Για τις δύσκολες στιγμές που περνούν αρκετοί μαθητές στην Πάτρα, με δεκάδες περιστατικά υποσιτισμένων παιδιών, μίλησε στο newsit.gr η κ. Νικολακοπούλου, γραμματέας της οργάνωσης «Φωτεινό Αστέρι», που δραστηριοποιείται στην υποστήριξη άπορων παιδιών και των οικογενειών τους.
Αφορμή στάθηκε η είδηση της λιποθυμίας μιας 17χρονης μαθήτριας από την πείνα σε λύκειο της αχαϊκής πρωτεύουσας σήμερα το πρωί, με τους υπεύθυνους της οργάνωσης να σημειώνουν ότι τέτοια περιστατικά αποτελούν συχνό φαινόμενο από όταν ξέσπασε η κρίση.
Το Φωτεινό Αστέρι ανέλαβε από την πρώτη στιγμή τη συλλογή τροφίμων και οικονομικής βοήθειας προς την οικογένεια της 17χρονης και η γραμματέας της οργάνωσης, κ. Νικολακοπούλου, περιγράφοντας την ιστορία της άτυχης έφηβης, κάνει λόγο για μια δύσκολη περίπτωση.
«Η κοπέλα λόγω ηλικίας ντρεπόταν να πει ότι λιποθύμησε γιατί είχε να φάει τρεις ημέρες», είπε στο newsit.gr η κ. Νικολακοπούλου και επεσημαίνει πως στα δεκάδες περιστατικά υποσιτισμένων μαθητών, τα παιδιά μικρότερων ηλικιών μιλάνε πιο εύκολα για το πρόβλημα τους.
«Δεν μιλάμε για μοναδικό περιστατικό. Απλά ήταν πιο τραγικό γιατί είχε μαζί και μια λιποθυμία. Έχουμε πολλούς μαθητές που πάνε νηστικοί στο σχολείο», κατήγγειλε στο newsit.gr ο πρόεδρος της οργάνωσης Φωτεινό Αστέρι, Χρήστος Σπηλιόπουλος, και περιέγραψε ένα παρόμοιο συμβάν σε νηπιαγωγείο της Πάτρας.
«Ήρθε η νηπιαγωγός και μας ζήτησε βοήθεια για πέντε οικογένειες γατί είδε ότι τα παιδάκια δεν σιτίζονται καλά. Τα κατάλαβε αμέσως τα μικρά ενώ τα μεγάλα το κρύβουν, ντρέπονται, ίσως να έχουν και τέτοια οδηγία από την οικογένεια για να μην γίνουν ρεζίλι», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ανάμεσα στις 420 οικογένειες που ζητούν βοήθεια από την οργάνωση, με ορισμένες να ταξιδεύουν από την Στερεά Ελλάδα μέχρι την Πάτρα προκειμένου να λάβουν τρόφιμα και ρούχα, ο κ. Σπηλιόπουλος ξεχώρισε ως πιο δύσκολες περιπτώσεις μια οικογένεια στην οποία οι γονείς πάσχουν από καρκίνο και αδυνατούν να συντηρήσουν οικονομικά τα ανήλικα παιδιά τους, καθώς και αυτήν πατέρα και ανήλικου παιδιού οι οποίοι έμεναν στο αμάξι τους.
«Ήρθε η νηπιαγωγός και μας ενημέρωσε ότι το παιδί ζει με τον πατέρα του στο αυτοκίνητο. Ευτυχώς είχε χαρούμενη κατάληξη γιατί μέσα σε 15 ημέρες βρέθηκε εταιρεία που έδωσε δουλειά στον πατέρα», ανέφερε ο κ. Σπηλιόπουλος.