Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024

Πάτρα: Αποκλειστικές μαρτυρίες από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα (βίντεο)

Αποκλειστικές μαρτυρίες από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα στην Πάτρα παρουσίασε η εφημερίδα ΜΠΑΜ.  Σε δύο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Νίκου Νικολετάκη τα οποία δημοσιεύτηκαν στις 27/2/22  και στις 13/3/22  θεράποντες ιατροί από το Καραμανδάνειο , μίλησαν για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η νοσηλεία και προκλήθηκε η ανακοπή της 9χρονης που την άφησε τετραπληγική. Μεταξύ άλλων αποκάλυψαν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου μετέφερε την Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο λέγοντας ότι παρουσιάζει σπασμούς,πράγμα που ποτέ δεν αποδείχθηκε στις αναλυτικές εξετάσεις που έκανε το άτυχο κορίτσι. Το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Απριλίου η 9χρονη επρόκειτο να πάρει εξιτήριο ,όμως ξαφνικά έκανε εμετό οπότε την κράτησαν στο νοσοκομείο. Τότε την κράτησαν μέσα. Η μητέρα στη συνέντευξη της στο  ΣΤΑΡ είχε πει ότι έπαθε γαστρεντερίτιδα.

 

Το ρεπορτάζ της ΜΠΑΜ στις 27 Φεβρουαρίου

 

«Ενημερώσαμε»

«Το πρώτο πράγμα που μου πέρασε από το μυαλό είναι ότι κάτι γίνεται. Σκέφτηκα μήπως του δίνουν κάτι, γι’ αυτό και ενημερώσαμε τη μονάδα που μεταφέρθηκε στην Αθήνα και τους είπαμε να κάνουν τοξικολογική εξέταση. Δεν ήταν φυσιολογικό…» σημειώνει στην «Μ» γιατρός από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο»(ΜΠΑΜ 27/2/22).

Εντύπωση προκάλεσε μάλιστα η στάση της μητέρας του 9χρονου κοριτσιού, Ρούλας Πισπιρίγκου, όταν η Τζωρτζίνα υπέστη την πρώτη ανακοπή και ενώ οι εξετάσεις της ήταν αρνητικές. «Όταν έπαθε την πρώτη ανακοπή το κοριτσάκι, το Σάββατο 11 Απριλίου 2021, η αντίδραση της μητέρας της ήταν αργοπορημένη και υποτονική. Αρχικά, χτύπησε μόνο το κουδούνι για να έλθει η νοσοκόμα, όπως χτυπούν για να ζητήσουν απλά πράγματα, όπως αλλαγή ορού ή νέα σεντόνια.

Με το που έφτασε η νοσοκόμα στο δωμάτιό της, η μητέρα βγήκε και χτύπησε την πόρτα των γιατρών, λέγοντας «ελάτε να δείτε τι κάνει η Τζωρτζίνα». Το είπε μάλιστα με μια ηρεμία που δεν θεωρείται φυσιολογική, δεδομένου ότι είχε δει νεκρό και το δεύτερο παιδί της από ανακοπή πριν από μερικές μέρες», αναφέρει γιατρός του νοσοκομείου και περιγράφει. «Η νοσοκόμα που πήγε στο δωμάτιο αντίκρισε την 9χρονη μελανιασμένη και άρχιζε να φωνάζει έντρομη. Όταν μπήκαν στο δωμάτιο οι γιατροί, το παιδί ήταν πρακτικά νεκρό. Δεν είχε σφίξη. Είχε μυδρίαση, ο εγκέφαλος ήταν νεκρός».

 

 

Όπως μας εξηγεί, ο λόγος που έγινε ανάνηψη επί 55 ολόκληρα λεπτά, πράγμα που δεν γίνεται συνήθως, ήταν λόγω της ιστορίας αυτών των παιδιών. «Είχαν χαθεί άλλα δύο και ήταν το τελευταίο της οικογένειας. Ο εμπειρότατος αναισθησιολόγος που έκανε την ανάνηψη το είχε βάλει πείσμα! Έλεγε ‘‘δεν θα σε αφήσω να φύγεις’’».
Η καρδιά του παιδιού ανταποκρίθηκε. Δεν φαίνεται να υπάρχει καρδιολογικό πρόβλημα αν μετά από ανοξία η καρδιά «παίρνει μπροστά» (σ.σ.: Η ανοξία είναι μια κατάσταση που εμφανίζεται όταν το σώμα ή ο εγκέφαλος ενός ατόμου σταματά να παίρνει οξυγόνο και μπορεί να είναι εξαιρετικά επιβλαβής, ακόμα και απειλητική για τη ζωή).

