Μέχρι και σύνθημα θα μπορούσε να γίνει.
Αλλά μέχρι τώρα δεν είχε καταφέρει να δώσει ένα προσωπικό στίγμα, για να αξιοποιηθεί η ποιητικότητα του ονόματός του. Ούτε καν στην ιστοσελίδα της Βουλής δεν μπορούσαν να μάθουν ποιος είναι και τι πρεσβεύει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης. Αν επιχειρήσει κάποιος να βρει το βιογραφικό του στο Κοινοβούλιο, θα καταλήξει στον προσδιορισμό του με τη φράση «ο «κύριος Τίποτα»! Ναι, μόνο το όνομά του υπάρχει.
Ίσως επειδή στην πολιτική ζωή αυτής της χώρας ο Βερναρδάκης είναι ένα τίποτα. Ή, μάλλον, ήταν το τίποτα. Εδώ και μία εβδομάδα, όμως, έχει αναδειχθεί σε πρωταγωνιστή. Και, βέβαια, σε σύνθημα.
Ετοιμάζεται η διαδήλωση στην οποία οι συμμετέχοντες θα φωνάζουν «μίλα καλά Χριστόφορε».
Θα είναι, μάλιστα, μια διακομματική συγκέντρωση. Διότι ακόμα και ο Αλέξης Τσίπρας αποδοκίμασε τη χυδαία φρασεολογία που χρησιμοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της Νίκης Κεραμέως.
Το τρομερό της υπόθεσης ήταν ότι ο Βερναρδάκης αποκάλυψε: «επιζητώ μια σοβαρή ποιότητα στον δημόσιο διάλογο».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ
- Δηµήτρης Λιγνάδης: Σεσημασμένος από το 1984 ο καταδικασμένος για βιασμούς αλλά (πλέον) ελεύθερος!
- Πάτρα: Το υπόμνημα της Ρούλας Πισπιρίγκου και οι νέες διώξεις
- Πάτρα – Εφιαλτικός θάνατος: Τι βρέθηκε στο DNA από τα ντοκουμέντα για το αίμα στο πανάκι της Ίριδας
Πού να μην επιζητούσε…
Όλα άρχισαν από ένα βίντεο που ανέβασε το TikTok και αποκαλούσε «Πισπιρίγκου» την υπουργό Παιδείας.
«Είναι η Νίκη Κεραμέως η Ρούλα Πισπιρίγκου της Δημόσιας Παιδείας;» έθεσε το ερώτημα ο Βερναρδάκης. Μπροστά στη γενική κατακραυγή κατέβασε το βίντεο. Και ζήτησε συγγνώμη! Αλλά όταν ο άλλος είναι περιορισμένης ευθύνης, τότε δεν μπορεί να σώσει ούτε λαστιχένιο παπάκι μέσα από πλαστική παιδική πισίνα.
«Έκανα ένα πολύ μεγάλο ατόπημα και θέλω να το δηλώσω δημοσίως. Έκανα μια πολύ ατυχή παρομοίωση που ενείχε έναν πολύ μεγάλο βαθμό ακρότητας, αστοχίας και τοξικότητας και σε αυτό θέλω να είμαι ειλικρινής», επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, δύο μέρες έπειτα από τον πολιτικό πόλεμο που προκάλεσε.
«Ομολογώ ότι δεν το εκτίμησα, νόμιζα ότι θα ήταν ένα πιο χαλαρό μήνυμα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Τι ήταν… δημοσκόπηση; Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Βερναρδάκης είχε τη δική του εταιρεία δημοσκοπήσεων. Ήταν, όμως, το πρώτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που απαξίωσε τις έρευνες των πρώην συναδέλφων του. Κι επειδή όλα έχουν το τίμημά τους, ως υπουργός Επικρατείας το 2019 έγινε ο πρώτος πολιτικός που απαξιώθηκε από την ίδια την επιστήμη των δημοσκοπήσεων. «Κερδάμε», έλεγε του Αλέξη Τσίπρα πριν από τις Ευρωεκλογές. «Θα κερδίσουμε στις εθνικές εκλογές», του είπε και μετά από το πρώτο κάζο. Τζάμπα προσπαθούσαν να τον πείσουν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Δημήτρης Βίτσας να μην προκηρύξει άμεσα εκλογές. Ο Τσίπρας στηρίχθηκε στον Βερναρδάκη και υπέστη και το τρίτο κάζο στις 7 Ιουλίου 2019.
Όπως ακριβώς την έπαθε ο κύριος Τίποτα όταν θέλησε να διανθίσει τη συγγνώμη του, για να μην του πουν ότι έκανε κωλοτούμπα. Υποστήριξε ότι αν είχε χαρακτηρίσει τη Νίκη Κεραμέως «Μήδεια της δημόσιας παιδείας», δεν θα υπήρχε παρόμοια αντίδραση.
«Ήταν μια παρομοίωση που ήθελα να δείξω ότι η πολιτική της κυρίας υπουργού “πνίγει” τη Δημόσια Παιδεία όπως μια σύγχρονη Μήδεια μπορεί να πνίξει τα παιδιά της. Βεβαίως, επειδή το πρόσωπο αυτό είναι απολύτως τοξικό και αυτή η συσχέτιση είναι πραγματικά εξωφρενική, η συσχέτιση με τη Μήδεια θα ήταν πιο αποδεκτή. Και θέλω να πω ότι στην παρομοίωση αυτή κάνω ένα δεύτερο ατόπημα, επίσης πολύ σοβαρό, αμφισβητώ το τεκμήριο αθωότητας που έχει το πρόσωπο αυτό. Θέλω και για αυτό να ζητήσω συγγνώμη, γιατί κάνω μια παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας. Βεβαίως, με κατηγορούν τα κανάλια που έχουν βγάλει αποφάσεις προ 4μήνου. Αυτό εν πάση περιπτώσει είναι μια διαφορετική συζήτηση, εγώ οφείλω να ζητήσω συγγνώμη και για αυτό. Έκανα λάθος προσπαθώντας να κάνω μια παρομοίωση που να γίνει άμεσα κατανοητή. Δεν ήθελα να υπαινιχθώ ότι η υπουργός ταυτίζεται με μια κατηγορούμενη για τέτοια εγκλήματα, εννοείται αυτό. Γι’ αυτό και δεν είπα ότι ταυτίζεται με το όνομα, έβαλα πρώτα ερωτηματικό και είπα Πισπιρίγκου της Δημόσιας Παιδείας με ερωτηματικό. Μην δικαιολογούμαι, είναι σαφές ότι υπέπεσα σε ένα πολύ μεγάλο σφάλμα», συνέχισε ο Βερναρδάκης. Ακόμα και ο Νίκος Καρανίκας έχει πιο συγκροτημένο λόγο. Δεν είναι μία έτσι και δυο γιουβέτσι.
Οι κακές γλώσσες, πάντως, λένε ότι όλα τα έκανε ο Χριστόφορος για να τον προσέξει ο Τσίπρας και για να τον βάλει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας…