Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024

Ο πρώην Δήμαρχος Πάρου “έφυγε” από κορωνοϊό αν και τα πρώτα τεστ που έκανε βγήκαν αρνητικά!

Ανείπωτη θλίψη σκόρπισε η είδηση ότι ο τέως δήμαρχος Πάρου Χρήστος Βλαχογιάννης έφυγε από τη ζωή λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 24 Οκτωβρίου, νικημένος από τον κορωνοϊό.

Ο πρώην Δήμαρχος Πάρου πάλεψε γενναία με τον κορωνοϊό από τον οποίο προσβλήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου, όταν μετέβη στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Διάβα Τρικάλων επισκεπτόμενος την άρρωστη ηλικιωμένη μητέρα του, η οποία λίγες μέρες μετά απεβίωσε.

Ο ίδιος, όπως ανέφερε ρεπορτάζ του MEGA ,είχε πάει σε φαρμακείο της Πάρου και είχε προμηθευτεί τεστ το οποίο βγήκε αρνητικό. Έκανε όμως και μοριακά rapid τεστ τα οποία επίσης βρέθηκαν αρνητικά!

Όπως είπε η κόρη του ο πρώην δήμαρχος Πάρου είχε πυρετό μέχρι 38 βαθμούς Κελσίου κάθε απόγευμα και βράδυ επί δέκα μέρες. Τον επισκέφθηκε δύο φορές ιδιώτης γιατρός ο οποίος του έκανε τεστ το οποίο βγήκε αρνητικό.

Ωστόσο, με την εκδήλωση συμπτωμάτων της νόσου, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας στο οποίο έκανε το κανονικό τεστ, βρέθηκε θετικός . Μία μέρα μετά έμαθε ότι το τελευταίο τεστ που υπεβλήθη ,βγήκε κι αυτό αρνητικό με αποτέλεσμα ο υπεύθυνος γιατρός του νοσοκομείου να διατάξει να γίνει επαναληπτικό μοριακό τεστ που βγήκε τελικά θετικό. Ο Πρώην Δήμαρχος Πάρου παρέμεινε διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για τρεις σχεδόν εβδομάδες, χωρίς να τα καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή.

Όπως είπε η κόρη του στο MEGA την ημέρα που εισήχθη ο πατέρας της στο νοσοκομείο “έφυγε” η γιαγιά της από κορωνοϊό. Η κόρη του πρώην Δημάρχου Πάρου κατήγγειλε ότι ο γιατρός που εξέτασε την ηλικιωμένη θεώρησε ότι είχε γαστρεντερίτιδα. Μάλιστα όσοι ήλθαν σε επαφή με την άτυχη γυναίκα προσπαθώντας να τη βοηθήσουν ,καθώς αδυνατούσε να αυτοεξυπηρετηθεί ,κόλλησαν κι αυτοί κορωνοϊό.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα των rapid τεστ και το κατά πόσο μπορούν να δείξουν τη νόσο…

Πόσο αξιόπιστα είναι όλα αυτά τα τεστ;

Η Καθηγήτρια του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Εύη Λιανίδου είπε ότι μόνο τα εργαστηριακά μοριακά τεστ έχουν ελεγχθεί και συστήνονται από τον ΠΟΥ για διάγνωση. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει τη χρήση των γρήγορων τεστ μόνο για ερευνητικούς σκοπούς, και δεν τα συστήνει για διάγνωση και λήψη κλινικών αποφάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ερευνα-σοκ υποστηρίζει ότι ο covid-19 μπορεί να μειώσει κατά οκτώ μονάδες το IQ των ασθενών!

 

Τηλεργασία στην Αττική: Παράταση έως τις 30 Νοεμβρίου -Παραμένει το 40% και το κλιμακωτό ωράριο

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