Στην 15μελή επιτροπή η οποία θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την προσεχή Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου κατέληξαν οι αγρότες από μπλόκα της Βορείου Ελλάδας και της Θεσσαλίας μετά από πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποίησαν στη Σίνδο, στη Θεσσαλονίκη, συμφωνα με το voria.gr.
Οι αγρότες, που εδώ και έναν μήνα περίπου βρίσκονται στα μπλόκα και έχουν προχωρήσει σε διάφορες κινητοποιήσεις τόσο με συμβολικούς αποκλεισμούς εθνικών οδών όσο και με την μαζική είσοδο τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της Agrotica, είναι αποφασισμένοι να πυκνώσουν τις συμβολικές διαμαρτυρίες και να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους παρά το γεγονός ότι έχει «κλειδώσει» η συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Εκπρόσωποι των αγροτών επισημαίνουν ότι ο πρωθυπουργός έχει ήδη στα χέρια του την επιστολή με τα αιτήματα που του έχουν αποστείλει και επομένως ζητούν στη συνάντηση να υπάρχουν συγκεκριμένες λύσεις και απαντήσεις, τονίζοντας πως αν δεν ικανοποιηθούν βασικά τους αιτήματα όπως το αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο και το πλαφόν στην αγροτικό ρεύμα θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.
Ο Διαμαντής Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Θεσσαλικού Αγροτικού Συλλόγου, αμέσως μετά τη σύσκεψη, δήλωσε πως συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα που αφορούν την συνάντηση με τον πρωθυπουργό και ότι ορίστηκε η 15μελής επιτροπή που θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Στην επιτροπή θα συμμετέχουν έξι αντιπρόσωποι από τη Θράκη και τη Μακεδονία, έξι από τη Θεσσαλία, δύο από τη Στερεά Ελλάδα και ένας από την Πελοπόννησο. Οι αγρότες αποφάσισαν πως μέχρι να γίνει η συνάντηση με τον πρωθυπουργό την προσεχή Τρίτη στις 12 το μεσημέρι θα συνεχίσουν με συμβολικούς αποκλεισμούς χωρίς να υπάρξει κάποια κλιμάκωση. «Θα δούμε τι απαντήσεις θα πάρουμε από τον πρωθυπουργό, θα τις μεταφέρουμε στα μπλόκα και μετά θα αποφασίσουμε πώς θα αντιδράσουμε αν δεν έχουμε θετικές απαντήσεις στο πλαίσιο των αιτημάτων μας».
Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Σωματείων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας δίνοντας τον τόνο δήλωσε: «Θέλουμε να υπάρξουν λύσεις ώστε να μπορέσουμε να παραμείνουμε στα χωράφια μας και να καλλιεργήσουμε. Αυτό σημαίνει και μείωση του κόστους παραγωγής και να έχουμε ένα μεροκάματο για να επιβιώσουμε και τα υπόλοιπα αιτήματα που έχουμε καταθέσει».