Πάτρα: Έρευνα για φάρμακα που προκαλούν συμπτώματα λευχαιμίας θα γίνει όσον αφορά τον θάνατο της Τζωρτζίνας και της Μαλένας. Όπως μετέδωσε το MEGA από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις «δεν βρέθηκαν δείγματα ασφυκτικού θανάτου, αλλά ούτε και καρδιακό πρόβλημα, το οποίο θα εξηγούσε μια ξαφνική ανακοπή. Πλέον ζητείται περαιτέρω έρευνα για φαρμακευτικές ουσίες που χορηγήθηκαν στο μικρό κορίτσι.”Φαίνεται ότι οι ουσίες που έχει λάβει και έχουν προκαλέσει ορισμένες βλάβες στο ήπαρ και τον πνεύμονα είναι αυτές που έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο ανέφερε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος.”
Ο ίδιος ανέφερε ότι η Τζωρτζίνα λάμβανε διαφορετικές φαρμακευτικές ουσίες από την Μαλένα. Στα ευρήματα αναφέρεται, ότι κάποιες από τις βλάβες στο ήπαρ και τον πνεύμονα, προκλήθηκαν από παράγοντα που προκαλεί λευχαιμία ,που είχε ανιχνευθεί στη Μαλένα»
Πλέον «κλειδί» αναμένεται να αποτελέσουν οι τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες θα «δείξουν» τι μπορεί να προκάλεσε τα προβλήματα στην Τζωρτζίνα. Όπως μετέδωσε η εκπομπή TLIVE στον ALPHA ,στην ιστοπαθολογική έκθεση που αφορά την 9χρονη Τζωρτζίνα αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Πρέπει να γίνει αιματολογικός έλεγχος και να ερευνηθούν αυξητικοί παράγοντες, οι οποίοι ενεργοποιούν τα κύτταρα των οστών. Να ερευνηθούν δηλαδή φάρμακα τα οποία μπορεί να έχει λάβει η Τζωρτζίνα και τα οποία έχουν ενεργοποιήσει τα κύτταρα μυελού των οστών που φαίνονται από τις ιστοπαθολογικές να έχουν βγει στην περιφέρεια. Δηλαδή, να έχουν βγει από τον μυελό των οστών και να συναντάμε πλέον σε άλλα όργανα, στο συκώτι για παράδειγμα ή στον πνεύμονα. Πρέπει να ερευνηθεί, αν η Μαλένα, το πρώτο παιδί είχε όντως καρκίνο ή εάν είχε λάβει κάποια φάρμακα που του είχαν προκαλέσει το ίδιο σύμπτωμα».
Η εφημερίδα “ΜΠΑΜ” από τις 6 Μαρτίου του 2022 σε αποκλειστικό θέμα που έκανε ο Πέτρος Κουσουλός , είχε κάνει εκτενή αναφορά στο ενδεχόμενο τα συμπτώματα της λευχαιμίας στη Μαλένα να οφείλονται σε χορήγηση ουσιών.
