Επικίνδυνη χαρακτηρίζει την σημερινή κυβέρνηση ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών (για Θέματα Μακεδονίας – Θράκης) της ΝΔ Κωνσταντίνος Γκιουλέκας. Απαντώντας στα 5Γιατί του eReportaz ο βουλευτής Θεσσαλονίκης τονίζει πως “η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλους τους τομείς και έχει καταβαραθρώσει την αξιοπιστία της χώρας μας”. Για το αν είναι επικίνδυνο να μιλάμε για εκλογές εν μέσω διαπραγμάτευσης για την Αξιολόγηση ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας ξεκαθαρίζει πως “το αίτημά της ΝΔ για εκλογές δεν συνδέεται με την αξιολόγηση.
Η ΝΔ έχει θέσει επιτακτικά το αίτημα των εκλογών εδώ και αρκετό καιρό γιατί αντιλαμβάνεται την ανυπολόγιστη ζημία που κάνει στην χώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ”. Όσον αφορά την πολιτική που θα ακολουθήσει η ΝΔ όταν γίνει κυβέρνηση ο πρώην Υπουργός λέει πως “Ο μόνος δρόμος για να βγούμε από το αδιέξοδο είναι μέσα από τις επενδύσεις και τις μεταρρυθμίσεις. Μειώνοντας τους φορολογικούς συντελεστές, δημιουργώντας σταθερό φορολογικό περιβάλλον και προσελκύοντας επενδύσεις”.
Τα 5Γιατί τα ρώτησε ο Ρενάτο Λέκκα
Γιατί πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές; Δεν είναι επικίνδυνο να μιλάμε για εκλογές εν μέσω δεύτερης Αξιολόγησης;
Επικίνδυνο δεν είναι να μιλάμε για εκλογές εν μέσω αξιολόγησης, επικίνδυνη είναι η σημερινή κυβέρνηση η οποία έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλους τους τομείς και έχει καταβαραθρώσει την αξιοπιστία της χώρας μας. Το αίτημά μας για εκλογές δεν συνδέεται με την αξιολόγηση. Η Νέα Δημοκρατία έχει θέσει επιτακτικά το αίτημα των εκλογών εδώ και αρκετό καιρό γιατί αντιλαμβάνεται την ανυπολόγιστη ζημία που κάνει στην χώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.
Οι κυβερνώντες έχουν βουλιάξει μέσα στην ανικανότητα και το ψέμα τους και προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει ελπίδα στον τόπο. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι επειδή είναι ανίκανοι αυτοί δεν μπορεί να τα καταφέρει κανείς. Έχουν χρεώσει τον ελληνικό λαό με ασήκωτα βάρη, έχουν φορολογήσει ό,τι κινείται και δύο χρόνια τώρα οδηγούν την χώρα στα βράχια.
Λύση, όμως, υπάρχει και αυτή η λύση περνάει μέσα από τις εκλογές. Προκειμένου να έλθει μία άμεση αλλαγή πλεύσης, ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής. Με μία κυβέρνηση η οποία πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις και τις επενδύσεις. Επενδύσεις όπως αυτές που “κόλλησαν” στις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ και θα έφερναν ζεστό χρήμα στα ταμεία, θα δημιουργούσαν νέες θέσεις εργασίας. Κανείς δεν υπόσχεται μαγικές λύσεις – όπως έκανε κάποτε ο κ.Τσίπρας – όμως υπάρχει συνταγή και για να ξανακερδίσει την χαμένη αξιοπιστία η χώρα μας και να ανασάνει ο Έλληνας πολίτης.
Γιατί δεν έχει κλείσει ακόμα η Αξιολόγηση; Ποιος ευθύνεται; Η κυβέρνηση ή οι δανειστές;
Κατά τον Αλέξη Τσίπρα φταίει η αντιπολίτευση, φταίνε οι δανειστές, μπορεί να φταίει ακόμη και ο καιρός! Κατηγορεί τους πάντες ότι φταίνε για την ανικανότητα της δικής του κυβέρνησης. Κουνάει το δάχτυλο σε όλους και μεταθέτει συνεχώς τις ευθύνες της κυβέρνησής του. Νομίζω, όμως, ότι έχει κουράσει τους πάντες και δεν πείθει πλέον κανένα αυτή η ρητορική της κυβέρνησης περί «κακών δανειστών», «κακού ΔΝΤ», «κακιάς Νέας Δημοκρατίας». Σε μια διαδικασία αξιολόγησης που έπρεπε να είχε κλείσει από τον Φεβρουάριο του 2016 η ελληνική κυβέρνηση είναι ανύπαρκτη. Έχει αναλάβει απλώς τον ρόλο του παρατηρητή. Και αυτή την ανυπαρξία και ολιγωρία της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα θα την πληρώσει βαριά ο ελληνικός λαός. Όσο καθυστερούν να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση ανεβαίνει στα ύψη ο λογαριασμός. Το μόνο που ενδιαφέρει τους κυβερνώντες είναι να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη πριν υπογράψουν τα πάντα και φέρουν τη νέα φοροκαταιγίδα.
