Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2024

Ο Γιώργος απέδειξε στον ΣΚΑΪ ότι ήταν και παρέμεινε Βαρεμένος

Το ημερολόγιο έγραφε «13 Μαρτίου 2019». Στην ιστοσελίδα «in.gr» αναρτήθηκε ρεπορτάζ για τα επώνυμα και πώς δόθηκαν στους προγόνους μας.

«Πολλά επώνυμα έχουν να κάνουν με τον τόπο καταγωγής, τον οποίον και προσδιορίζουν. Άλλα σχετίζονται με το επάγγελμα που έκανε κάποιος πρόγονός μας, με αποτέλεσμα να του μείνει και ως επάγγελμα (π.χ. γανωτής, παπουτσής, αμπελάς κ.λπ.).

Υπάρχουν επώνυμα που αναφέρονται σε μια ιδιότητα του προσώπου, π.χ. κάποιος που τραγουδούσε καλά του έδωσαν το παρατσούκλι Αηδόνης, αλλά στο πέρασμα των χρόνων έγινε επώνυμο», αναφερόταν σε εκείνο το κείμενο.

Τι λέει η τελευταία παράγραφος; Ότι υπάρχουν επώνυμα που υποδηλώνουν την ιδιότητα ενός ατόμου. Αν προσαρμόσουμε αυτή την προσέγγιση στον άλλοτε δημοσιογράφο και νυν βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον θα δώσουμε δίκιο σε εκείνους που τον βάφτισαν «Γιώργο Βαρεμένο». Με τη συμπεριφορά του απέναντι στην Άννα Καραμανλή, ο 70χρονος έδωσε λαβές για αρνητικά σχόλια. Αλλά κυρίως πρόσφερε μια εξήγηση για το επώνυμό του. Ειδικά για όσους πιστεύουν ότι τα επίθετα αποτελούσαν μια καταγραφή της ιδιότητας που είχε ο καθένας.
Για μια φωτογραφία του Αλέξη και της Περιστέρας, ο βουλευτής θύμισε σε πολλούς τον Κασιδιάρη και μάλιστα σε μια εποχή που όλες οι κοινοβουλευτικές δυνάμεις αποκλείουν το άλλοτε αγαπημένο παιδί του Νίκου Μιχαλολιάκου από τις πολιτικές εξελίξεις. Άρπαξε ο Βαρεμένος τη φωτογραφία από τα χέρια της Καραμανλή και όχι μόνο έβαλε τέλος στην πολιτική καριέρα του, αλλά έπληξε επικοινωνιακά και το κόμμα του. Εντάξει, δεν έριξε και χαστούκι ο πρώην δημοσιογράφος, όπως ο Κασιδιάρης, αλλά και η δική του ενέργεια ήταν καταδικαστέα.

Ψυχραιμία

Αν δεν μπορεί κάποιος 70χρονος να διατηρήσει την ψυχραιμία του σε μια πολιτική αντιπαράθεση, τι πρέπει να περιμένουμε από τους νεότερους; Τι θα συμβεί όσο θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές και θα ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο οι τόνοι; Θα βγουν όπλα; Εντάξει, στην υπερβολή το πάμε κι εμείς, αλλά δεν γίνεται να μην το κάνουμε. Από τη στιγμή που ένας δημοσιογράφος, και μάλιστα στα 70 χρόνια του, φέρεται κατ’ αυτόν τον τρόπο, όλα μπορούμε να τα περιμένουμε. Ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε τη συμπεριφορά του Βαρεμένου. Κι ας έβαλε ένα «αλλά». Πώς να σηκώσουν στην Κουμουνδούρου το βάρος μιας συμπεριφοράς, η οποία επέτρεψε στη Νέα Δημοκρατία να μνημονεύσει τον Κασιδιάρη;
Το πρόβλημα του Βαρεμένου, όμως, ήταν ότι δεν κατάλαβε τι συνέβη. Με συνέπεια όχι μόνο να μη μετανιώσει, αλλά και να επικαλεστεί τον θάνατο των δύο ιπταμένων για να πλήξει επικοινωνιακά την Καραμανλή.

«Ότι δεν υπήρξε καμία επιθετική κίνηση, πολλώ δε μάλλον σωματική βία, κατά της κας Καραμανλή, διευκρινίσθηκε επί τόπου στον ΣΚΑΪ και το δέχθηκε και η ίδια, μέχρις ότου έβγαλε την ανακοίνωσή της η ΝΔ», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο Βαρεμένος.

«Την ώρα της κηδείας των δύο παλικαριών της Πολεμικής Αεροπορίας -όταν όλων ο νους και η καρδιά έχουν στραφεί στην τραγική απώλεια- η ΝΔ επιχειρούσε με το άθλιο non paper την αναβίωση της διαίρεσης των Ελλήνων σε πατριώτες και μιάσματα. Ο κ. Μητσοτάκης, βουτηγμένος στην τοξικότητα, επιχειρεί να κάνει προεκλογική εκστρατεία πάνω σε φέρετρα, αναπαράγοντας την τυμβωρυχία του 2019. Αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση με τον ίδιο άθλιο τρόπο, προπονούμενος προφανώς να αναλάβει ξανά τον ρόλο της αντιπολίτευσης. Σε αυτόν τον ρόλο του περιφερόμενου πολιτικού εκβιαστή, πατριδοκάπηλου και τυμβωρύχου, θα τον αφήσουμε μόνον. Ο ηθικά και πολιτικά λαβωμένος πρωθυπουργός θεωρεί τους Έλληνες απαίδευτους μουζίκους και τους συμπεριφέρεται με τρόπο που υποτιμά τη νοημοσύνη τους.

Ήρθε η ώρα ο δημοκρατικός κόσμος να ορθώσει το ανάστημά του ως μυθικός Ηρακλής και να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου, με την τοξικότητα, την παρακρατική εκτροπή, τη φτωχοποίηση και τη διαφθορά. Ο χωρίς αρχές πρωθυπουργός παίζει μικροκομματικά παιγνίδια με τη “Χρυσή Αυγή” και την επιστράτευση του Γ. Καρατζαφέρη, προσπαθώντας θρασύτατα να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν», συνέχισε ο Βαρεμένος. Άλλα ντ’ άλλα και της κουκιάς το γάλα, που λένε και στην εύανδρο Ήπειρο. Τελικά αποδείχθηκε ότι ορθώς φέρει αυτό το επίθετο.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

 


ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