Η πολιτική παρέμβαση που έκανε ο σύντροφος του Στέφανου Κασσελάκη έφερε νέα δεδομένα, αφού μέχρι τώρα δεν είχε συμβεί κάτι ανάλογο από κανέναν σύντροφο Πρωθυπουργού ή αρχηγό κόμματος
Κάθε μέρα γινόμαστε και σοφότεροι με όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Είτε εντός του κόμματος είτε εκτός είτε και επί τ’ αυτά, που έλεγαν και οι παλιοί. Μέχρι και ο Τάιλερ Μακμπέθ έκανε παρέμβαση στον εσωκομματικό διάλογο. Με την προέκταση του λόγου του φτάνει έως το… Μαξίμου. Όχι απλώς μέσω ευχών να γίνει ο Στέφανος Κασσελάκης ένοικος στη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Για πολιτική παρέμβαση μιλάμε.
Προσπερνάμε, βέβαια, τη φράση «όταν πήραμε την απόφαση να διεκδικήσει την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζαμε ότι οι ζωές μας θα άλλαζαν», διότι ξέρουμε ότι τα ζευγάρια αποφασίζουν μαζί. Πολλές φορές και πριν από την επισημοποίηση της σχέσης τους».
«Οι άνθρωποι μας βλέπουν να είμαστε αυθεντικοί, γενικά η κοινωνία είναι πολύ ανοιχτή. Τώρα καταλαβαίνω την πολιτική σκηνή εδώ, για τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να υπάρχει πολιτική ενδοσκόπηση, να δει το κόμμα ποια είναι τα προβλήματα, κι αυτό προσπαθεί να κάνει ο Στέφανος. Και το κάνει για τους σωστούς λόγους», πρόσθεσε ο Τάιλερ.
Μαθαίνει γρήγορα αυτό το παιδί! Προφανώς, έχει έφεση και στην πολιτική. Γι’ αυτό, άλλωστε, τόνισε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ψάξουν να βρουν τι έφταιξε κι έχασαν τόσες εκλογές.
Σε συνδυασμό με τη βεβαιότητά του ότι «μέχρι τώρα οι χειρισμοί του είναι απόλυτα επιτυχημένοι», όπως είπε για τον Κασσελάκη, τα πράγματα μπερδεύονται στην Κουμουνδούρου. Όπως γίνονται άνω-κάτω και στην πολιτική ζωή της χώρας.
Κάποια στιγμή βγήκαν υποστηρικτές του Κασσελάκη και έθεσαν το ερώτημα γιατί δεν ασχολούνται οι τηλεοπτικές εκπομπές με τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μα πότε έκανε η Μαρέβα πολιτική παρέμβαση;
Σε δύο μήνες, ο σημερινός πρωθυπουργός θα συμπληρώσει 8ετία στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Πόσες φορές ακούσατε τη σύζυγό του να εκφράζει πολιτική άποψη; Δεν μιλάμε για το απόλυτα φυσιολογικό, να στηρίξει η Μαρέβα Γκραμπόφσκι τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Να ζητήσει από τον κόσμο να τον ψηφίζει. Εδώ, όμως, ο Τάιλερ πήγε παραπέρα. Άσκησε κριτική σε όσους συμμετείχαν στις εκλογές που έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ! Φαντάζεστε να το είχε κάνει αυτό η Μπέττυ Μπαζιάνα; Από τα χρόνια του λυκείου βρισκόταν στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα και οι δημόσιες παρεμβάσεις της δεν ξεπέρασαν τα δάχτυλα του ενός χεριού. Και πάλι, πολλές τοποθετήσεις της αποδίδουμε.
Για να μην πάμε πιο πίσω. Θυμάται κάποιος τη Γεωργία Σαμαρά να εμφανίζεται δημόσια για να μιλήσει πολιτικά; Εδώ δεν ξέραμε καλά καλά την εικόνα της, θα γνωρίζαμε τη φωνή της;
Τα ίδια ίσχυαν και για τη σύζυγο του Ευάγγελου Βενιζέλου. Όνομα βαρύ κουβαλούσε η Βασιλική Μπακατσέλου, αλλά δεν την ακούσαμε να παρεμβαίνει στον πολιτικό διάλογο.
Ακόμα και η Νατάσα Καραμανλή, παρά τη συμπάθεια που της έδειχναν τα ΜΜΕ, δεν ξέφευγε από τον ρόλο της συζύγου, της μητέρας και της γιατρού. Δεν τη θυμόμαστε να κάνει πολιτικές παρεμβάσεις. Σκεφτείτε να έβγαινε η Νατάσα μετά τις εκλογές του 2009 και να έλεγε ότι έπρεπε να κάνουν ενδοσκόπηση στη Νέα Δημοκρατία για την ήττα από τον Γιώργο Παπανδρέου; Και να της απαντούσε η… Άντα!
Εδώ στόμα είχε και μιλιά δεν έβγαζε η Δάφνη Σημίτη. Κι ας έμεινε ο σύζυγός της 8 χρόνια στην εξουσία. Ακόμα και ως παρουσία, ελάχιστοι τη θυμούνται, διότι περιόριζε τις εμφανίσεις της στις απολύτως απαραίτητες.
Αλλά για να μη βιαστούν κάποιοι και πουν ότι συγκρίνουμε τον Τάιλερ με τις γυναίκες των πρωθυπουργών ή των αρχηγών κομμάτων, θα δούμε και αντίστροφα τα πράγματα. Θυμάται κάποιος τον Ισίδωρο Κούβελο να παρεμβαίνει υπέρ της Ντόρας Μπακογιάννη; Να κάνει πολιτικά σχόλια μετά τις εκλογές του 2009 ή και έπειτα από τη δημιουργία τους κόμματος που έφτιαξε η σύζυγός του; Ακόμα και ο… αψύς Δημήτρης Τζανακόπουλος έμεινε μακριά από τα φώτα όσο διεκδικούσε την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου, και ας είχε σημαντικό ρόλο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο Τάιλερ, όμως, τα ξεπέρασε όλα αυτά. Ίσως επειδή οραματίζεται να μπει στο Μαξίμου μαζί με τον Στέφανο Κασσελάκη. Οφείλουν, ωστόσο, να του διδάξουν φίλοι, γνωστοί και σύντροφοι ότι άλλο είναι ο πολιτικός αρχηγός και άλλο ο σύζυγος. Ο τελευταίος είναι για το σπίτι. Όχι για τις πολιτικές παρεμβάσεις, ειδικά σε ένα κόμμα που πονάει από το γεγονός ότι ο καθένας λέει το μακρύ και το κοντό του.