Δείτε το ρεπορτάζ ,όπως δημοσιεύτηκε στο ereportaz.gr την Δευτέρα 7/3/22:
Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών μπαίνει (τώρα) και η διάγνωση της λευχαιμίας…
Ως γνωστόν, μετά τον θάνατο της Μαλένας, και με την αιτία θανάτου να προσδιορίζεται ως «ηπατική ανεπάρκεια», ακολούθησε η μήνυση των γονέων αλλά και η εισαγγελική έρευνα, που κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα εάν διαπιστώθηκαν πράξεις ή παραλείψεις ιατρών, η οποία πάντως κατέληξε σε αρχειοθέτηση της υπόθεσης. Την ίδια στιγμή ο επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης, προχώρησε στη σύσταση άτυπης επιτροπής, συμπεριλαμβανομένου του ιδίου, του Νίκου Καλόγρια και της Χριστίνας Τσάκωνα, με σκοπό να επανεξεταστεί πλήρως το ιστολογικό εύρημα περί ηπατικής ανεπάρκειας το οποίο δεν συνάδει με την κλινική εικόνα της Μαλένας και τις
εξετάσεις, οι οποίες, όπως αποκάλυψε η «Μ», ακόμη και λίγες ώρες πριν από τον θάνατο ήταν άριστες. Έτσι λοιπόν η άτυπη επιστημονική επιτροπή, η οποία δεν συνδέεται με την έρευνα του Ανθρωποκτονιών, θα προσπαθήσει να απαντήσει στα εξής ερωτήματα: α) εάν τα όσα αναφέρονται στην ιατροδικαστική έκθεση αποτελούν πραγματικό εύρημα και συνδέονται με ηπατική βλάβη, και β) εάν το εύρημα είναι πραγματικό, τότε ποια είναι τα αίτια που το προκάλεσαν, και εάν αυτή η βλάβη μπορεί να επέλθει ως αποτέλεσμα δηλητηρίασης ή όχι.
Παράλληλα, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες ιατρικές «πηγές» οφείλει να εξεταστεί η αιτία του πνευμονικού οιδήματος που διαπιστώθηκε. Όπως είναι γνωστό, το πνευμονικό οίδημα μπορεί να προκληθεί είτε από παθολογικά είτε από βίαια αίτια, ενώ όπως αναφέρουν δικαστικές πηγές στην «Μ» η δηλητηρίαση ή η ασφυξία μπορούν να προκαλέσουν πνευμονικό οίδημα.
Προκλήθηκε η λευχαιμία;
Την ίδια στιγμή, στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνει και το θέμα της λευχαιμίας με την οποία διαγνώσθηκε το 3,5 ετών κοριτσάκι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η βλάβη του ήπατος που διαπιστώθηκε από τις ιστολογικές εξετάσεις θα μπορούσε να επέλθει και ως αποτέλεσμα δηλητηρίασης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, «η δηλητηρίαση θα πρέπει να συσχετισθεί και με τη διάγνωση της λευχαιμίας, διότι σύμφωνα με τον φάκελο ήταν άτυπη η διάγνωση και με ελαφριά μορφή». Διερωτώνται συγκεκριμένα μήπως η εικόνα της λευχαιμίας επήλθε ως αποτέλεσμα χρόνιας δηλητηρίασης. «Μήπως η αντίδραση του οργανισμού οφείλεται σε παρατεταμένη προσπάθεια δηλητηρίασης, με αποτέλεσμα να αρρωστήσει το παιδί και να παρουσιάσει λεμφαδενίτιδα;» επισημαίνουν. Από την έρευνα της «Μ» διαφαίνεται ότι στον ιατρικό φάκελο της Μαλένας προκύπτει ότι από την κυτταρογενετική έρευνα των κυττάρων του μυελού που έγινε στο «Αγλαΐα Κυριακού» δεν προέκυψε κυτταρικός κλώνος με αριθμητικές ή δομικές χρωμοσωματικές ανωμαλίες. «Άρα μήπως δεν υφίστατο πραγματική εικόνα λευχαιμίας, αλλά αποτέλεσμα χρόνιας δηλητηρίασης;» αναφέρουν, προσθέτοντας ότι «το συγκεκριμένο περιστατικό θα πρέπει να εξεταστεί και από αιματολόγο προκειμένου να εκτιμηθεί μήπως η εικόνα του παιδιού δεν οφείλεται σε παθολογία, αλλά σε τοξικά αίτια. Ο αιματολόγος θα πρέπει να απαντήσει και σε ακόμη ένα ερώτημα: Πώς δεν διαπιστώθηκαν από τη νεκροτομή οι διογκωμένοι λεμφαδένες τραχηλικής χώρας που ήταν ορατοί λίγες ημέρες προ θανάτου».
Παραλείψεις