Πάτρα: Την ώρα που τα νοσοκομεία της χώρας ασφυκτιούν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, σοκάρουν οι αποκαλύψεις για περιστατικά ανεμβολίαστων γιατρών οι οποίοι όπως φαίνεται βρίσκουν τρόπους προκειμένου να παρακάμψουν την αναστολή εργασίας και να λαμβάνουν τον μισθό τους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ:
- Ένταση στο Πολυτεχνείο – Δεν άφησαν βουλευτές να καταθέσουν στεφάνι
- Κατάθεση “αστραπή” στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας (Φωτορεπορτάζ)
- Εφημερία τρόμου στο Λαϊκό Νοσοκομείο: Πέθανε διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Γνώμη Πατρών», το Σωματείο Ειδικευόμενων Ιατρών Αχαΐας παρενέβη με καταγγελία στον Άρειο Πάγο -αναφορά που κοινοποιήθηκε προς την Εισαγγελία- ζητώντας να διερευνηθεί η υπόθεση διευθυντή σε Κλινική μεγάλου νοσοκομείου της Πάτρας. Πρόκειται συγκεκριμένα για γιατρό του Γενικού Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» ο οποίος εδώ και 2,5 μήνες απουσιάζει από το πόστο του.
Το Σωματείο ζητά, μετά από την πρόσφατη, 3η κατά σειρά, αναρρωτική άδεια, που έλαβε ο διευθυντής της Κλινικής, έρευνα της Εισαγγελίας επιθυμώντας, όπως αναφέρεται στην παρέμβασή του «να διερευνήσετε εάν οι συνεχείς αναρρωτικές άδειες , του… έχουν πραγματική βάση ή είναι πρόσκομμα για μην τεθεί σε καθεστώς αναστολής εργασίας».
Σύμφωνα με την καταγγελία που κατατέθηκε χθες το πρωί προς την Εισαγγελία του Α.Π. και την οποία έχει στα χέρια της η «Γ», ο συγκεκριμένος γιατρός έλαβε αναρρωτική άδεια λίγο πριν από την 1/9/2021, πριν τεθεί υποχρεωτικά σε αναστολή εργασίας. Έκτοτε, όπως καταγγέλλεται «ο… λαμβάνει συνεχώς αναρρωτικές άδειες και το καθεστώς αναστολής εργασίας δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην περίπτωση του».
Όπως είναι γνωστό, όλοι οι ιατροί του ΕΣΥ που δεν δέχονται να εμβολιαστούν, τίθενται υποχρεωτικά σε καθεστώς αναστολής εργασίας. Για το θέμα, την παρέμβαση του Συλλόγου Ειδικευόμενων στον Άρειο Πάγο, έχουν ενημερωθεί τόσο η διοίκηση του Νοσοκομείου όσο και η 6η Υ.Πε. Στην περιφέρεια της Αχαΐας πάνω από 350 υγειονομικοί που αρνούνται να εμβολιαστούν βρίσκονται σε αναστολή.
Σύμφωνα με την Ε.Ι.Ν.Α., σήμερα τα κενά και οι ελλείψεις ιατρών, με τις κενές οργανικές θέσεις ειδικών και ειδικευόμενων, στα νοσοκομεία της Αχαΐας, να φτάνουν τα 341.