Μετά τη στολή του γιατρού και του πιλότου, ο ψευτογιατρός Νίκος Κοντοστάθης φαίνεται πως φόρεσε και το κουστούμι του χρηματιστή. Ο 47χρονος ποζάρει κρατώντας στο δεξί του χέρι μία μετοχή της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse. Η αξία της ανέρχεται σε 10 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα, δηλαδή 9,3 εκατομμύρια ευρώ. Όπως αναγράφεται στη γερμανική γλώσσα, ως ημερομηνία αποπληρωμής ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2016, κάτι που μαρτυρά ότι την είχε στα χέρια του πριν από εκείνη την ημέρα. Την περίοδο δηλαδή που κατηγορείται ότι σκορπούσε τον θάνατο χορηγώντας σκευάσματα σε ασθενείς και ζητώντας τους να διακόψουν τη θεραπεία τους.
Ποια είναι η σχέση του κατηγορούμενου με τις μετοχές και τα χρηματιστήρια; Πρόκειται για πλαστό έγγραφο που επεδείκνυε σε άλλα άτομα σε στιγμές αλαζονείας; Ή μήπως πρόκειται για αληθινό έγγραφο αξίας 10 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα για τον απίθανο “Κοντό” με τα χίλια πρόσωπα, στα οποία καλείται να απαντήσει η έρευνα. Πάντως, σύμφωνα με τις εις βάρος του καταγγελίες, ο 47χρονος είχε αποσπάσει εκατομμύρια ευρώ από τις απάτες, με θύματα όχι μόνο απλούς ασθενείς, αλλά και επιχειρηματίες, οπότε δεν αποκλείεται τίποτα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, η πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Άννα Ζαΐρη, έδωσε εντολή για δέσμευση κάθε είδους λογαριασμού, τίτλων, επενδυτικών στοιχείων ή χρηματοπιστωτικών προϊόντων που τηρούνται οι τράπεζες και χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς ατομικά από τον 47χρονο κατηγορούμενο ή από κοινού με τρίτους. Και ζήτησε να ενημερώνεται στην περίπτωση που βρεθούν τραπεζικοί λογαριασμοί, μετοχές ή άλλα επενδυτικά προϊόντα.
Οι Αρχές αναζητούν τα χρήματα της απάτης. Στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής περιήλθαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στη βίλα του κατηγορούμενου στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου υπάρχουν ειδικές κρύπτες, όπου φέρεται ότι έχουν τοποθετηθεί χρηματικά ποσά εκατομμυρίων ευρώ, προερχόμενα από εγκληματικές δραστηριότητες. Η κατ’οίκον έρευνα πραγματοποιήθηκε με συνδρομή σκύλου προς ανίχνευση χαρτονομισμάτων, αλλά και τεχνικών μέσων εντοπισμού μετάλλων αξίας. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, τα ευρήματα φαίνεται να είναι πενιχρά.