Για “παιχνίδι διγλωσσίας” κατηγορεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Αγορά”, ενώ στο μεταξύ, όπως υποστηρίζει, «επιδεινώνονται όλα τα μεγέθη της οικονομίας».
Σε ερώτηση για το αν φοβάται χρεοκοπία ή Grexit, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «ούτε διεθνές πιστωτικό γεγονός με τη νομική έννοια του όρου θα μας αφήσουν να υποστούμε, ούτε Grexit θα γίνει. Η χώρα δυστυχώς σέρνεται και υποβαθμίζεται εντός ευρώ, την ώρα που ήταν έτοιμη να βγει στην επιφάνεια και να περάσει στη συνέχεια στην ομαλότητα» και προσθέτει: «Χάσαμε το πρωτογενές πλεόνασμα και τον θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Έχουμε υστέρηση εσόδων και διαρροή καταθέσεων. Επενδυτική ακινησία και αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Άρα οδεύουμε ολοταχώς προς Μνημόνιο 3, χωρίς να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα οξύτατα τρέχοντα προβλήματα ρευστότητας. Και όλα αυτά εν έτει 2015. Φανταστείτε να ακολουθούσαμε αυτή την πολιτική το 2010, 2011, 2012, 2013, τι θα είχε συμβεί» .
Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, κάνει λόγο για «συντριπτική ήττα των δήθεν σκληρών διαπραγματευτών», τονίζει ότι «κρύβει τη σύμβαση παράτασης» και εκτιμά ότι η κυβέρνηση «δεν θέλει να φανεί ότι υπέγραψε το ίδιο κείμενο με την προηγούμενη κυβέρνηση και κυρίως δεν θέλει να φανεί ότι τους πήραν μέσα από τα χέρια τα 11 δισ. του αποθεματικού του ΤΧΣ τα οποία ετέθησαν στον απόλυτο έλεγχο του EFSF και της ΕΚΤ. Τώρα η κυβέρνηση κατάλαβε ότι έδωσε πίσω 1,2 δισ. που δεν έπρεπε, παρότι έχει οξύτατο πρόβλημα ρευστότητας. Επίσης δεν κατάλαβε ίσως ότι τα 11 δις θα δοθούν για ανακεφαλαιοποίηση ή εκκαθάριση τραπεζών με τους νέους αυστηρούς όρους που ισχύουν στην ΕΕ και όχι όπως έγινε με τις δύο προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις».
Σε ερώτηση για το πως θα αντιμετωπίσει το ΠΑΣΟΚ την Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο, ο κ. Βενιζέλος, απαντά: «Την περιμένουμε με χαρά. Ως διαρκή επιτροπή για να εξετάσει και το τι κάνει τώρα η κυβέρνηση και το πώς θα πάμε δυστυχώς στο μνημόνιο 3. Αλλά θα αρχίσουμε από τα αίτια της κρίσης και από την περίοδο 2004 – 2009, όχι από το 2010. Οι συμφωνίες ασυλίας που συνήψε ο ΣΥΡΙΖΑ με μια πλευρά της ελληνικής Δεξιάς, δεν θα επιβιώσουν στην Βουλή».