τους γονείς του για να ικανοποιήσει το πάθος του για ναρκωτικές ουσίες. Η ανακρίτρια πείστηκε ότι οι κατηγορίες είναι αστήρικτες και έωλες και για αυτό το λόγο άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους τους κατηγορούμενους», σημείωσε.