 

 

Η 9χρονη Τζωρτζίνα που χάθηκε τόσο πρόωρα

Γιατρός: “Όταν κάποιος έχει καρδιολογικό πρόβλημα και η καρδιά σταματάει, είναι και αυτή που «δεν θα πάρει εύκολα». Η καρδιά της Τζωρτζίνας όμως λειτούργησε «ανεξάρτητα από το τι είχε δημιουργηθεί στον εγκέφαλο από την ανοξία. Δεν είχε κανένα πρόβλημα το κορίτσι. Είχαν γίνει όλες οι εξετάσεις, την παρακολουθούσαμε». Όπως πρόσθεσε, η μητέρα τους είχε πει ότι η Τζωρτζίνα είχε κάνει ένα επεισόδιο σπασμών, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε από τις εξετάσεις «ούτε εμφάνισε κάτι κατά τη νοσηλεία της σε εμάς. Καρδιολογικά η κατάσταση της ήταν εξαιρετική. Η ακτινογραφία θώρακος ήταν καθαρή, ο υπέρηχος κοιλίας επίσης καλός. Εργαστηριακά δεν είχαμε ποτέ κάποιο πρόβλημα. Είναι λίγο περίεργη ιστορία, δεν είθισται να σου κάνει ανακοπή ένα παιδί έτσι στα καλά καθούμενα…» τόνισε.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Τι λέει η ιατροδικαστής που εξέτασε τη Μαλένα – Π. Κουσουλός : “Θλίβομαι – Ανεπαρκείς οι εξηγήσεις της” (βίντεο)

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Ξεκίνησαν οι καταθέσεις – Τι δείχνουν οι πρώτες τοξικολογικές (βίντεο)

 


Σύνδρομα
Στην ερώτησή μας αν υπάρχει περίπτωση ένα παιδί που δεν παρουσίαζε κάποιο πρόβλημα να πεθάνει ξαφνικά από καρδιά, απάντησε πως: «Υπάρχουν κάποια περίεργα σύνδρομα, τα οποία από ό,τι γνωρίζω έχουν ελεγχθεί στο ‘‘Ωνάσειο’’ γονιδιακά και ο έλεγχος ήταν αρνητικός. Αυτά είναι τα γνωστά σύνδρομα, τώρα αν υπάρχει κάτι άγνωστο σε όλο τον κόσμο θα το ανακαλύψουμε εμείς; Δεν είναι και το πιο σύνηθες πράγμα. Είναι σαν να έχετε πιάσει το ‘‘Τζόκερ’’ τρεις φορές! Αλλά ακόμη και γονιδιακά να ήταν τα περιστατικά, θα συνέβαιναν στην ίδια πάνω – κάτω ηλικία των παιδιών.

 

Στην περίπτωση της οικογένειας Δασκαλάκη, το κοριτσάκι ήταν 6 μηνών, το άλλο ή τριάμισι ετών και η μεγάλη εννέα χρόνων. Δεν ήταν καν στο ίδιο ηλικιακό φάσμα για να πούμε ότι είναι κάτι γονιδιακό. Ιατρικά δεν στέκει. Τα σύνδρομα ακολουθούν συνήθως τον ίδιο δρόμο. Δεν πεθαίνει κανένα οποτεδήποτε».
Όπως μάλιστα μας είπε ο γιατρός, η μητέρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, ζήτησε να είναι μόνη με την Τζωρτζίνα σε δωμάτιο λέγοντας ότι είναι έγκυος. Όμως θα την έβαζαν σε μονόκλινο έτσι κι αλλιώς: «Ήταν μία ταλαιπωρημένη οικογένεια, οι ερωτήσεις που θα τους έκαναν μπορεί να τους έφερναν σε δύσκολη θέση».

 

Οι γιατροί δήλωσαν ότι αυτά που αναφέρουν για τη στάση της μητέρας θα τα καταθέσουν στην Αστυνομία. «Πιστεύω ότι όσο βγαίνει η οικογένεια στις τηλεοράσεις και δίνει συνεντεύξεις εκτίθεται. Κάνουν λάθη γιατί πέφτουν σε αντιφάσεις. Ίσως αυτό βοηθήσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης», τόνισε γιατρός από το «Καραμανδάνειο».

