Το eReportaz.gr πρώτο μετέδωσε την οργισμένη αντίδραση του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Ζιόμπολα αναφορικά με το νέο τραγούδι που ερμηνεύει ο Χρήστος Δάντης με τίτλο “Δεν υπάρχει Θεός”.
Διαβάστε εδώ τις δηλώσεις του πατέρα Νεκτάριου που προκάλεσαν σεισμό.
Η δυσαρεστημένη αντίδραση πατέρων της Εκκλησίας όμως δε σταματά εδώ. Σήμερα, με κείμενο που απέστειλε ο θεολόγος και ψυχίατρος, π. Στυλιανός Καρπάθιος στο eReportaz.gr μετά από επικοινωνία του με τον Κυριάκο Θεοδοσίου, εκφράζει και ο ίδιος τη δυσαρέσκειά του για το εν λόγω τραγούδι.
Το κείμενο του π. Στυλιανού Καρπαθίου για το “Δεν υπάρχει Θεός” που ερμηνεύει ο Χρήστος Δάντης:
“Ακούγοντας το τραγούδι του Δάντη διαπιστώνει κανείς πώς το ζητούμενο είναι το νόημα του πόνου. Εχει όμως νοημα ο πόνος, το τραγικό, ο θάνατος μέσα στη ζωή;
Τρομαγμένος ο Δάντης απ’την εγκόσμια αυτή πραγματικότητα μοιάζει σαν περιπλανάται σ’ἐνα λαβύρινθο και να αναζητά επίμονα μήπως και βρεί αχτίδα λύτρωσης. Και τρελλαμένος στο τέλος εξορμά σαν Μινώταυρος να φυλακίσει και να κατασπαράξει κάθε ίχνος ζωής πού κομίζει την ελπίδα το φώς τη χαρά, ασφυκτιώντας πρωτα μέσα του και μετά συμπαρασύροντας όλους εκείνους πού τους μυεί με τις ιαχές της δικής του οργής. «Πού είσαι Θεέ, γιατί τόσος πόνος».
Περιμένει να είναι όλα τέλεια και να παρακολουθεί ένα ανελεύθερο κόσμο, μαριονέττα, ενός ψεύτικου θεού πού έστησε στην καρδιά του κατά τις δικές του επιθυμίες. Τά βλέπει όλα εδώ μαύρα και απαιτεί από τον Θεό να είναι υπηρέτης του δικού του σχεδίου, γιά ένα κόσμο, πού δεν έκτισε.
Κι’όμως, όπως ο θυμόσοφος λαός μας λέει ο ήλιος βασιλεύει, όταν δύει κι’ όχι το καταμεσήμερο. Δεν είναι πράγματι ένα φυσικό παράδοξο; Και ο Εσταυρωμένος ως Βασιληάς της Δόξης βασίλευε όταν έδυε ‘’σαρκί’’ απ’ αυτή τη γή, πάνω στο Σταυρό. Βασίλευε όταν βάσταζε την πολυβασανισμένη Σάρκα Του πάνω στην οποία ακουμπούσε ο πόνος όλων των ανθρωπων από του Αδάμ μέχρι και του τελευταίου πού θα περάσει απ΄αυτή τη ζωή.
Και όπως ο πόνος του Σωτήρα μας Ιησού Χριστού έγινε το αμετακίνητο βάθρο της σωτηρίας μας, έτσι και ο κάθε άνθρωπος με το δικό του προσωπικό πόνο συμμετέχει σαν Κυρηναίος στό μαρτύριο του Εσταυρωμένου Χριστού.
Όχι λοιπόν εμμονή στο ‘’εδώ και τώρα’’, αλλά προσγείωση στο στόχο της ζωής, πού είναι η ένωσή μας με τον Χριστό, την μακαρία Αυτοζωή.
π.Στυλιανός Καρπαθίου”