Γιατί υπάρχει μία ένταση στις σχέσεις μεταξύ ΝΔ και Πάνου Καμμένου για τον “Καραμανλισμό”; Ο Πάνος Καμμένος ήταν Υπουργός του Κώστα Καραμανλή, δεν έχει το δικαίωμα να μιλά για τον αρχηγό της κυβέρνησης που συμμετείχε; Ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ δεν εκφράζει τον Κώστα Καραμανλή;
Τον Κώστα Καραμανλή τον εκφράζουν οι επιλογές και τα έργα της κυβέρνησής του, όπως και η στάση του σε μείζονος σημασίας ζητήματα. Όλοι θυμόμαστε το περήφανο ‘όχι’ της Ελλάδας και του Καραμανλή στο Βουκουρέστι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο ζήτημα της ένταξης των Σκοπίων στην Αμυντική Συμμαχία. Αντίστοιχα, ο ιδρυτής της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δικαιώθηκε στις πιο σημαντικές επιλογές του, με κορυφαία αυτή της ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σταθερή, στις ίδιες αρχές και στις ίδιες αξίες, θα μείνει και σήμερα η Νέα Δημοκρατία, με τον αρχηγό της τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αρχές οι οποίες αποδείχτηκαν αναλλοίωτες μέσα στον χρόνο.
Γιατί υπάρχει η εντύπωση πως στην Ευρώπη έχουμε περισσότερη στήριξη από τα Κεντροαριστερά κόμματα και όχι από τα Κεντροδεξιά που ανήκει η ΝΔ; Μήπως υπάρχουν μεγάλα πολιτικά λάθη και στην πολιτική σας ομάδα;
Λυπάμαι αλλά πρέπει να επισημάνω ότι πολλά κεντροαριστερά και αριστερά κόμματα όχι μόνο δεν επέδειξαν καμία αλληλεγγύη στην «αριστερή» κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αλλά, αντίθετα, στάθηκαν απέναντί μας, όπως συνέβη με το γερμανικό αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ το Die Linke.
Η αλληλεγγύη στην Ευρώπη δεν έχει πολιτικές αποκλίσεις και χρώματα. Είναι μια βασική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία, βεβαίως, δοκιμάζεται πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια αφού κάποια κράτη- μέλη της Ένωσης την έχουν παντελώς ξεχάσει. Αυτό είναι και το ζητούμενο και σε τέτοιου είδους αρχές πρέπει να επιστρέψει η μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. Αυτό επιδιώκουμε και εμείς, στη Νέα Δημοκρατία, με τη συμμετοχή μας στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, και αυτό θέτει σε όλες τις επαφές του με ευρωπαίους αξιωματούχους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι μια βασική μας επιδίωξη, ένας από τους βασικούς στόχους που πρέπει να έχει συνολικά η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή της πορεία.
Γιατί, αλήθεια η ΝΔ δε μας λέει αν θα δεχόταν τα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές;
Γιατί πολύ απλά αυτά τα μέτρα είναι αποτέλεσμα της ανικανότητας της κυβέρνησης Τσίπρα! Είναι αποτέλεσμα των δύο χρόνων που κυβερνούν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ποιος ο λόγος να συναινέσει η Νέα Δημοκρατία ή καλύτερα να μπει συνένοχος στην παταγώδη αποτυχία του Αλέξη Τσίπρα και των συνοδοιπόρων του;
Στη Νέα Δημοκρατία δεν πιστεύουμε σε αυτή την πολιτική της συνεχούς επιβολής φόρων που έχει εξαντλήσει την ελληνική κοινωνία, για αυτό και από την πρώτη στιγμή διαμηνύσαμε σε όλους τους τόνους ότι αυτά τα μέτρα δεν πρόκειται να τα ψηφίσουμε. Για εμάς ο μόνος δρόμος για να βγούμε από το αδιέξοδο περνάει μέσα από τις επενδύσεις και τις μεταρρυθμίσεις. Μειώνοντας τους φορολογικούς συντελεστές, δημιουργώντας σταθερό φορολογικό περιβάλλον και προσελκύοντας επενδύσεις.