«Κρίσιμη καθυστέρηση»
Για καθυστέρηση από πλευράς της μητέρας να ειδοποιήσει για την ανακοπή την οποία υπέστη η μικρή Μαλένα, το πρώτο κορίτσι της οικογένειας που «έσβησε» τον Απρίλιο του 2019, κάνουν λόγο γιατροί από το Νοσοκομείο «Ελπίς» στην Αθήνα. Όπως λένε, η μητέρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, καθυστέρησε αρκετά λεπτά να ενημερώσει τους γιατρούς για την καρδιακή ανακοπή, καθώς όταν έφθασαν οι γιατροί το σώμα του παιδιού ήταν ήδη μελανιασμένο. Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς των παιδιών είχαν υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τον θάνατο της Μαλένας σε ηλικία 3,5 ετών, η οποία, ωστόσο, μπήκε στο αρχείο, καθώς δεν θεωρήθηκε ότι έγινε κάποιο ιατρικό λάθος και δεν υπήρξε καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του συμβάντος από γιατρούς και νοσηλευτές.

 

Επειδή θα ήταν Σαββατοκύριακο την επόμενη και δεν θα μπορούσαμε να του προσφέρουμε τίποτα του παιδιού, καθώς δεν υπήρχαν άλλες εξετάσεις να γίνουν, του είπαμε να φύγει, καθότι όλες οι εξετάσεις ήταν καθαρές. Δεν είχε κάτι το παιδί και σε περίοδο κόβιντ, να μένει χωρίς λόγο στο νοσοκομείο δεν είναι και ό,τι καλύτερο.Η μαμά δεν είπε όχι, αυτά δηλαδή που γράφονται ότι αντέδρασε και έκανε φασαρία, δεν ισχύουν. Όμως μέχρι να τελειώσουμε τα διαδικαστικά, μας είπε ότι το παιδί έκανε εμετό. Και τότε είπαμε, μήπως κόλλησε κάτι, νοσοκομείο είναι, ας μείνει μέσα να το παρακολουθήσουμε και βλέπουμε.

Και επειδή έκανε εμετό και είχε βεβαρημένο ιστορικό η οικογένεια και το προσέχαμε πολύ το παιδί, κάναμε και έναν υπέρηχο κοιλίας, που σε κανονικές συνθήκες δεν κάνεις υπέρηχο κοιλιάς για έναν εμετό. Υπερβάλλαμε εαυτόν. Του κάναμε και άλλες εξετάσεις, δεν βρέθηκε τίποτα. Του βάλαμε και έναν ορό να μην ερεθιστεί στο στομαχάκι του, δεν ξαναέκανε τίποτα. Ούτε το Σάββατο (10 Απριλίου) έκανε εμετό, ούτε παρουσίασε κάτι άλλο. Και την Κυριακή (11 Απριλίου) έκανε αυτή την ανακοπή και καταφέραμε και το επαναφέραμε. 45 με 50 λεπτά έκανε ανάνηψη ο εμπειρότατος συνάδελφος. Από τη στιγμή που έπαθε ανακοπή μέχρι τι στιγμή που μας φώναξε, δεν μπορούμε να πούμε ακριβώς πόσα λεπτά πέρασαν. Δεν υπάρχει χρονομέτρηση και δεν ξέρουμε ακριβώς την ώρα που συνέβη η ανακοπή.

Όμως είναι γεγονός ότι ήταν γενικώς αργά. Είχε εγκατασταθεί ο θάνατος, να το πω έτσι. Και αυτό φάνηκε εκ του αποτελέσματος γιατί το παιδί λόγω της ανοξίας του μετά είχε εγκεφαλική παράλυση» ανέφερε η γιατρός.

Μάρτυρας-γιατρός από το Καραμανδάνειο «καίει» τη μητέρα! (ΜΠΑΜ 13/3/22)

Για ψεύδη της μητέρας σε ό,τι αφορά το τι ακριβώς συνέβη κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της 9χρονης Τζωρτζίνας, τον Απρίλιο του 2021 στο Καραμανδάνειο της Πάτρας, οπότε και υπέστη την πρώτη ανεξήγητη ανακοπή, κάνει λόγο μιλώντας στην «Μ» γιατρός-μάρτυρας της υπόθεσης. «…Υπάρχουν πέντε γιατροί οι οποίοι λένε ότι χτύπησε την πόρτα, ενώ η ίδια λέει ότι μας βρήκε στον διάδρομο και είπε ‘‘ελάτε να δείτε το παιδί’’… Εμείς είδαμε ένα παιδί νεκρό. Η μυδρίαση που είχε είναι δείγμα εγκεφαλικού θανάτου».

 

Το δημοσίευμα της ΜΠΑΜ στις 13 Μαρτίου

Συμπεριφορά

Όπως μας είπε η γιατρός, αυτό που τους έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση ήταν η συμπεριφορά της μητέρας, Ρούλας Πισπιρίγκου: «Δεν υπήρξε φυσιολογική αντίδραση από την πλευρά μιας μάνας που έχει χάσει δύο παιδιά, να φωνάξει , να ουρλιάξει. Αυτό θεωρούμε εμείς περίεργο. Όταν έχει συμβεί όχι μία, αλλά δύο φορές και βλέπεις ότι κάτι δεν πάει καλά, ο καθένας που έχει ένα παιδί στο νοσοκομείο φωνάζει με το παραμικρό. Ακόμα και χωρίς να υπάρχει αιτία. Για να πούμε ότι καθυστέρησε η μητέρα να ειδοποιήσει ή όχι πρέπει να ξέρω πότε ξεκίνησε η ιστορία. Είχαμε το κορίτσι (την Τζωρτζίνα) με ελαφρύ οξυγόνο, για προληπτικούς λόγους. Όχι ότι είχε κάτι το παιδάκι. Επειδή μας είχε κάνει κάποιους εμετούς φοβηθήκαμε μήπως κάνει κάποια μικρή εισρόφηση και του είχαμε βάλει δύο θήκες που μπαίνουν λίγο στα ρουθούνια και χορηγούν λίγο οξυγόνο».

Αναφερόμενη στις επικείμενες καταθέσεις μας είπε ότι τους έχουν ζητήσει τα ονόματα, έχουν πάρει τον φάκελο από την περασμένη εβδομάδα, αλλά δεν έχουν κληθεί να μιλήσουν ακόμα. «Περιμένω να τελειώσει αυτή η ιστορία, γιατί πραγματικά μας καίει και μας» κατέληξε η γιατρός.

Τζωρτζίνας

Μαρτυρία στο MEGA

Μία μαρτυρία από το Καραμανδάνειο παρουσίασε σήμερα η εκπομπή Live news με τον Νίκο Ευαγγελάτο: «Το μεσημέρι της Παρασκευής (9 Απριλίου), επειδή θα ήταν Σαββατοκύριακο την επόμενη και δεν θα μπορούσαμε να του προσφέρουμε τίποτα του παιδιού, καθώς δεν υπήρχαν άλλες εξετάσεις να γίνουν, του είπαμε να φύγει, καθότι όλες οι εξετάσεις ήταν καθαρές. Δεν είχε κάτι το παιδί και σε περίοδο κόβιντ, να μένει χωρίς λόγο στο νοσοκομείο δεν είναι και ό,τι καλύτερο.Η μαμά δεν είπε όχι, αυτά δηλαδή που γράφονται ότι αντέδρασε και έκανε φασαρία, δεν ισχύουν. Όμως μέχρι να τελειώσουμε τα διαδικαστικά, μας είπε ότι το παιδί έκανε εμετό. Και τότε είπαμε, μήπως κόλλησε κάτι, νοσοκομείο είναι, ας μείνει μέσα να το παρακολουθήσουμε και βλέπουμε. Και επειδή έκανε εμετό και είχε βεβαρημένο ιστορικό η οικογένεια και το προσέχαμε πολύ το παιδί, κάναμε και έναν υπέρηχο κοιλίας, που σε κανονικές συνθήκες δεν κάνεις υπέρηχο κοιλιάς για έναν εμετό. Υπερβάλλαμε εαυτόν. Του κάναμε και άλλες εξετάσεις, δεν βρέθηκε τίποτα. Του βάλαμε και έναν ορό να μην ερεθιστεί στο στομαχάκι του, δεν ξαναέκανε τίποτα. Ούτε το Σάββατο (10 Απριλίου) έκανε εμετό, ούτε παρουσίασε κάτι άλλο. Και την Κυριακή (11 Απριλίου) έκανε αυτή την ανακοπή και καταφέραμε και το επαναφέραμε. 45 με 50 λεπτά έκανε ανάνηψη ο εμπειρότατος συνάδελφος. Από τη στιγμή που έπαθε ανακοπή μέχρι τι στιγμή που μας φώναξε, δεν μπορούμε να πούμε ακριβώς πόσα λεπτά πέρασαν. Δεν υπάρχει χρονομέτρηση και δεν ξέρουμε ακριβώς την ώρα που συνέβη η ανακοπή. Όμως είναι γεγονός ότι ήταν γενικώς αργά. Είχε εγκατασταθεί ο θάνατος, να το πω έτσι. Και αυτό φάνηκε εκ του αποτελέσματος γιατί το παιδί λόγω της ανοξίας του μετά είχε εγκεφαλική παράλυση».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